Šta je novo?

avast! problem

kaiser

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
630
ortak instalira avast i u toku procesa ovaj mu prijavi prisustvo virusa. on poubija sve prijavljeno i posle restarta mrak. posle uvodnog skrina nissta se ne desava. ne vredi ni F8. ovako mi je opisao problem. ima li iko slicno iskustvo?

RE:

ja sam imao sličan problem, samo ne u toku instalacije nego već u toku korišćenja. Avast počeo da prijavljuje masu virusa-sve sam ih pobrisao ali se sistem više nije podigao. Sad sam se vratio na Aviru! Inače sistem je bio Windows 7 32bit Ultimate.

Pao mu je sistem zato sto je bio toliko zarazen da je Avast morao da brise i sistemske fajlove. Verovatno bi mu pao i da nije instalirao Avast, ili vec nije bio u funkciji. Mozes li da kazes sta je brisao, koje malware, jer kad je brisao on ga je obavestio sta je nasao.

Jos jedan slucaj gde je avast shebo sistem (oborio)... Dodje da ucitava win i samo puf, restart... i sad ga shebava tj. win koci nenormalno...
Win XP je u pitanju. Ovo se na win7 ne desava (bar ne kod mene...) Kad se bolje setim, na W7 ni nemam antivirus :D

Poslednja izmena:
Pa to se desava zato sto Avast skenira sistemske fajlove pri bootovanju a Avira ne sto je znacajna prednost Avasta. Fajlovi su verovatno bili zarazeni i Avast ih je obrisao samo zato sto mu je tako receno tj takvo podesavanje stavljeno. Ne optuzujte program za svoje greske ili neznanje. Avast je prilicno slozen program sa puno funkcija koje zahtevaju nesto strpljenja i citanja. Koristim i Aviru i Avast u free varijantama i ni sa jednim nemam problema. Oba su odlicni programi.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima, ortak mi je prepricao sta mu se desilo i nije video sta je tacno brisano. Nije mu palo na pamet da ce brisati sistemske fajlove. Svejedno, reinstal je pao i to mu je.
Hvala jos jednom.

Da ne otvaram novu temu pitaću ovde.
Neki dan sam instalirao poslednju verziju Avasta,ali otkako sam ga instalirao
stalno mi se zablokira posle neodedjenog vremena.Uglavnom kada nešto radim na kompu.Isključio sam ga i komp radi kako treba. Win Xp Profesional je upitanju.Reinstalirao sam komp pre neki dan i instalirao Avast ali nešto mi pravi problem.
Da li neko zna o čemu se radi?

Da ne otvaram novu temu pitaću ovde.
Neki dan sam instalirao poslednju verziju Avasta,ali otkako sam ga instalirao
stalno mi se zablokira posle neodedjenog vremena.Uglavnom kada nešto radim na kompu.Isključio sam ga i komp radi kako treba. Win Xp Profesional je upitanju.Reinstalirao sam komp pre neki dan i instalirao Avast ali nešto mi pravi problem.
Da li neko zna o čemu se radi?
Probaj na njihovom forumu:

http://forum.avast.com/

ljudi su spremni da pomognu a ima zaista kompetentnih.

M.

@Minja

Kada bi svako ko je ovde došao da mu neko iz bilo koga razloga pomogne a neko mu kaže da ode na neki drugi forum ili sajt,Bench bi izgubio svaki smisao i ne bi imao ovoliko članova koliko ih sad ima da su išli na druge forume.
Tako da bih ja ipak hteo ako neko može da mi pomogne ovde na našem forumu.;)

Hvala ti usvakom slučaju.

Poslednja izmena:
Pa to se desava zato sto Avast skenira sistemske fajlove pri bootovanju a Avira ne sto je znacajna prednost Avasta. Fajlovi su verovatno bili zarazeni i Avast ih je obrisao samo zato sto mu je tako receno tj takvo podesavanje stavljeno. Ne optuzujte program za svoje greske ili neznanje. Avast je prilicno slozen program sa puno funkcija koje zahtevaju nesto strpljenja i citanja. Koristim i Aviru i Avast u free varijantama i ni sa jednim nemam problema. Oba su odlicni programi.

Dajte molim vas, gde sme i jedan program koji iole pretenduje da bude ozbiljan, a pogotovo antivirusni program, da brise sistemske fajlove i potpuno unisti instalaciju OS i da je to jos ok zato sto jelte ko je kriv korisniku sto nesto ne zna. Neke stvari kod svakog programa mogu da traze da se nesto prethodno procita ili zna, ali neke stvari su postulati kao sto je nikakvo brisanje sistemskih fajlova. Pa sta ce vam onda antivirus kada pravi vecu stetu od virusa pobogu. Sta je onda uopste njegova funkcija, bolje da samo izbaci poruku "Pozovite Majstora" i broj telefona nego da sam brise nesto i upropasti totalno instalaciju OS.

Sve free varijante su to sto su. Niko od tih proizvodjaca nije potomak Majke Tereze, vec su procenili da su resenja jos u fazi puberteta i free verzije im trebaju kao stap u cilju animiranja trzista. Kada budu 100% sigurni da su spremni za to zalepice cenu, skinuti kompletno free varijante i probati da se bore sa konkurencijom bez stapa. U medjuvremenu, ne treba ih preterano kritikovati, ali ni praviti od njih nesto sto nisu. Dobri su za odredjeni broj klijenata (vas naprimer kao sto ste sami rekli) i to je skroz ok i za sada dovoljno, ali da su ravni 100% komercijalnim resenjima, nisu niti to treba ocekivati od njih.

