Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bih bash rekao da su Starship Troopers samo makete - postoji cela knjiga o Softimage gde se opisuju CGI efekti iz ST. I bash te scene gde je CGI izgledaju odlichno i dan danas (milion insekata oko tvrdjave, rokanje sa velikom bubom i slichno).
U pravu si za te scene sa insektima, ali brodovi su recimo makete.

Ovo sto vidim u trejeru su efekti iz devedesetih.
Osim realnog osecaja velicine vanzemaljskog tela, ono posle je stvarno onoooooo ronald emercih wanabeee.

Ne znam da li je to samo kod mene, ali neretko mi se desi da iako je CGI vrhunski odradjen, da mi scene opet izgleadju nerealno, mozda preciznije receno kao veoma kvalitetan crtani film.
Evo nekoliko ss-ova iz trejlera, stvarno su vrhunski, ali i pored toga ne mogu da se otmem utisku kao da gledam animirani film.

Prilozi

• avatar2009aug0820a-tsr_1080p[(001991)22-23-52].JPG
    avatar2009aug0820a-tsr_1080p[(001991)22-23-52].JPG
    266.4 KB · Pregleda: 234
  • avatar2009aug0820a-tsr_1080p[(002286)22-24-19].JPG
    avatar2009aug0820a-tsr_1080p[(002286)22-24-19].JPG
    101.8 KB · Pregleda: 221
  • avatar2009aug0820a-tsr_1080p[(002334)22-24-30].JPG
    avatar2009aug0820a-tsr_1080p[(002334)22-24-30].JPG
    154.4 KB · Pregleda: 230
Ovo sto vidim u trejeru su efekti iz devedesetih.
Osim realnog osecaja velicine vanzemaljskog tela, ono posle je stvarno onoooooo ronald emercih wanabeee.

Nije u redu vredjati Camerona na taj nacin, ipak su Emmerich-ovi filmovi dno dna :smash:. Koliko god bio los Avatar sigurno nece biti losiji od notorne gluposti kao sto je 2012.

Znate kako su nastali Na`avi? Dzar Dzar Binks je potego` Strumfetu...:whip:

Ne znam da li je to samo kod mene, ali neretko mi se desi da iako je CGI vrhunski odradjen, da mi scene opet izgleadju nerealno, mozda preciznije receno kao veoma kvalitetan crtani film.
Evo nekoliko ss-ova iz trejlera, stvarno su vrhunski, ali i pored toga ne mogu da se otmem utisku kao da gledam animirani film.

Naravno kada se radnja filma odvija u buducnosti na drugoj planeti sa potpuno drugacijom florom i faunom i plavim elves like vanzemaljcima. :) Da film nije Sci-Fi nego npr. neki triler smesten u nekoj metropoli, sigurno bi izgledao mnogo "prirodnije i realnije".

Poslednja izmena:
Nisam mislio na to zbog drugog sveta, govorim uopsteno o CGI sada, samo mi je malo teze da to objasnim, ali u svim novijim filmovima u kojima sve prsti od efekata, jednostavno mi ne deluju dovoljno "stvarno" vec vise kao crtani film.

Procice jos puno vremena dok ne uspeju da animiraju potpuno realisticnog coveka (lice pogotovo). Mislim da imas prevelika ocekivanja, ovo sigurno nije kraj sto se CGI tice ali je svakako veliki napredak.

Ne mora da znaci. U mnogo filmova se koristi animacija lica pa retko ko to primecuje da negde i nije u pitanju glumac vec njegova CGI glava. Pogledaj samo Benjamin Button-a...

G@W imas smisao za humor ko taj tvoj na slici.:)

Ne mora da znaci. U mnogo filmova se koristi animacija lica pa retko ko to primecuje da negde i nije u pitanju glumac vec njegova CGI glava. Pogledaj samo Benjamin Button-a...

Neka hvala, i jednom je bilo previse :)

G@W imas smisao za humor ko taj tvoj na slici.:)

Pazi onaj deo sa strumfetom moze da prodje ali da pominjes SW lika koji se pojavljivao samo u fail delovima je bezveze (kao i moj link). A uostalom zar nije taj Jar Jar u stvari gay?

Zasto dzinovski elfovi :wall:

Zasto uopste moraju da budu slicni nama?

Dobri momci ne smeju biti ugly, jer prosecan Amer nece provaliti ko je dobar a ko je los. Klasika.

Sva sreca da je District 9 nije radjen po hollywood-skom PS.

