Šta je novo?

Avira vs Nod32

• Začetnik teme Stefan 93
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bitdefender. iz prostog razloga shto ima najbolju bazu podataka.

ja sam jako skeptichan prema Nod32, i taj proizvod mi je, iz iskustva, i nekih drugih stvari - teshka prevara. evo tih stavki -

1. nod32 navodno reklamira da poseduje takozvani "ThreatSense" - heuristichka detekcija virusa na osnovu "virtuelnog okruzenja u kome se potencijalni fajl istestira" shto je na nekoliko foruma dokazano kao netachno, u testovima od strane korisnika. ako lazu za to, za shta onda da im veruje chovek ? onoj reklami na sajtu ??? (nod32 - 80% , svi ostali antivirusi u svetu - 20% prodaje)

2. na omotu nod32 se pojavljuju karmen elektra i josh neke zene. sramota za proizvodjacha antivirusa. ne znam da li ima da se kupi u srbiji zvanichna verzija, cenim da je na omotu onda Stoja ili Indi ...

Jos jedan glas za Aviru...izvrsno radi posao, a za komp je prelagan, ne osjeti ga uopste...vjerujte da u kombinaciji sa Comodo Firewallom ili Online Armor Free pruza snaznu zastitu...kad povremeno zatrazim pomoc nekog antispy programa, tj. preskeniram komp, redovno mi nista ne nalaze...a i tu koristim vrhunska rjesenja, Spyware Doctor, SuperAntispyware, AVG Antispyware...Znaci da pored Avire i OA free, ili Avire i Comoda nista ne prolazi...jedina stvar koja mi ne ide u prilog jeste da mi kljuc istice 2.7. a ona kampanja o davanjima besplatnog kljuca na 3 i 6 mjeseci je zavrsena...ako nista, prelazim na Aviru Classic...NE BIH SE ODREKAO AVIRE NI ZA STA, JER JE TO ZA MENE NAJBOLJI ANTIVIRUS IKAD NAPRAVLJEN...Pozdrav

Avira...prethodnici su dali objashnjenje,i ne bih da ponavljam.Prethodno sam koristio vishe verzija Nod-a,i posle ozbiljnih propusta trojanaca,putem vishemesechnog isprobavanja svih dostupnih AV programa sam doshao do epohalnog zakljuchka da mi Avira najvishe odgovara po svim parametrima.BTW,redovno skeniranje rachunara za rezultat daje broj 0,tako da uz Comodo firewall,Spyware doctor +Spybot,ne vidim razlog za promenu.

Avira...prethodnici su dali objashnjenje,i ne bih da ponavljam.Prethodno sam koristio vishe verzija Nod-a,i posle ozbiljnih propusta trojanaca,putem vishemesechnog isprobavanja svih dostupnih AV programa sam doshao do epohalnog zakljuchka da mi Avira najvishe odgovara po svim parametrima.BTW,redovno skeniranje rachunara za rezultat daje broj 0,tako da uz Comodo firewall,Spyware doctor +Spybot,ne vidim razlog za promenu.

Ista pricha...
Zakljucak: Stavi Aviru slobodno i uzivaj ;)

Moj favorit Avira!!!

Nod32. Vec 4 godine nijedan virus/trojan/worm!

Još jedan glas za NOD32. Kod mene NOD+Win Firewall (!)+Spybot radi bez greške (mada Win firewall kao da ne postoji).

Ista kombinacija!

Još jedan glas za NOD32. Kod mene NOD+Win Firewall (!)+Spybot radi bez greške (mada Win firewall kao da ne postoji).
Tacno tako. Najbolja kombinacija NOD32 + Win Firewall + Spybot i nema potrebe za nicim vise. Apsolutna najbolja zastita sto se tice efikasnosti, brzine i resursa.

nego ja da pitam vas - kad kazete "najbolja kombinacija" za neki antivirus i josh neshto, na osnovu chega to izjavljujete ?

zna li iko od vas koje su sve vrste virusa, i shta sve moze da napadne kompjuter, i zna li kako funkcionishe odredjeni proces antivirusa kad se susretne sa tim fajlom, pa da kaze - e to je najbolje ?

