Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
James je izjavio da je Titanic mala beba u odnosu na Avatar u svakom pogledu. U pitanju je film sa bukvalno fotorealisticnim "ne-zivim" glumcima, a premijera je zakazana za 18. decembar 2009. Film ce verovatno predstavljati revoluciju kada su efekti u pitanju, a koristi se potpuno nova motion capture tehnologija kao i mnoge druge nove tehnike...

421508987_837ce827e5.jpg
200804033.jpg

Premise

In director James Cameron's original script treatment of Avatar, a man tries to make his way as a miner by combining with an alien during an interplanetary war in which aliens can manifest themselves by possessing human bodies – avatars.
When Avatar was titled "Project 880", a casting call was put out in June 2006 with a plot description provided, saying, "In the future, Jake, a paraplegic war veteran is brought to another planet, Pandora, which is inhabited by the Na'vi, a humanoid race with their own language and culture. Those from Earth find themselves at odds with each other and the local culture."
In December 2006, Cameron described Avatar as "a futuristic tale set on a planet 200 years hence [...] an old-fashioned jungle adventure with an environmental conscience [that] aspires to a mythic level of storytelling." The January 2007 press release described the film: "Avatar is also an emotional journey of redemption and revolution. It is the story of a wounded ex-marine, thrust unwillingly into an effort to settle and exploit an exotic planet rich in bio-diversity, who eventually crosses over to lead the indigenous race in a battle for survival," and "We're creating an entire world, a complete ecosystem of phantasmagorical plants and creatures, and a native people with a rich culture and language."

Development

In 1995, director James Cameron wrote an 80-page scriptment for Avatar. Cameron said his inspiration was "every single science fiction book I read as a kid", particularly striving to update the style of Edgar Rice Burroughs' John Carter series. Cameron saw his story as being about how Western civilizations supplant indigenous cultures, in either active genocidal or passive ways. In Avatar, humanity extends that to other planets. In August 1996, Cameron announced that after completing Titanic, he would film Avatar, which would make use of "synthetic", or computer-generated, actors. The project would cost $100 million and involve at least six actors in leading roles "who appear to be real but do not exist in the physical world". Special effects house Digital Domain, with whom Cameron has a partnership, joined the project, which would begin production in the summer of 1997.
In June 2005, director Cameron was announced to be working on a project tentatively titled "Project 880" parallel to another project, Battle Angel. By December, Cameron said that he planned to film Battle Angel first for a summer 2007 release, and to film "Project 880" for a 2009 release. In February 2006, Cameron said he had switched goals for the two film projects – "Project 880" for 2007 and Battle Angel for 2009. He indicated that the release of "Project 880" would possibly be delayed until 2008. Later that February, James Cameron revealed that "Project 880" was "a retooled version of Avatar", a film that he had tried to make years earlier, citing the technological advances in the creation of computer-generated characters Gollum, King Kong and Davy Jones. Cameron had chosen Avatar over Battle Angel after completing a five-day camera test in the previous year. Cameron's early scriptment for Avatar circulated the Internet for years. When the project was re-announced, copies were subsequently removed from websites. In June 2006, Cameron said that if Avatar was successful, he hoped to make two sequels to the film.

James Cameron to use Weta Digital for next film
From January to April 2006, Cameron wrote the script. Working with Paul Frommer, linguist and Director of the Center for Management Communication at USC, he developed a whole language and culture for the Na'vi, the indigenous race on Pandora. In July, Cameron announced that he would film Avatar for a summer 2008 release and planned to begin principal photography with an established cast by February 2007. The following August, the visual effects studio Weta Digital signed on to help Cameron produce Avatar. Stan Winston, who had collaborated with Cameron in the past, joined Cameron's Avatar to help with the film's designs. In September, Cameron was announced to use his own Reality Camera System to film in 3-D. The system would use two high-definition cameras in a single camera body to create depth perception.
Filming and effects
It's this form of pure creation where if you want to move a tree or a mountain or the sky or change the time of day, you have complete control over the elements.

James Cameron on virtual filmmaking

In December 2006, Cameron explained that the delay in producing the film since the 1990s had been to wait until the technology necessary to create his project was advanced enough. The director planned to create photo-realistic computer-generated characters by using motion capture animation technology, on which he had been doing work for the past 14 months. Unlike previous performance capture systems, where the digital environment is added after the actors' motions have been captured, Cameron's new virtual camera allows him to directly observe on a monitor how the actors' virtual counterparts interacts with the movie's digital world in real time and adjust and direct the scenes just as if shooting live action; "It’s like a big, powerful game engine. If I want to fly through space, or change my perspective, I can. I can turn the whole scene into a living miniature and go through it on a 50 to 1 scale."Cameron planned to continue developing the special effects for Avatar, which he hoped would be released in summer 2009. He also gave directors Steven Spielberg and Peter Jackson a chance to test the new technology. Spielberg and George Lucas were also able to visit the set to watch Cameron direct with the equipment.
Other technological innovations includes a performance-capture stage, called The Volume, which is six times larger than previously used and an improved method of capturing facial expressions. The tool is a small individually made skull cap with a tiny camera attached to it, located in front of the actors' face which collects information about their facial expressions and eyes, which is then transmitted to the computers. Besides a real time virtual world, the team is also experimenting with a way of letting computer generated characters interact with real actors on a real, live-action set while shooting live action.

In January 2007, Paramount Pictures announced a live-action adaptation of Avatar: The Last Airbender under M. Night Shyamalan and said that the project's name had been registered to the Motion Picture Association of America for movie title ownership, though a 20th Century Fox representative for James Cameron's Avatar indicated that the studio owned the movie title. Paramount eventually retitled its film as merely The Last Airbender. In the same month, Fox announced that the studio's Avatar would be filmed in 3D. Cameron described the film as a hybrid with a full live-action shoot in combination with computer-generated characters and live environments. "Ideally at the end of the day the audience has no idea which they’re looking at," Cameron said. The director indicated that he had already worked four months on nonprincipal scenes for the film. Principal photography began in April, and was done around parts of Los Angeles as well as New Zealand. The live action is shot with the proprietary Fusion digital 3-D camera system developed by Cameron and Vince Pace. According to Cameron, the film will be composed of 60% computer-generated elements and 40% live action, as well as traditional miniatures. The performance-capture photography would last 31 days on a high-tech soundstage in Playa Vista. In October, Cameron was scheduled to shoot live-action in New Zealand for another 31 days.
To create the human mining colony on Pandora, production designers visited the Noble Clyde Boudreaux drilling rig in the Gulf of Mexico during June 2007. They photographed, measured and filmed every aspect of the rig, which will be replicated on-screen with photorealistic CGI.
James Cameron's Avatar to be Released in IMAX 3D
Jon Favreau Calls James Cameron's Avatar 'The Future'

Čuo sam za ovo još pre jedno 6 meseci i delovalo mi je jako interesantno. Zanimljivo je kako malo konkretnih informacija na netu postoji, ubio sam se tada tražeći neki advance shot iz filma i crvrc...

Ista pricha ko i final fantasy svojevremeno. Koliko je tad to bila mega animacija :)

i sad mi ff izgleda ok :)

Ovo ne bi trebalo da bude totalni CGI film kao FF, ili Beowulf...e sad, na koji nacin ce cika Kameron da docara drugu planetu, videcemo :)
Nadam se da covek nije prso kao njegove kolege Spilbergo i Lukas :D

Jel bi ovo na prvoj slici trebalo da bude crysis ? :)

Drugar (Dejan M.) iz Weta Digital je radio na mocap-u za ovaj film. Znam da su pored standardnog sistema za body-capture koristili neki novi sistem za face, gde su glumcu zakacili za glavu nosac sa 2 kamere koji je fixiran u odnosu na lice i snimali animaciju lica. Kada je radio Kong Kong-a stavljao je 250+ markera na lice. Nesmem ni da pomislim koliko je markera stavljao ovaj put.

Ne znam sta da ocekujem, covek je rezirao T2 i time dobio unlimited credits kod mene :p mada zamalo da ih izgubi posle titanika, prosto ne mogu da verujem da je oba filma rezirao isti covek :D videcemo...

off/
Zavisi kako se gleda na Titanik. Ako se pogledaju samo efekti i dočarana realističnost - film je bez premca. A kako bi onda sestri, mami, tetki, babi i komšinici bio interesantan film ako bi se prikazalo potonuće broda bez prateće romanse? Mislite o tome.
/

Inače, jedva čekam da pogledam ovaj film. Obožavam kako su odrađene masovne scene U Master of the Rings i Star Wars (novija tri filma) serijalima. Nadam se da će Avatar prirediti pravi šok za čula.

U smislu da neki ljudi previše baziraju svoja mišljenja na south parku. ;)

Poslednja izmena:
Ti ne gledash south park? :D :D

U kom smislu prsli ? :)

^Pa u smislu da vise nisu u stanju da naprave nesto novo (kao nekad) vec su se okrenuli unistavanju svojih najvecih hitova, koje svi volEmo :D

Cika Kameron je uvek ostavljao licni pecat u svojim SF filmovima.Svaki ima nesto za pamcenje, nesto sto se pojavi u filmu i deluje superrealno i funkcionalno, iako je SF.Terminator i njegov izgled i "mehanika", zatim utovarivac i SmartGun iz Aliens-a i podmornice i podvodna platforma iz Ambisa...vrhunski dizajnirane i osmisljene stvari...
Kad sam pre koju godinu video dokumentarac u kom se kaze da je tek poceo razvoj mini podmornica za velike dubine koje smo videli u Ambis-u, nisam verovao:D ...Sta, WTF ono ne postoji?A Kameron je koliko se secam, vlasnik patenta na mini podmornice na daljinsko upravljanje.
Sin elekroinzenjera, a i sam je zavrsio studije fizike, vidi se na delu:p ...

Nego, sta sam 'teo da kazem...batalio je sve cime se bavio posto je odgledao Star Wars i odlucio da se bavi filmom :D

LiLa je napisao(la):
U smislu da neki ljudi previše baziraju svoja mišljenja na south parku.

Hmda, sa vanzemaljcima u Indijani je sve u redu...Ne treba mi fakin SP da kazem da su ti filmovi losi.Ok, bas bih voleo da vidim ko misli da je novi Indijana Dzons dobar film i ZASTO...a da je stariji od 15 godina.:wall:

Ok pošto vidim da pucaš na moj intelekt reći ću samo da si u pravu i da je apsolutno ne moguće bilo kome ispod 15 godina da novog indija shvati kao prolaznu iznad svega zabavnu avanturu u kojoj su vanzemaljci usput rečeno najmanji problem. Daleko od toga da je na nivo nekih od prethodnih delova ali je dobar film u smilu da meni za vreme njegovog trajanja nije bilo dosadno ni jednog momenta. I da gledam south park kod koga je kvalitet inače mnogo više opao nego kod samog indijane...dosta od mene offtopica. T2 najbolji akcioni film svih vremena :)

Ok pošto vidim da pucaš na moj intelekt

E vidis. sad smo 1:1 ;) Ona tvoja opaska sa SP je bila totalno nepotrebna.

reći ću samo da si u pravu i da je apsolutno ne moguće bilo kome ispod 15 godina da novog indija shvati kao prolaznu iznad svega zabavnu avanturu u kojoj su vanzemaljci usput rečeno najmanji problem.

Tako je, vanzemaljci su jos i najmanji problem u ovom filmu, prenatrpanom greskama (od guma na harliju do onih koje BAS vredjaju inteligenciju) i friziderom,mrmotima i mravima iz onostranog.

Daleko od toga da je na nivo nekih od prethodnih delova ali je dobar film u smilu da meni za vreme njegovog trajanja nije bilo dosadno ni jednog momenta.

E to je poenta...DALEKO je od nivoa prethodnih delova i zato sam rekao da su obojica prsli.Isto vazi i za Star Wars.Nisam u fazonu da se polivam benzinom koliko su ti filmovi sr*nje ili sta vec, i ja sam ih sve odgledao, stoje mi u HD kolekciji i eto, nije mi dosadno kad ih gledam (izuzev mozda epizode 1 :d ).

I da gledam south park kod koga je kvalitet inače mnogo više opao nego kod samog indijane...dosta od mene offtopica.

Ovo me uopste ne interesuje, jer me u sustini ne zanima sta misle kreatori SP-a, a to sto nam se misljenja po ovoj tematici u principu podudaraju, ne znaci da svoje misljenje kreiram gledajuci isti, Ok?
Dosta OFF-a i od mene, ako sam nekoga uvredio iznevsi svoje misljenje o novim inkarnacijama starih hitova, sorry.

T2 najbolji akcioni film svih vremena :)

Amin!

Postoji jaz izmedju starijih i novih generacija. "Matorci" koji su gledali prvog Indija u vreme kada se pojavio, novi im je njesra. Dok je novim generacijama zabavan, ali ipak manje kvalitetan od prethodnih nastavaka.

