Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Haha :D

Nisam siguran da li je ovo pokušaj flejma ili si ozbiljan. Ovo je IT forum, tako da flejm u temi gde se priča o jednom filmu koja se nalazi u "slobodnijoj" sekciji neće da upali.

Ali evo za svaki slučaj ću ja da kažem: trebao si da gledaš u 3D :)

Avatar da bude brzo zaboravljen... yeah right. Evo meni je film toliko obican i los da sam ga odgledo n-ti put i krenuo da guglam odakle mogu da nabavim brushless motore za RC model SA-2 Samsona (ili mozda C-21 Dragona :d).

Poslednja izmena:
Avatar ne moze da bude strashno losh film... Zashto? Pa zato shto se od prvog kadra vidi da je u njega ulozen ogroman trud. A kada sve to vidish u 3D, onda shvatish da je doshlo vreme da se menja format bioskopa i da ce doci josh bolji filmovi u buducnosti. Avatar krchi put za takve filmove kao shto je Bartonova Alisa koja krece u 3D formatu 5 marta.

Trebao si Cam torrent da skines, mislim gov*no je go*no i u 320x240 i u 3D zar ne..

Kako neki ljudi ne shvataju da neki filmovi jednostavno moraju da se pogledaju onako kako dolikuje? Da jednostavno MORAS da cujes onu masinku kako puca po podu u prvoj sceni Basterds-a, u bioskopu, na ogromnom platnu, sto glasnije... Da nije isto odslusati scenu kako se Shoshana 'sprema' za masakr dok maksimalno pojacano teche savrsena numera za tu scenu.. da to nije to kad pogledas kuci na Samsung Syncmaster 753s i zvucnicima od 5 eura..
Isto tako, ako je covek pravio od nule Avatar za 3D tehnologiju, onda to mora tako da se pogleda... ne kapiram ***..

Poslednja izmena:
Ma vaziiiii mi smo veverice .... zasto bi moralo da se pogleda u bioskopu ???

za avatar 3d i ostalo ne znam niti me zanima

ali prokeltnici moraju u bioskopu bas ? NE , gledao sam ih u bioskopu gledao i kuci(kod druga) na projektoru i mnooogo sam vise uzivao nego u bioskopu gde je temp previsoka gde su stalno "rusi" ustajali i smejali se cim se pojavi bred pit jer su mislili to je u modi ... gde je slika umela ponekad da zatrepti gde je osvetljenje uzasno. (usce je upitanju)

kuci ne mozes imati Dobar Tv ili jos bolje proejktor Bluray i dobar sound sistem ?...
To sto ti imas 753s ne znaci da mora sve u kuci da se pogleda

Poslednja izmena:
kuci ne mozes imati Dobar Tv ili jos bolje proejktor Bluray i dobar sound sistem ?

Mozes naravno, ali gledanje u bioskopu ima i neki drugi smek.. Pre neki dan otisao sa drugarom do video kluba (da, to jos uvek postoji), covek dao 200 dinara za Avatar na disku, a ja mu se smejem, u fazonu "pa mogao si torent da skines, kog djavola placas 200 dinara za to", ali zato smo se jako kvalitetno ispricali sa radnicom, i podsetilo me koliko stvarno ima nesto u tome.. znas ono, moras da vratis kasetu sutra do 20:00, a ako uzmes utorkom mozes da zadrzis dva dana :) Sve je to izgubilo smisao u ovom internet dobu.. Isto tako ima nesto i u gledanju filmova u bioskopima..

I ko ti je kriv kad gledas u tim krsevima tipa Kolosej.. :)

Pa *** :) To mi je prvi i poslednji put da sam tamo otisao

OTkud sam znao ... :(

Da bioskopi imaju poseban šmek i sve to stoji :)
Ali da sa tehnciki suoperioniji toliko da mora da se gleda u njima da bi se dozivo film na pravi način to već nije tacno .. zato sam napisao ono

Pa naravno, neki projektor, ili ogromni LCD, sjajno ozvucenje, Bluray, mrak u sobi, verujem da je sjajno, ali opet bi i da imam takav setup opet prvi put gledao u bioskopu.. Ovo me podseti, moram da narucim Bluray Prokletnika.. :)

Pa *** :) To mi je prvi i poslednji put da sam tamo otisao

OTkud sam znao ... :(

Da bioskopi imaju poseban šmek i sve to stoji :)
Ali da sa tehnciki suoperioniji toliko da mora da se gleda u njima da bi se dozivo film na pravi način to već nije tacno .. zato sam napisao ono

Avatar je po meni jedini film koji je moguce gledati samo u bioskopu, nikakva home varijanta trenutno nije moguca...