Mislim da treba da komentarishu oni koji su probali oba programa... A te "kombinacije"su vrlo subjektivan dozivljaj... Kod mene "samo" Avira i Win-ov firewall i no problemo (Spy bot i ostalo je druga prica)

Probao sam i kaspersky koji mi jede resurse, probao sam i Aviru koja mi se ne svidja... Kod mene se ispoljio BitDefenderov CPU leak, pa mi se desavalo da pri kopiranju/ekstraktovanju fajlova cpu zakuca 100%

probao sam i Aviru koja mi se ne svidja...

Sta ti znaci to da ti se ne svidja? Jel mislis na izgled onog kisobrancica u tray-u? Ni meni se ne svidja, ali kakve to ima veze sa kvalitetom antivirusa? Ako mislis na funkcionalnost napisi sta je problem... Evo ja sam stavio aviru posle 3-4 godine koriscenja nod-a i ja ne vidim nikakvu razliku, tacnije ne osecam brzinsku razliku, tako da su oba po meni podjednako dobra, sa tom razlikom sto je avira besplatan program, mora da se klikne na OK na baneru kod updejtovanja, nista strasno. Ono sto sam primetio jedino da je bolje od nod-a je sto mi se sa njim desavalo, kad u operi skidam neki fajl, on kad dodje na 100% zablokira operu na neko vreme, par sekundi pa i do 15-tak sekundi, ja sam sve bio ubedjen da je to do opere, dok nisam reinstalirao win jednom i pre instalacije nod-a primetio da se to isto ne desava, nakon instalacije odmah isti simtpom, dakle problem je nod. Ranije sam se kleo u njega, sad mi evo stoji kisobrancic :) i nesto nemam nameru da menjam do daljnjeg.

Poslednja izmena:
Sta ti znaci to da ti se ne svidja? Jel mislis na izgled onog kisobrancica u tray-u? Ni meni se ne svidja, ali kakve to ima veze sa kvalitetom antivirusa?

Spusti loptu. Nisam ti nabio prs' u oko. :)

Ne. Ne svidja mi se sto mi je sistem tromije radi, sto ima False Positive-a (4:0 u korist nod-a). Sto mi usporava mrezu.
Ako mislis na funkcionalnost napisi sta je problem... Evo ja sam stavio aviru posle 3-4 godine koriscenja nod-a i ja ne vidim nikakvu razliku, tacnije ne osecam brzinsku razliku, tako da su oba po meni podjednako dobra, sa tom razlikom sto je avira besplatan program, mora da se klikne na OK na baneru kod updejtovanja, nista strasno.

Napisao sam ti iznad nekoliko stvari. Ali ja vidim razliku. Pogotovu kod kompresije/kopiranja fajlova. Ne zakucava PC, ali usporava. I nervira me to skljocanje na banner. Imam legalan NOD, koji se update-uje na svakih 6 sati, i ne dira me. Sipas i ne mislis!

Ono sto sam primetio jedino da je bolje od nod-a je sto mi se sa njim desavalo, kad u operi skidam neki fajl, on kad dodje na 100% zablokira operu na neko vreme, par sekundi pa i do 15-tak sekundi, ja sam sve bio ubedjen da je to do opere, dok nisam reinstalirao win jednom i pre instalacije nod-a primetio da se to isto ne desava, nakon instalacije odmah isti simtpom, dakle problem je nod. Ranije sam se kleo u njega, sad mi evo stoji kisobrancic :) i nesto nemam nameru da menjam do daljnjeg.

To se podesava. Namestis compatibility mod za browser. Ja se i dalje kunem u njega, i nemam nameru da ga menjam!

