S
Stefan 93
Guest
Šta vam je bolje i zašto: Avira ili Nod 32?
Bitdefender. iz prostog razloga shto ima najbolju bazu podataka.
Avira...prethodnici su dali objashnjenje,i ne bih da ponavljam.Prethodno sam koristio vishe verzija Nod-a,i posle ozbiljnih propusta trojanaca,putem vishemesechnog isprobavanja svih dostupnih AV programa sam doshao do epohalnog zakljuchka da mi Avira najvishe odgovara po svim parametrima.BTW,redovno skeniranje rachunara za rezultat daje broj 0,tako da uz Comodo firewall,Spyware doctor +Spybot,ne vidim razlog za promenu.
Tacno tako. Najbolja kombinacija NOD32 + Win Firewall + Spybot i nema potrebe za nicim vise. Apsolutna najbolja zastita sto se tice efikasnosti, brzine i resursa.Još jedan glas za NOD32. Kod mene NOD+Win Firewall (!)+Spybot radi bez greške (mada Win firewall kao da ne postoji).
probao sam i Aviru koja mi se ne svidja...
Sta ti znaci to da ti se ne svidja? Jel mislis na izgled onog kisobrancica u tray-u? Ni meni se ne svidja, ali kakve to ima veze sa kvalitetom antivirusa?
Ako mislis na funkcionalnost napisi sta je problem... Evo ja sam stavio aviru posle 3-4 godine koriscenja nod-a i ja ne vidim nikakvu razliku, tacnije ne osecam brzinsku razliku, tako da su oba po meni podjednako dobra, sa tom razlikom sto je avira besplatan program, mora da se klikne na OK na baneru kod updejtovanja, nista strasno.
Ono sto sam primetio jedino da je bolje od nod-a je sto mi se sa njim desavalo, kad u operi skidam neki fajl, on kad dodje na 100% zablokira operu na neko vreme, par sekundi pa i do 15-tak sekundi, ja sam sve bio ubedjen da je to do opere, dok nisam reinstalirao win jednom i pre instalacije nod-a primetio da se to isto ne desava, nakon instalacije odmah isti simtpom, dakle problem je nod. Ranije sam se kleo u njega, sad mi evo stoji kisobrancici nesto nemam nameru da menjam do daljnjeg.
Ja lično preferiram Aviru Premium, pokazao mi se najbolje od svih AV programa koje sam probao.
Ako pogledaš rezultate testiranja na http://www.av-comparatives.org/ vidjećeš da BitDefender i nije tako sjajno prošao - bolji su bili i Avira i NOD32.
Zasto tu nema nigde Zone Alarm Security Suite, po meni najbolja varijanta, pogotovo firewall.
Onaj baner smeta, ali ja nesto updajtujem jedanput nedeljno tako da nije strasno.
Meni se nod updateuje i do tri puta na dan!
Nod je za mene teško djubre uvek bio i ostaće uvek kad nakon njega instaliram Kav imam šta da nadjem kod ljudi u kompu!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari