Šta je novo?

AVP boot disc (Linux) na CD-R iz Windowsa?

• Začetnik teme Začetnik teme Heinz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Heinz

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li uopšte postoji način da se snimi AVP boot disc (koji je pod Linuxom) na CD, naravno sa sve bazama koje idu uz njega, pod Windows operativnim sistemom?
Pretpostavljam da je neophodno raditi pod Linuxom za tako nešto 🙂

U kakvom obliku dolazi taj AVP boot disk ?

Generalno, default CD-R format linux kernela je ISO9660, ali moze da se ukljuci i Joilet. Za boot ti treba nekoliko fajlova - od boot.b do kernela koji ce da se time digne. U ovom slucaju, najverovatnije je u pitanju initrd format, tj. digne ram disk, na njemu formira radnu particiju, directory tree i hardovi su slobodni za "kasapljenje" 😀

Izgleda da sam bio neprecizan. Radi se o disketama koje AVP napravi kao rescue disc. Prva je sistemska Linux disketa i jedino što ja znam o tome je da se prijavi pronađen neki compressed image i krene učitavanje. Posle traži sledeće diskete sa antivirus bazama koje su normalne (vide se iz Windowsa za razliku od ove prve koju Windows naravno ne može da vidi).
Mene zanima da to što je na disketama prebacim na CD, i tu prvu koja je sistemska i ostale 4 sa bazama. Bilo bi komfornije za rad, a pre svega sigurnije od disketa koje crkavaju svakodnevno.
Vrlo je moguće da to što meni treba uopšte nije izvodljivo jer bi onda postojala opcija u samom AVP-u za pravljene boot CD-a, a ne disketa.

Nazad
Vrh Dno