Sto se tice vizelnog izgleda, trajler je po meni bolestan. Samo obratite paznju na prirodu. Ostrva koja lebde u magli i oblacima a na njima prasume. Prelepo.

Sto se tice CGI po meni je "Ambis" pocetak pravog CGI. Vodeni pipak dan danas deluje sasvim realno. Da li bilo sta radjeno pomocu CGI pre Ambis-a moze da se pohvali takvim nivom realnosti?

Poslednja izmena:
Slazem se. Ambis uz to sto je imao revolucionarne efekte, po meni je i najbolji Kamerunov film. Ne verujem da ce mu Avatar prici po originalnosti, sve mi deluje kao da ga je inspirisao neki nvidia demo od pre 6-7 godina, ili mozda firefly forest iz 3dmarka...

Mene interesuje zasto Srbija nije bila medju 58 zemalja gde je prikazan 3D preview Avatara? Juce je bila premijera po celom svetu, ljudi kazu da su odusevljeni sa 3D i kako to sve izgleda. Kolosej ima 3D salu, pa mi nije jasno zasto nije prikazano kod nas?

Mene interesuje zasto Srbija nije bila medju 58 zemalja gde je prikazan 3D preview Avatara? Juce je bila premijera po celom svetu, ljudi kazu da su odusevljeni sa 3D i kako to sve izgleda. Kolosej ima 3D salu, pa mi nije jasno zasto nije prikazano kod nas?
Prikazan je preview i kod nas, u Kolosejovoj XpanD 3D sali.
http://tuck.rs/cms/view.php?id=5278
Ja sam bio na projekciji, i stvarno odlicno izgleda!:)

Evo, izaso je i pravi trailer sa malo pojasnjenom radnjom.

1080p link:
http://www.megaupload.com/?d=36C2983Q

James Cameron's Vision Featurette:
http://www.youtube.com/watch?v=geNv6FUK0HU&feature=player_embedded

Tek sada, na ovom novom traileru sa vidi koliko su uspeli u facijalnoj animaciji. Lice uopste ne predstavlja ljudsko ali pokazuje koliko je detaljno odradjeno i koliko su realno prikazane emocije. Sve u svemu, ovaj trailer je dosta bolji od prethodnog i pokazuje zaplet filma i to kakve "klise-e" cemo ocekivati.:D

Vidim da se pominje ovde ideja za film - "AVATAR" je ekranizacija knjige koja je poprilično stara. Vverovatno starije od mnogih članova ovde.

Nije direktno ekranizacija nikakve knjige, ali ima mnogo sličnosti sa "Call me Joe" novelom Pola Andersona.

I ovaj trejler mi je bio previse sacekacu film da izadje pa se prvo pogleda u nekom dobrom bioskopu pa se posle 2-3 meseca rekapitulira kod kuce u 1080p formatu :)

Ako cemo tako postoji vishe filmova koji su napravili bum, a u najmanju ruku bi to trebali da budu:

Star Wars EP IV
Tron
The Last Starfigter
Terminator 2
Jurassic Park
Toy Story
5th Element
Starship Troopers
Final Fantasy: The Spirits Within
Transformers

Sve zavisi od toga shta je za koga bilo revolucionarno. Pogledaj samo kako izgleda Starship Troopers posle 12 godina, efekti i dalje izgledaju vrhunski.
Ja bih i ovaj stavio na listu http://www.youtube.com/watch?v=ejTuzb39lPc&NR=1

Evo i slicnosti originalnog Unreal-a sa filmom Avatar:

One of director James Cameron's pet projects after Titanic was an epic sci-fi extravaganza called Avatar, much hyped in Hollywood circles at the time and poised to redefine the notion of a truly alien world on the big screen.

The project fell apart some years ago, but the scriptment (a hybrid between a script and a treatment ) by James Cameron still exists. Interestingly, you can find quite a few similarities between it and Unreal:

Both feature a basic plot premise where, by virtue of circumstances mostly beyond his control, a reluctant hero becomes the saviour of the native race of an alien planet forced to mine their land for ore of utmost importance to an invading race coming from the skies. In both cases the saviour is seen by the natives as someone who also came from the skies and is thus initially met with some alarm or distrust only to be later hailed as a pseudo-messiah.

The native race is called "Na'vi" in Avatar and "Nali" in Unreal. The physical description of the Na'vi by Cameron can be visualised as basically a cross between the Nalis' tall, lean, slender bodies and the IceSkaarjs' blueish skin colour patterns, facial features, ponytail-like dreadlocks and caudal appendages.

