Šta je novo?

avi na dvd

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
E ovako, skinuo sam sa kamere (pomocu firewire) u programu "Ulead video studio" nekih 2.5h materijala... sve je nekopresovano, ima nekih 20ak gb... stavio sam mu da sam prepozna scene i dobio sam nekoliko (20-30) manjih .avi fajlova ...

Ovo mi je super dobro doslo, jer mi trebaju za jednu varijantu svi.avi, a za drugu samo druga polovina...
e sad, u kom programu i kako ja mogu od ovih fajlova da napravim DVD (dakle oni valjda vob fajlovi..) koji ce se primarno gledati na tv-u (samostalni playeri)? dajte neke lepe lagane varijante ... ;)

pinacle studio ili sony vegas
pinacle ti je prilicno jednostavan za rad pa ti ga preporucujem

A da nastavis u Uleadu...? On moze sve da ti zavrsi..;)

bih ja ali...

ne znam kako... nudi da se zavrsi,ali ne daje mi nikakav DVD ??? ocu da dobijem one fajlove koje posle (u nero 6) samo prebacim u one "video_ts" i "audio_ts" fajlove ... ne kontam jer to mpeg ili sta ????

Druze, moj ti je savet da batalis ULEAD... Za to sto zelis mozes da koristis kao sto neko rece Sony Vegas (mnogo jak program ali treba ga ukapirati!!) ali ako si ko ja i nemas zivaca za to, uzmi sa neta skini paket Tmpgenc-a, tu imas razne programcice za obradu koji su dosta laki, a mislim da se program koji bi ti zavrsio posao zove TMPGEnc DVD Author 2.1.5.77.
POZDRAV!!

meni se ulead bash dopao... tj trazio sam program za zenu |)

ako slucajno imas SE varijantu, on ne moze da snimi dvd....
ako imas PRO varijantu imas dugme share... tu mozes da izaberes da ti napravi dvd ili samo mpeg fajlove... moraces malo da se naigras sa podesavanjima da bi ga naterao da ti strpa 2,5 sata na 1dvd...

e izgleda da je to.. ovaj moj je SE.. nema nikako za dvd bilo sta ...

sony Vegas nece ... trazi registraciju za mpeg2
TMPGEnc konvertuje iz mpeg u mpeg .... (ima jos i rv i mov cini mi ce..)

trenutno skidam ovaj pinnacle studio (250mb) pa ce to malo potrajati ...

dajte jos neki predlog - dakle gomila nekompresovanih avija treba da ih naredjam na "traku", da kliknem i da dobijem DVD .. jednostavno zar ne ? :d

nero vision express ce ti to sve odmah i narezati... doduse potrajace, ali sta sad...

Ne znam koju verziju Uleada imas, najbolje da je 9 ili novija ali u svakom slucajnu pritisni karticu "Share" pa izaberi "Create Disk" ili ako ne moze da radi disk onda "Create Video File" pa izaberi sablon PAL DVD i pusti da ti program zavrsi. U ovom drugom slucaju disk narezi sa Nerom.
Skoro identican postupak je i sa Pinnaclom pa ti ne savetujem njegov download, jedino ako imas neku staru verziju Uleadovog Video Studija, pre 9-ke, onda ga napusti i idi na Pinnacle. Ulead ima malo lepsu sliku i nesto brze renderuje od Pinnacla.

Ja ti ne bih niposto savetovao da se mucis sa "Vegasom", to je teska artiljerija i njega ostavi za buducnost kad budes stekao malo iskustva.

Nije lose ni da procitas help u Uleadu, ne moze se sve reci u par redova ovde. ;)

Pozdrav

e izgleda da je to.. ovaj moj je SE.. nema nikako za dvd bilo sta ...

sony Vegas nece ... trazi registraciju za mpeg2
TMPGEnc konvertuje iz mpeg u mpeg .... (ima jos i rv i mov cini mi ce..)

trenutno skidam ovaj pinnacle studio (250mb) pa ce to malo potrajati ...

dajte jos neki predlog - dakle gomila nekompresovanih avija treba da ih naredjam na "traku", da kliknem i da dobijem DVD .. jednostavno zar ne ? :d

Otkud ti to da Tmpgenc konvertuje iz mpeg u mpeg??? (TMPGenc Xpress 3.0.4.24) ti treba!
Bez problema najnormalnije iz avi u mpeg a kasnije sklopis vobove, poglavlja, bla bla... Definitivnosu najlaksi programcici Tmpgenc... Ali svkako ces posao zavrsiti i sa ULEADom i PINNACLEom i SONYem, stvar izbora... Sony ima i svoj DVD Author kolko sam ja video!

Pozz,

Jel moze da se sa Ulead VideoStudio 10 od 2 avi file-a i 2 srt-a napravi jedan DVD sa menijem?

Znaci, da li Ulead moze da obavi i burnovanje titlova u avi,povezivanj u jedan, i nakraju recode za DVD?

Vrh Dno