Šta je novo?

AVP Monitor problem!

Zvrondan

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2002
Poena
619
Primetio sam da mi AVP Monitor 4.5.094 opterecuje procesor - zauzece je stalno oko 60% na racunaru sa WinXP Pro i Duron 1.1GHz. Kada otvorim AVP Control Centar vidim da AVP Monitor stalno skenira fajlove. Interesuje me zasto i u cemu je problem? Da li da ga iskljucim?
Na racunarima sa Win2k koje koristim i sa AVP 4.5.094 zauzece procesora je minimalno.
:)

Zvrondan je napisao(la):
Primetio sam da mi AVP Monitor 4.5.094 opterecuje procesor - zauzece je stalno oko 60% na racunaru sa WinXP Pro i Duron 1.1GHz. Kada otvorim AVP Control Centar vidim da AVP Monitor stalno skenira fajlove. Interesuje me zasto i u cemu je problem? Da li da ga iskljucim?
Na racunarima sa Win2k koje koristim i sa AVP 4.5.094 zauzece procesora je minimalno.
:)

Tu nešto nevalja, pod XP-om u normalnim uslovima AVP monitor se aktivira samo ako primeti neku "sumnjivu radnju", obavi posao i nazad na stražu. A da je 60% opterećenje procesora - nešto tu ne valja.

Poslednja izmena:
Visente je napisao(la):
Tu nešto nevalja, pod XP-om u normalnim uslovima AVP monitor se aktivira samo ako primeti neku "sumnjivu radnju", obavi posao i nazad na stražu. A da je 60% opterećenje procesora - nešto tu ne valja.

Naravno da ne valja, meni na XP-u je dok je AVP Monitor ukljucen sve kocilo, pocev od neta pa do start menija i programa tipa NERO6 i to...
Slusaj, iskljuci AVP Monitor, koristi ga samo na netu, tako ja radim kad idem na sumnjive sajtove, ovako nek ti bude iskljucen, tako je kod mene i sve radi OK, samo mi je dugo trebalo da ukapiram.
Pored toga imam i firewall ZoneAlarm, on radi ok, ali mozda su se i oni malo kosili, ko ce znati, u svakom slucaju iskljuci Monitor, ukljuci samo kad si na netu...

Da bi koristio neke programe koji su ti potrebni samo na netu (Antivirus, Firewall, Brojač impulsa....) skini program NetRun. Lagan za korišćenje i za setovanje. Startuje se sa pokretanjem OS ili ga možeš ručno uključivati. Radi po principu da uključuje odabrane aplikacije čim se ostvari konekcija na net.
Ušteda memorije je vidljiva.

Pozdrav.

Vrh Dno