Avatar je po meni jedini film koji je moguce gledati samo u bioskopu, nikakva home varijanta trenutno nije moguca...

Slazem se sa ovim.Tek kad novi Bluray 3D standard i odgovarajuci televizor bude svima dostupan,tek onda ce Avatar moci da se pogleda i u kucnoj varijanti na pravi nacin.

Stvarno je jedinstven dozivljaj, on nekih scena mi se bukvalno zavrtelo u glavi ili mi se cinilo da mi se sediste pomera u nazad. Sto neko rece gore, vidi se da je ulozeno mnogo truda u film i nikako ne moze biti los. Sve ostalo je vec receno. :)

Da li se secate scene kad prvi put napadaju ono njihovo selo tj. dzinovsko drvo. Zvuk eksplozija je tu ubedljivo najbolji ikada na filmu. Ne mislim na intenzitet zvuka (koji nije za potcenjivanje) vec sam "oblik" zvuka. Bukvalno kao da ste u sred tog sukoba. Oni koje ovakve stvari ne "vide" dok gledaju film u bioskopu, mogu da skinu scenario za film, procitaju ga, i tako dozive film. Jer h.bi ga, g..no je g..no kako god da uhvatis - 2d, 3d, ili slovo na papiru:D

^Meni je taj deo filma ubedljivo najjaci, i sto se tice vizuelnog dozivljaja i sto se tice zvuka. Dugo cu pamtiti izbegavanje dimnih granata koje lete ka meni :D

ha, ha. Ne znam za sebe ali moj ortak se zesce iscimao zbog te dimne granate!

^Meni je taj deo filma ubedljivo najjaci, i sto se tice vizuelnog dozivljaja i sto se tice zvuka. Dugo cu pamtiti izbegavanje dimnih granata koje lete ka meni :D

ha, ha. Ne znam za sebe ali moj ortak se zesce iscimao zbog te dimne granate!

Moja žena se ladno izmakla, a ni meni nije bilo sve jedno. :d Do duše, bio sam umoran pa su mi refleksi bili k'o kod mrtvog konja, tako da sam ja ispao šmeker. :d Kao, "koj' ti qrac?" :smoke: :d:d:d

Svaki(dobro ne svaki ali 98%) film kad se pojavi u tom trenutku je jedino moguce gledati u bioskopu

Svaki(dobro ne svaki ali 98%) film kad se pojavi u tom trenutku je jedino moguce gledati u bioskopu
Dobro ajde... Zar nije jasno šta je čovek hteo da kaže?

Za sada ne postoji, ili bar nije lako dostupna, tehnologija koja bi omogućila 3D reprodukciju (za koju je film i rađen) u kućnim uslovima. Teoretski... čak i da su distributeri već izbacili BD-3D disk... za gledanje u kućnim uslovima bili bi vam potrebni: poseban blue-ray plejer (koji podržava 3D reprodukciju), displej uređaj sa frekvencijom osvežavanja od najmanje 120Hz i LCD shutter naočare (XpanD).

To će pak ostati predmet maštanja i želja barem još nekih godinu dana, ako ne i duže. Do tada... Ponovo radi bioskop! :D

izlaze na prolece televizori i naocare za 3D u kuci. I to koriste real3D tehnologiju. A polako ce poceti da se pojavljuju i sadrzaji. Ovo sto radi sony fifa world cup u 3d, bice izbacen materijal od 2 sata na bluray3d, avatar tek kasnije. Prvo 2d. Ali sigurno ce se pojavljivati trejleri u 3d, i tako polako ce to sve da se pokrene, pa ko ima lovu moci ce vec za 6 meseci da uziva utome.

nego, kada smo kod 3d filmovima, da li ce i njih moci kinezi/rusi/vec ko da snimaju kamerama u bioskopima? :) mislim moci ce, nego da li ce biti 'gledljivi' snimci kao sa sadasnjim cam piratima, ili ce biti neupotrebljivi

ili je to resenje za cam piratska izdanja? :) pa mozemo da ocekujem vise 3d filmova, a bez 2d verzija?

3D filmovi nece moci da se snimaju u bioskopima. Jedan od razloga zashto filmska industrija tako insistira na 3D filmovima je upravo to shto ce pirata biti mnogo manje i shto ljudi nece moci da vide takav efekat kod kuce bar neko vreme.

Dobro ajde... Zar nije jasno šta je čovek hteo da kaže?

