Šta je novo?

Avira i download problem

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus Tuf Gaming B550-Plus
RAM
Kingston DDR4 16GB
GPU
AMD Radeon RX 9060 XT
Storage
Kingston 1 Tb NV3
PSU
FSP Hydro K 750W
Laptop
Lenovo V17 G4 IRU
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Juce sam za promenu instalirao Aviru Premium.Zadovoljan sam sa njom jer je pronasla nekoliko virusa koje je Avast Pro tolerisao.Medjutim imam problem sa downloadom.Imam Adsl 1MB kod Telekoma.Do sada je download bio 115 Kb/s.Sada pokazuje 62 Kb/s,bez obzira da li skidao sa Firefoxom,Operom ili JDownloaderom.Kada skidanje dodje do 55% onda odjednom zavrsava download i sve je u redu kao daje skidao punom brzinom.Znaci u praksi je kao da je sve u redu a prikazuje laznu cifru.Gledao sam podesavanja Avire i nisam otkrio u cemu je problem.Jel imao jos neko ovo?

ne verujem da je smanjenje brzine uzrokovao antivirus...mozda ti je povecan upload...ili skidas gde ima puno leechera

Tako je, WebGuard izaziva ovaj problem - možeš ili da ga ugasiš ili da mu definišeš koje ekstenzije ne želiš da provjerava (u podešavanjima).

Ugasio sam WebGuard i sada je u redu.Medjutim kisobran se zatvorio i plasim se da li sada imam dobru zastitu.Nemam sada vremena kasnije cu da probam ovo sto mi je BlackNeo predlozio u podesavanjima.Hvala.

Kada ti je ukljucen WebGuard samo ti je lose prikazana brzina download-a,a inace ti skida isto kao i pre...Istestiraj pa ces videti...

Ako je tako da ne diram onda nista,posto se u praksi nista ne menja.Mada me nervira ova lazna brzina od 62 KB/s.

Tako je, jer fajl se skida sa neta punom brzinom (što se može vidjeti preko npr. NetLimiter-a), a Avira provjerava fajl, pa tu nastaje mali zastoj, što onda download manager prikazuje kao smanjenu brzinu download-a.

Nazad
Vrh Dno