The Nali in Unreal worship goddess Vandora. The home planet of the Na'vi in Avatar (which the Na'vi worship as a goddess entity) is named Pandora.

In Avatar, one of the most dazzling alien settings described is a huge set of sky mountains, "like floating islands among the clouds". One of the most memorable vistas in Unreal is Na Pali, thousands of miles up in the cloudy sky amidst a host of floating mountains. The main sky mountain range in Avatar is called "Hallelujah Mountains". The main Unreal level set in Na Pali is called "Na Pali Haven". Both include beautiful visual references to waterfalls streaming down the cliffs and dissolving into the clouds below.

The Earth ship in Avatar is called "ISV-Prometheus". One of the levels in Unreal takes place in the wreck of a Terran ship called "ISV-Kran". Even more striking, in the expansion pack Return to Na Pali, the crashed ship the player is asked to salvage is called "Prometheus".

One of the deadly examples of local fauna in Unreal is the Manta, essentially a flying manta-ray. In Avatar, one of the most lethal aerial creatures is the Bansheeray, basically a flying manta-ray. The expansion Return to Na Pali even features a Giant Manta, while in Avatar one of the most formidable predators is a giant Bansheeray, which Cameron dubbed "Great Leonopteryx".

In the two stories (especially Return to Na Pali, on Unreal's end), a plot point arises from the fact the precious ore behind the invasion of the planet ("tarydium" in Unreal, "unobtanium" in Avatar) causes problems in the scanners.

Unreal was in development for several years before its release in 1998. The Avatar scriptment was probably finished as early as 1996-97. Bearing all the above in mind the temptation to start wondering about further suspicious parallels may be quite strong, but in spite of these similarities both titles have few else in common and many aspects actually veer off in wildly different directions. Even so, the coinciding factors can make for an interesting minutia comparison.

Ko je tu od koga maznuo?

@stator

taj nećemo videti bar 5 meseci u 1080p. 6 je zvanično ali uvek se pojavi mesec dana ranije BDrip
ja bih ovaj voleo više u Ultra HD. samo nema hardvera a da je dostupan širokim masama.
probao neki 4k na popcornu i neće da ga pusti, tj. ne može da obradi sliku ali klip regularno ide samo bez slike.

Poslednja izmena:
Nije direktno ekranizacija nikakve knjige...

Upravo tako - pogrešno sam se izrazio! Hvala na ispravci.

Evo i ranih projekcija i utisaka filma:

James Cameron’s Avatar celebrated its world premiere tonight in London, and played to critics at worldwide press screenings. 20th Century Fox implemented a strict embargo on all reviews, but a few outlets ignored the non-disclosure agreement online before the studio caved and started allowing formal reactions.

They’re comfortable with the discussion because its overwhelmingly positive. Seven official reviews posted to RottenTomatoes already, and every single one gives it a “fresh” rating.

UK trade papers The Sun and The Guardian rushed to be the first to break the rules (before they slackened). The former is more of a tabloid outlet, but a line at the bottom reads, “The only reason that Avatar won’t top Titanic at the box office is that there are not enough digital screens around the world to show it in all its 3D wonder.“ The latter acknowledged the breach, but added, “the terrible film that some had been anticipating had not materialised.”

The Hollywood Reporter’s review, one of the first published in the U.S., received so much traffic it crashed their website for a short time. The site is still sluggish, but the glowing review reports, “Every bit of technology in Avatar serves the greater purpose of a deeply felt love story” before posing the question “How will Cameron ever top this?”

Variety, now firmly behind a brand new pay wall, offers a bit of free advice. “Twelve years after Titanic, which still stands as the all-time B.O. champ, Cameron delivers again with a film of universal appeal that just about everyone who ever goes to the movies will need to see.”

Empire says “Avatar is an astonishing feast for the eyes and ears, with shots and sequences that boggle the mind” and the “level of detail is simply amazing.”

http://www.newsinfilm.com/2009/12/10/early-avatar-reviews-are-in-wows-critics/

Deluje kao da je na pomolu jos jedan odlican Kamerunov film. Dok ne dodje u bioskope jos se nista ne zna. Ko zna, posle onolikog sudjenja filmu i udaranja po Kamerunu, mozda i ispadne isti slucaj kao sa Titanikom...

Ja sam imao osećaj da će biti nešto posebno. Ako su na RT-u dali dobre ocene, to mi je dovoljna garancija. Sutra je ionako novinarska predpremijera ;)

samo se nadam da ce moci da se pogleda 3D... a ne ono film je Xpand3D sali ali nije 3D o_O

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno