Šta je novo?

Avira free - Problem

• Začetnik teme Začetnik teme gadafi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gadafi

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
755
Neko je ovde skoro pohvalio besplatnu verziju Avire, pa sam je instalirao jednom drugaru. Posto je imao gomilu svakojakih napasti, ukljucim mu ja da sve sto nadje stavi u karantin (ovde sam primetio nedostatak da korisnik mora odmah da se izjasni sta ce sa problematicnim fajlom - ne moze, kao kod Kasperskog, da se na kraju skeniranja bira sta ce da se radi). Tu su nastali problemi. Nekako je 2130 html fajlova iz Matlaba proglasio sumnjivim i ubacio ih u karantin. To ne bi bio problem da mogu da se vrate svi zajedno, ali opcija restore je aktivna samo ako se selektuje jedan fajl. Pored toga, kada se fajl restoruje, on je i dalje u karantinu, samo je oznacen da je restorovan 😡
Da li neko zna, da li je ovo ogranicenje besplatne verzije? Ako je tako, da li ce prilikom instalacije komercijalne verzije preko ove, karantin da ostane neizmenjen? Postoji li neko trece resenje?

Ovo ce biti off topic ali mi je muka od te Avire, citao sam na drugim diskusijama Avira pronadje nesto sto nijedan drugi AV program ne pronadje. Kad odes da pogledas na njihovu stranicu sta je to i kako se cisti nema objasnjenja. :crash:

To je zbog heuristike
da ne bi imao tih problema
treba da je isključiš u podešavanjima

Kasno je sad. I za fajlove i za Aviru.:smash:
I Kaspersky ima heuristiku, pa mu ovako nesto nije padalo na pamet.

Nazad
Vrh Dno