Poslednja izmena:
Izvini ako si se nasao prozvan, stvarno mi nije bila namera, nema ni razloga da se svadjamo oko antivirusa :) . Ne znam ja stvarno nisam primetio razliku u brzini sistema, a imam koliko vidim slabiji komp od tvog, takodje nisam primetio smetnje u mrezi. Onaj baner smeta, ali ja nesto updajtujem jedanput nedeljno tako da nije strasno. Doduse bilo bi dobro da ima neki program za ispitivanje rada sistema sa i bez antivirusa, ovakve odokativne metode su prilicno subjektivne. Da je to nesto jasno vidljivo svi bi predlagali jedan isti antivirus ako su probali oba, ovako se ne moze nista zakljuciti. O efikasnosti narocito ne vredi trositi reci, ljudi daju izjave, imam nod i 5 godina nijedan virus... sto je ok, on ne prijavljuje, a da li u sistemu ima virus kojeg ovaj ne vidi to je druga stvar. Ja kod sebe nisam imao problema, dok na par racunara kojima sam instalirao nod, provuklo se par virusa koje ovaj naravno nije mogao da skine, dakle reinstall. Ali opet kako bi se avira ponasala opet naravno ne znamo. Sa obzirom da se ne secam kad sam naleteo na neki virus, meni licno najvaznija osobina da najmanje opterecuje sistem, i nisam pametan kako se opredeliti kad mi sa oba radi sistem isto... najverovatnije je da su dosta slicni i da se ne gresi ni sa jednim, sem sto je avira besplatna koga to dotice uopste... Neki zakljucak bi se eventualno mogao izvesti kada bi ljudi iznosili konkretne podatke o problemima ili nedostatku istih kod zamene antivirusa...

Još jedan glas za NOD32 + Spybot i nema potrebe za nicim vise

Pa to je custom update na nedelju dana, nije to po default-u :D

Meni se nod updateuje i do tri puta na dan!

Nama se Kaspersky update-uje svakih sat :d

Salim se .. glas za Aviru. jednom prilikom se " zahxxxxem " pa instaliram NOD i kad sam video interfejs a i par trojanaca skinuo i nikad vise.

Kad odem do prijatelja i rodjaka koji ne znaju oko interneta uvek install AVIRu ;)

p.s. na kraju svi dodju na Kaspersky ;)

Poslednja izmena:
Nemam lepo iskustvo sa NOD-om, program jednostavno ne vidi neke stvari koje drugi AV programi primecuju...E sad,da li drugi programi vise prijavljuju lazne uzbune ,ne znam,ali moj generalni utisak je da nisam bas bezbedan ako je samo nod instaliran u sisitemu.
Zao mi je zbog toga,jer volim da vidim zeleno-belu ikonicu u tray-u,NOD je mozda AV koji najmanje opterecuje sistemske resurse i verovatno najbrzi,ali opet kazem da se sa njim ne osecam sigurno...
Inace,podesavanja sam vrsio prema onom sajtu(nemam pojma koji bese ,pokupio sam link na benchu)gde je detaljno opisano kako podesiti NOD za max zastitu.

Ljudi jeste off ali ispada da su oba bolji od Kav6/7???Nod je za mene teško djubre uvek bio i ostaće uvek kad nakon njega instaliram Kav imam šta da nadjem kod ljudi u kompu!!!Aviru nisam probao a da eksperimentišem ne bih i Kav nije 100% siguran provlačili su mi se worm-ovi ali jedino kada sam ja to dozvolio i najviše kod skidanja crack exe fajlova što je u ostalom i moja greška ali i rizik na koji sam spreman;)

Nod je za mene teško djubre uvek bio i ostaće uvek kad nakon njega instaliram Kav imam šta da nadjem kod ljudi u kompu!!!

Ti si imao pozitivna iskustva sa KAV-om, ali ja kad sam instalirao KAV 6 na mom laptopu (P4) sistem se toliko usporio da sam se podsetio kako je to raditi na 486ici. Uninstall u roku od 30min, NOD instaliram ponovo i komp oživi! :p
Od tad sam završio sa eksperimentima, mada ukoliko se pojavi neki antivirus koji je u većini stvari drastično bolji od NOD-a nemam ništa protiv da pređem na njega.

Panda antivirus.

bitdefender (ako nadjete 10ku)

to je to

Ajde jos neko da doda I Avast i da skupimo celu druzinu :wall::wall::wall:

Ma kakav bre Bitdefender
nece ga ljudi ni za dz
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=149951&highlight=bitdefender
Pitanje je da li zelite legalno i besplatno (Avira free verzija ili cak premium, takodje se moze naci besplatno i potpuno legalno, a uzgred budi receno i nema neke razlike, osim za Internet Security, koji koristim) ili da placate i jurite krekove po netu (Nod)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno