Šta je novo?

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Problem je sledeci imam do jaja animated gif koji bi mi bio avatar do sada ali je nazalost prevelik, treba mi neki program koji bi mogao da od animated gif-a napravi manji ali isto animated gif. Nasao sam program koji svasta radi sa gif-ovima ali nema opciju za animated gif. Ako neko zna .....Hvala unapred !

Hvala puno, pozdrav ! :D

Može i Adobe ImageReady (zar ne?), dobija se u Photoshop...

Macromedia Flash je odličan za petljanje sa GIF-ovima, ali je komplikovan za učenje.

Izvinjavam se sto pokrecem ponovo ovu temu, ali...
Ja malo guglao, pa ne nadjoh nista zadovoljavajuce...
Posoji li jos neki (offline) program za resaizovanje gif-ova... Jos ako moze da bude freeware... i da mi ne trazi Xvid i DivX........ :\

Gif animacije sam pravio u Unlead Gif Animator- u i u Flash-u. jedini problem,sto mi je vise zauzimalo,ako je animacija komplikovanija. E sad jedno pitanje,da ne pokrecem novu temu!
Kod flash-a,kad exportujem u animated gif,uvek mi izbaci animaciju sa jako losim kvalitetom slike,kao da ima 256 boja. Sta tu treba podesiti? Pre oko 2 god sam isto to radio u flash MX,i nisam imao nikakvih problema

pa gif valjda ne moze ni da ima vise... u stvari dobro optimizovan gif cesto ima mnogo manje... 3-50 recimo...

ja sam pre pravio obicne animacije,tj slike odradjene u photoshopu,povezane preko flasha.Kad se exportuje u animated gif,bilo je sasvim ok,dok mi je sad jako loseg kvaliteta. Verovatno je pitanje nekog podesavanja,ali ne mogu da nadjem gde je

http://en.wikipedia.org/wiki/Gif
The format uses a palette of up to 256 distinct colours from the 24-bit RGB colour space. It also supports animations and allows a separate palette of 256 colours for each frame.

svojevremeno je bio potpuno besplatan MS program - Microsoft GIF Animator, koji je od avi ili bmp sklapao gif... nije bio bas nesto extra ali zavrsavao je posao...

ima li nesto bolje od toga danas ali da je free?

Poslednja izmena:
Neki lik je napravio sasvim solidan GIF animator, ali drži zakucan CPU na bezmalo 100%, pa je teško raditi u njemu. Napišem mu mail, a on odgovori: "Znam. Problem je to što sam ja program pravio pomoću paketa namenjenog izradi video igara, a nemam vremena da uskoro nešto menjam". Baš svašta!

ma nadite negde ovaj nije toliko los i skroz je free... moj avatar je u njemu uradjen inace... (naravno ne frejmovi vec sklapanje GIF-a)...

Nazad
Vrh Dno