@magic21

Avast 5 nisam isprobao ( a i necu ako bas ne budem morao ),jer je u v4.x bio prilicno nemocan kada naleti na ozbiljniji problem.
Pomozi Avastu - preskeniraj sistem jos nekim od programa za zastitu ( Malwarebytes Anti Malware,HijackThis... )

I Malwarebytes koristim uporeda sa Avastom,ranije je to bila Avira.
Ponavljam,ovo me se dešava otkako sam instalirao novi Avast.

@magic21

Ne preostaje ti nista drugo nego da malo eksperimentises sa podesavanjima - mozda i utvrdis sta je problem.

Ili se vrati na Avast 4.8 i cekaj neku noviju verziju 5-ice.

Ne znam šta bi to u podešavanjima moglo da bude što mi koči računar...
Drugar ga isto koristi i nema taj problem,a koliko vidim nema niko.

Ne znam šta bi to u podešavanjima moglo da bude što mi koči računar...
Drugar ga isto koristi i nema taj problem,a koliko vidim nema niko.

Izasla je nova verzija Avasta 5 pa pokusaj ako je jos nisi instalirao. Ima ljudi kojima pravi probleme - najbolje je, kako ti vec napisah, da postujes problem na forumu ili pises njima direktno i opises problem. Sasvim je moguce da nova verzija jos nije dovoljno "zrela" - svi novi proizvodi imaju te decje bolesti..ali problem nece biti ni resen ako nije prijavljen, a ovde na forumu ti malo ljudi moze zaista pomoci jer verovatnoca da neko ima bas taj problem nije velika - licno znam puno ljudi koji koriste Avast i nemaju problema sa njim.

Nema bolje adrese od tog foruma veruj mi - ljudi su sasvim korektni a postuju i programeri i napredni betatesteri, bolji forum jednog antivirusnog programa do sada nisam video. Tamo su sanse vece da natrcis na nekoga sa slicnim problemom. Uopste ne razumem zasto negodujes - uputiti nekoga na pravu adresu je pomoc mnogo veca nego da citas ovde svasta od ljudi koji program uopste i ne koriste.
Avast je sasvim dobro resenje bas kao i Avira (oba u besplatnim verzijama). Naravno uz neki antispyware program i pristojan firewall.

Dajte molim vas, gde sme i jedan program koji iole pretenduje da bude ozbiljan, a pogotovo antivirusni program, da brise sistemske fajlove i potpuno unisti instalaciju OS i da je to jos ok zato sto jelte ko je kriv korisniku sto nesto ne zna. Neke stvari kod svakog programa mogu da traze da se nesto prethodno procita ili zna, ali neke stvari su postulati kao sto je nikakvo brisanje sistemskih fajlova. Pa sta ce vam onda antivirus kada pravi vecu stetu od virusa pobogu. Sta je onda uopste njegova funkcija, bolje da samo izbaci poruku "Pozovite Majstora" i broj telefona nego da sam brise nesto i upropasti totalno instalaciju OS.

Sve free varijante su to sto su. Niko od tih proizvodjaca nije potomak Majke Tereze, vec su procenili da su resenja jos u fazi puberteta i free verzije im trebaju kao stap u cilju animiranja trzista. Kada budu 100% sigurni da su spremni za to zalepice cenu, skinuti kompletno free varijante i probati da se bore sa konkurencijom bez stapa. U medjuvremenu, ne treba ih preterano kritikovati, ali ni praviti od njih nesto sto nisu. Dobri su za odredjeni broj klijenata (vas naprimer kao sto ste sami rekli) i to je skroz ok i za sada dovoljno, ali da su ravni 100% komercijalnim resenjima, nisu niti to treba ocekivati od njih.
Free resenja sluze da animiraju veci broj korisnika da kupe komercijalnu verziju programa to je sasvim jasno. U slucaju da su sistemski fajlovi obrisani pri bootovanju greska je korisnika jer default podesavanja programa to NISU - program jednostavno pita sta da radi sa fajlom - to su default podesavanja. ko klikne na "delete" nemajuci pojma sta radi ili promeni podesavanja ne misleci o mogucim posledicama sam je kriv.

Niko od njih ne pravi nesto sto nisu - i Avira i Avast su dobri antivirusni programi koji rade sasvim dobro ono za sta su predvidjeni. Antispyware programi su za borbu protiv spywarea to je jasno - zastita od takvih pretnji u jednom antivirusnom programu nije ravna specijalizovanom programu takve vrste toga svako mora da bude svestan. Dobar paket zastite "sve u jednom" (AV, firewall, antispyware) jednostavno ne postoji. Dobre (cak odlicne) kombinacije besplatnih programa te namene je na netu vrlo lako naci. Svako neznanje se PLACA - to je sustina. Ko ne zna da postoje dobre besplatne varijante zastite i treba da plati ili da krade koristeci nelegalno komercijalne verzije sto rade mnogi smarajuci se sa blacklistovanim kljucevima, licencama i sl. Pametnome dosta.

pozdrav,

M.

Evo da javim kako sam rešio problem.Možda nekom zatreba.
U samom programu Malwarebytes' treba samo isključiti Protecion Module kao na slici i sve radi kako treba.:type:

Prilozi

• sshot-4.jpg
    sshot-4.jpg
    120.5 KB · Pregleda: 47
Dobri su za odredjeni broj klijenata (vas naprimer kao sto ste sami rekli) i to je skroz ok i za sada dovoljno, ali da su ravni 100% komercijalnim resenjima, nisu niti to treba ocekivati od njih.

mnogi besplatni programi su znatno bolji od velike većine "platnih" programa.

realno, većini korisnika nisu potrebni programi koji se plaćaju

Nazad
Vrh Dno