Šta je novo?

Avira i Opera

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus Tuf Gaming B550-Plus
RAM
Kingston DDR4 16GB
GPU
AMD Radeon RX 9060 XT
Storage
Kingston 1 Tb NV3
PSU
FSP Hydro K 750W
Laptop
Lenovo V17 G4 IRU
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koristio sam Avast,medjutim nekoliko puta mi je davao lazne uzbune i resio sam da ga malo promenim.Instalirao sam Aviru 8.01.Ali odmah mi je smanjila brzinu downloada.Imam Operu 9.27 i sa Avastom i Nodom je brzina uvek bila 56KB/s.Sada ne prelazi 35KB/s.Ugasio sam Avirin firewall ali je dalje ista brzina.Da li treba jos nesto iskljuciti da bi se vratio na 56KB/s?

Koju Aviru koristis? Avira Home? Avira Home Premium? Ili Avira Home Premium Security Suite? Ako koristis Home Premium ili Security Suite, treba da ugasis WebGuard. Ne znam, al' nikako mi se ne svidja nacin funkcionisanja WebGuard-a, odnosno ponasanje kada zelim da nesto downloadujem. Koristim FF i kada kliknem da nesto skinem, prvo Avira krece da skida, a onda krece i FF da skida taj isti fajl. (Posledica toga je da nikad download ne ide punom brzinom u FF.) U podesavanjima Avire za WebGuard imas da ukljucis i progress bar. (Ne bitno da li je Progress Bar ukljucen ili ne, problem i dalje postoji.) Meni sa ukljucenim WebGuard-om ne radi FlashGet.

Kao "resenje" problema su se pominjale opcije da ubacim u exceptions extenzije fajlova koje skidam kako ih Avira ne bi skenirala, al' to po mome misljenju nikako nije resenje. (Mnogo mi je lakse da iskljucim WebGuard, nego da pravim listu 🙂 )

Koristim Premium Security Suite bez Home,registrovana do januara 2009.U Online Protection sam iskljucio opciju Web Guard i sada skida normalnom brzinom.Hvala.

Nazad
Vrh Dno