Naravno, tu su i dzangrizavci kojima je novi nastavak nekog filma uvek losiji od starih samo zato sto je nov. :p

Poslednja izmena:
^Istina...ja sam bio 100% u fazonu da novog Indija hejtuju zbog toga sto je nov...medjutim kad sam odgledao, shvatio sam da to vise nije to...ne zato sto smo omatorili u medjuvremenu, vec zato sto se u tom filmu odjednom pojavise neke stvari iz trenutnog mejnstrima...i umesto da novi Indi "pokaze zube" novoj A produkciji i vrati avanturisticki zanr na velika vrata, on ispade prosek ranga Lare Kroft, i po prici i vidjenoj akciji, tj naivnosti i preteranosti iste...

Poslednja izmena:
Trejler previse otkriva...zaheb sto sam ga gledao.

Prvi detalj koji mi se ne svidja je lik u kolicima. Kolonizujemo planetu, hajtek svuda, medicina uveliko ceprka po mozgu, a lik je ladno u invalidskim kolicima ... koje pokrece rukama:(

Eh...

Ovi filmovi su po mom misljenju prektenice CGI-a.

1995. Toy Story
2001. Final Fantasy: The Spirits Within
2009. Avatar

Napredak u kvalitetu CGI-a, manje vise, ono sto mene interesuje je to da je ovo prekretnica po pitanju nekih drugih tehnikalija. Pre svega mislim da je ovo prvi film koji je od pocetka zamisljen kao 3D, tako da ce samo u 3D bioskopima moci da se dozivi kompletno. Inace 3D projekcija filma ce biti u formatu 16:9, dok ce 2D projekcije biti u standardnom 2.21:1 formatu. Zatim, Cameron do sada ni jednom nije omasio. Svidja mi se i to sto kod Camerona u skoro svakom filmu (pa cak i u Terminatoru(2)) emocije izmedju glavnih likova nose film do kraja i sto je vrlo bitno jedan od retkih reditelja visokobudzetnih akcionih holivudskih hitova koji ume da izadje na kraj sa tim emocijama. Pogledajte samo kako to trapavo izgleda u transformersima, matrixu 2 i 3, i da ne nabrajam. Pa uporeite to sa ambisom, titanikom,... Iz trejlera je jasno da ce ljubav da bude i centralni lajt motiv avatara.

Trejler previse otkriva...zaheb sto sam ga gledao.

Prvi detalj koji mi se ne svidja je lik u kolicima. Kolonizujemo planetu, hajtek svuda, medicina uveliko ceprka po mozgu, a lik je ladno u invalidskim kolicima ... koje pokrece rukama:(

Eh...

Sto me podseti na Doktora McCoy-a iz Star Trek-a koji ni za zivu glavu ne ulazi u transporter nego ide samo shatlom :d

Mozda chicha nece savremenu medecinu nego vise voli starinsku stolicu na rucni pogon.

Samo sto ovaj lik nije chicha:p

Ovi filmovi su po mom misljenju prektenice CGI-a.

1995. Toy Story
2001. Final Fantasy: The Spirits Within
2009. Avatar

Ti kanda nisi nikad čuo za "The Last Starfighter"
http://www.imdb.com/title/tt0087597/

Prvi film gde su kompletni pojedini kadrovi bili rađeni kompjuterskom grafikom. To je prekretnica. A ne kad se posle pojavi savršeniji ali i dalje obični kompjuterski animirani film

Ako cemo tako postoji vishe filmova koji su napravili bum, a u najmanju ruku bi to trebali da budu:

Star Wars EP IV
Tron
The Last Starfigter
Terminator 2
Jurassic Park
Toy Story
5th Element
Starship Troopers
Final Fantasy: The Spirits Within
Transformers

Sve zavisi od toga shta je za koga bilo revolucionarno. Pogledaj samo kako izgleda Starship Troopers posle 12 godina, efekti i dalje izgledaju vrhunski.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ne bih bash rekao da su Starship Troopers samo makete - postoji cela knjiga o Softimage gde se opisuju CGI efekti iz ST. I bash te scene gde je CGI izgledaju odlichno i dan danas (milion insekata oko tvrdjave, rokanje sa velikom bubom i slichno).

U pravu si, Starship Troopers ima odlicne CGI efekte koji i dan danas deluju preverzno. A da dodam da je bukvalno prava prekretnica koriscenja CGI-ja je Jurrasic park i animacija dinosaurusa. Posle tog filma je krenulo masnovno iskoriscavanje CGI-ja, sve pre toga je bilo delimicno i experimentalno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno