Šta je novo?

Ave.exe

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
955
Zapatilo mi se ovo đ...e, nemam pojma kako?, davno mi se nešto slično nije desilo...

Google kaže da ga Prvex-om mogu izbrisati, skinua ga i on ga našao, ali da bi se obrisao traži da se plati. Može li na drugi način da se ukloni?, probao sam da ga nađem u *registri* bazi ali ga tamo nema, nemogu ga ni ručno izbrisati iz C😀ocuments and Settings..., na proloženoj slici sam ga označio gde se nalazi. Zna li neko kako ga uništiti:smash:

I ovaj iskačići prozor stalno izlazi na desktop, kao fol zaraženi ste bla, bla, kupite naš program da ga izbrišete i te fore...😡

Prilozi

• Ava.webp
    Ava.webp
    99.1 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Pokusaj da se resis toga skeniranjem Malwarebytesom u safe modu, a cekiraj i PM.

Prevex je izgleda odradio svoje, sada se više ne pojavljuje ništa, mada on pri ponovnom skeniranju ništa nije našao, ili je u "letu" izbrisao gamad. Malwarebyte sam skinuo v1.45, ali neće da se pokrene instalacija. Evo opet se na trenutak pojavilo jedno šatro upozorenje. Nije mi jasno zašto ne mogu Malwarebytes da instaliram?

Probaj da promeniš ime instalacionog fajla sa mbam-setup-1.45.exe u nešto drugo. Verovatno ga virus prepozna i sprečava instalaciju

Probao sam da promenim extenziju, ali nece, evo jos malo slika, sta se sve pojavljuje:

Poslednja izmena:
Evo tek sad sam uspeo da postavim atacment-e. I dalje mi odbija instalaciju Malverbytes-a:crash:

Prilozi

• I opet.webp
    I opet.webp
    152.9 KB · Pregleda: 28
  • Pa sad ovo....webp
    Pa sad ovo....webp
    184.8 KB · Pregleda: 33
  • Hijack.webp
    Hijack.webp
    46.4 KB · Pregleda: 24
  • Malware instrusion.webp
    Malware instrusion.webp
    24.6 KB · Pregleda: 24
  • Tracking.webp
    Tracking.webp
    28.3 KB · Pregleda: 28
Ne ekstenziju vec kako ti j eocvek gore rekao, samo ime instalacionog fajla a extenziju ostavi kakva jeste.

Moja greska u pisanju, naravno da sam menjao ime, a ne extenziju, ne vredi. Ponovo sam skenirao Prevex-om i nista opet nije nasao. Da li prilikom skeniranja Prevex proverava preko interneta u svojoj bazi na svom sajtu ili vec gde malciozne programe?
Posto vidim da se kaci na internet prilikom skeniranja.

Prilozi

• Da li je ovo normalno.webp
    Da li je ovo normalno.webp
    94.6 KB · Pregleda: 20
probaj da ubiješ ave.exe iz task managera i da nađeš gde se nalazi pa da ga obrišeš. onda probaj ponovo da instaliraš malwarebytes antimalware ili avast virus cleaner. Proveri sve task-ove u task manageru, možda ima još neki aktivan virus. Takođe, u Start->Run kucaj msconfig pa idi na startup i tamo takođe proveri sve procese koji se automatski startuju.

Možeš da probaš i ovu proceduru:

http://www.malwarehelp.org/ave-exe-a-multiple-rogues-in-one-trojan-fakerean-2010.html

P.S. I pre nego što počneš definitivno čišćenje otkači se sa interneta

Poslednja izmena:
Poznat slucaj
Nalazi se pod tim imenom (ave.exe) medju procesima, u startupu, user profilu i registriju.
Moras da ga cistis dok si ulogovan na zarazeni nalog.
Meni je malo pomogla Avira, koja se izmedjuostalog najbolje pokazala od ostatka free AVova ...

A Combofix npr?

Vidjao sam taj problem - nisi ti nicim zarazen osim jednim - TIM XP SECURITY CENTROM!!!! Ratosiljaj se njega i skini koji hoces anti virus i internet security i videces da ti nece prijavljivati tu gamad sto ti taj centar pokazuje...On ti non stop izbacuje te poruke samo da bi ti naravno registrovao verziju a to se radi - placanjem!!!!

Pojuri malo po google kako da unistis tj uninstall taj xp centar i komp ce ti raditi glatko ko bebina guza:wave: Ne mogu da se setim kako sam drugaru resio bas taj problem, ali googlaj, misim da se brisu neki kljucevi u Registry bazi u Safe modu...

Poslednja izmena:
Malwarebyte sam skinuo v1.45, ali neće da se pokrene instalacija. Evo opet se na trenutak pojavilo jedno šatro upozorenje. Nije mi jasno zašto ne mogu Malwarebytes da instaliram?

Nece da ti da da ga instaliras da ne bi unistio sam taj centar koji je ustvari sam jedan dzinovski MALWARE.

Drugaru pomenutom je pravio dzumbus na kompu, a meni nije dao da ga nikako obrisem, iskljucim preko taska managera, da instaliram antivirus ni Uninstall tool za brisanje programa...SAM sebe stiti...Ufffffffff,kad bih se amo setio kako sam ga uklonio:wall: Posle sat vremena al barem spasao komp od full reinstalacije, posle radio ko sat...GOOGLAJ!!!! I JA SAM TAD....

IZMENA POSTA

AAAAAAAAAAA!!!! PA COVEK NASAO RESENJE A JA SE UBIH OPET TRAZECI😀 NE VIDEH POST DA JE RESIO PROBLEM. NEMA VEZE - NARAVUCENIJE - BEZTE OD TOG XP SECURITY CENTRA KO DJAVO OD KRSTA...:guitar:

Poslednja izmena:
Da, rešio sam problem uz pomoc linka-upustva koji je Cranky postavio. Ostao sam dužan da kazem kako se zapatilo to đ...e(možda nekome pomogne). Moj sin isključio "Comodo Internet Security"(koji kao što znate u sebi ima i antivirus i firewall komponentu-program), i malo "švrljao po Facebook-u, pošto kaže da ga CIS smara stalnim "zapitkivanjem".

Takve stvari se lako rešavaju. Hiren's boot cd, odeš u DOS pa obrišeš sam fajl. Nema šanse da ga startuje posle. 🙂

Nazad
Vrh Dno