Šta je novo?

Avi preview

cropape

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
320
Nije mi jasno šta se događa. Preko eMule skidam jedan avi fajl od 700 Mb i dosad mi ga je skinulo oko 250 Mb.
Instalirao sam program Avi previewer i išao otvoriti taj nedovršeni fajl (250 Mb) međutim stalno govori da ne može prikazati fajl koji je manji od 150 Mb.
Nije mi jasno s obzirom da je taj fajl veličine 250 Mb.

A mozda nije dobio prvi i poslednji chunk, a?

preview mozes odraditi preko GOM playera,VLC i jos nekih😉

Ne mozes da uradis preview fajla, ako nije skinuto prvih nekoliko (kilo)bajtova gde se nalazi informacija o tipu fajla itd. Cak i tada za .avi fajl ces moci da pogledas samo onaj deo koji tece neprekidno od pocetka do "prve rupe".

Za preview opciju moras da koristis neki packet player (pusta onoliko koliko je skinuto, ne ceka na ceo fajl i ne smeta mu ako se fajl koristi u tom trenutku, npr. downloaduje se), kao sto je avi preview, vlc, km player.

Poslednja izmena:
Ok evo sad je več skinuto 370 Mb od 700 Mb ali isto nikako da mi prikaže bar neki dio. Probao sam u VLC playeru i KMplayeru ali ništa neče da prikaže.
Ne mogu vjerovat da od 370 Mb nema bar jedan povezani dio koji tece neprekidno od pocetka do "prve rupe".

Bar u eMule mozes da vidis da li je skinuo pocetak. Ako nije, nemoj ni da pokusavas preview.

Nije mi jasno čemu onda služe programi tipa Avi Preview kad ne mogu od skinutih 370 Mb da prikažu bar jedan mali isječak filma, ne mogu vjerovat da nije skinut bar nijedan malen povezani dio (10tak sekundi) koji bi mogao biti prikazan.

Lepo ti kazem da, ako nije skinuta informacija koji je u pitanju fajl, program ne moze da ustanovi koji kodek mu treba, niti uopste kako da tretira fajl.

Drugo, DivX kompresija (i ostale "avi" kompresije) radi po principu "sve ili nista" (iako navedeni plejeri ovo mogu da prevazidju, zaboravio sam da stavim i Winamp), dok Mpeg, na primer, radi "koliko para - toliko muzike". Medjutim svima je zajednicko ovo sto sam napisao u prvoj recenici. Bez toga nista. Nisu programi krivi, u pitanju je prost informaticki princip.

Poslednja izmena:
A da li ti je možda palo na pamet da ti je taj fajl - fake!!!!? Neki od onih DIVO ili 3wPlayer kakvih_već.... Mislim, eMule je pun tih čudesa.... Skineš ti njega,700MB, sve regularno... kad da ga otvoriš, crni ekran sa natpisom da ti treba ovaj player ili onaj codec...Skineš ti to, kad ono virus, trojanac, čudo_bogovi....

Nije to nista cudno cropape.
Meni se desavalo da nece preview dok ne skinem ceo film !
Svaki put kad skidam recimo sa torenta .avi se povecava, i kad napuni 600 mb nema preview.
Kad budes skinuo sve moci ces da otvoris. Ali to vec i nije preview to ti je ceo fajl 🙂

Ovo je jedino *******o jer znam da bi voleo da vidis kakav je kvalitet filma.
ZNam iz iskustva jer sam skidao jedan film i tek kad sam ga skinuo video sam da je TVRIP filma i odma sam ga obrisao heheheh

...Mislim, eMule je pun tih čudesa.... Skineš ti njega,700MB, sve regularno... kad da ga otvoriš, crni ekran sa natpisom da ti treba ovaj player ili onaj codec...Skineš ti to, kad ono virus, trojanac, čudo_bogovi....
LOL You made my afternoon 😀

Iskreno, retko mi treba preview ali kada mi je zatrebalo VLC je bio nepogrešiv.

Ako se koristi Mula, onda je bar lako ... try to download preview chunks first i jako brzo AviPreview radi posao 🙂.

Nazad
Vrh Dno