Za sada ne postoji, ili bar nije lako dostupna, tehnologija koja bi omogućila 3D reprodukciju (za koju je film i rađen) u kućnim uslovima. Teoretski... čak i da su distributeri već izbacili BD-3D disk... za gledanje u kućnim uslovima bili bi vam potrebni: poseban blue-ray plejer (koji podržava 3D reprodukciju), displej uređaj sa frekvencijom osvežavanja od najmanje 120Hz i LCD shutter naočare (XpanD).

To će pak ostati predmet maštanja i želja barem još nekih godinu dana, ako ne i duže. Do tada... Ponovo radi bioskop! :D
Sad mi je jasno, u 3d je moguce gledati samo u bioskopu ovako ko i svaki drugi film moze se gleda i van.

btw ne mora blu ray player , bez problema ce se pustati i na kompjuteru ... software se vec pojavio
LCD >120hz vec postoji
Shutter naočare isto

jedini problem je ko i kod svakog drugog filma kad krene sa bioskopom je sto se blu ray nije pojavio i nece skoro ali odakle ti to godinu dana ? 3d blu ray izlazi mnogo ranije od toga

Poslednja izmena:
Tachno tako... Osnovni problem je shto josh uvek nema konkretnog standarda (tj. ima 3D Blu Ray, ali on zahteva HDMI 1.4 da bi radio, a televizori sa ovim standardom ce se pojaviti tek sredinom ove godine). Shto se tiche 3D Vision-a, on je za sada najuniverzalniji, ali za njega opet morash da pravish sam filmove - tj. morash da imash levu i desnu video sekvencu koje cesh da spojish u nekom programu za montazu (npr. After Effects) da bi posle odgledao u Nvidija 3D Vision Media Playeru.

@tomazino & weasel:

Što se dostupnosti "kućne" 3D tehnologije tiče... Neki je već sada poseduju... Ja sam pričao o omasovljavanju te tehnologije do granice kada će to već postati opipljivo. Npr: "ima moj komšija", a ne "čuo sam da to ima jedan drug od mog druga".

Što se "godinu dana" tiče... to je neka moja +/- projekcija, na osnovu dosadašnjeg iskustva sa tehničkim novotarijama i novim standardima. Ne tvrdim ništa čvrsto, ali teško da će stvar postati masovna onog dana kada se u prodavnicama pojave spominjani televizori i BD plejeri.

Stoga... za veliku većinu, bioskop će biti jedini način da pogledaju neki 3D film još barem godinu-dve ako ne i duže. A za SVE će to biti jedino rešenje dok se ne uspostavi standard, za šta će trebati... videćemo koliko.

Poslednja izmena:
ma naravno, ne za godinu dana, vec i za vise, sto se tice neke sire dostupnosti, ali kazem da ce oni koji to mogu i bas hoce, moci po nesto da gledaju vec od maja. Sto se tice ilegale mene zanima da li ce npr. bluray3d moci da se ripuje u 720p 3d.
@zerbah
jedno tehnicko pitanje ako mozda znas, posto se time bavis koliko kapiram. Dve kamere koje snimaju 3d stoje jedna pored druge. E sad, da li su potpuno pararelne, ili su pod nekim uglom. Ako su pod nekim uglom i imaju neku fokusnu tacku, da li je ta tacka fiksna ili se menja.

Ja nisam mogao da se skoncentrisem na radnju prvih nekoliko minuta od shoka, cak se ni ne secam samog pocetka :D Kad su ga vadili iz hibernacije u onom tunelu bez gravitacije mi je bilo cak malo muka :) bez zezanja, pogotovo sto je platno ogromno a slova malo manja, i jos su ispred i jos setaju levo-desno. Dok sam se adaptirao na sve to trebalo je sigurno jedno 10-ak minuta.

Poslednja izmena:
U toj sceni kad se budi iz hibernacije meni se vrtelo u glavi, dok se nisam adaptirao. Ima scena i kad onaj lik igra golf, i ona je slicna sceni sa dimnom granatom:)

Који hype човече :D
Мислим да можете слободно да спустите лопту јер се ништа не догађа преко ноћи. Зар мислите да ће тек тако креатори филмова кренути да прихватају 3D, што из економских, што из уметничких разлога. Самим тим прича о пиратерији пада у воду, а с друге стране зар мислите да они филмови који су 3D неће бити приказавани и издавани у својим 2D верзијама. Још се малтене ни VHS није поштено "оладио у гробу", а ви већ гурате 3D у mainstream :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno