Šta je novo?

Avast 5 problem

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus Tuf Gaming B550-Plus
RAM
Kingston DDR4 16GB
GPU
AMD Radeon RX 9060 XT
Storage
Kingston 1 Tb NV3
PSU
FSP Hydro K 750W
Laptop
Lenovo V17 G4 IRU
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Instalirao sam danas ovaj antivirus i zadovoljan sam.Posle Noda mi je nasao 9 Win32 virusa,koje ovaj nije detektovao.Medjutim problem je internet.Mogu da surfujem samo sa Operom portable,a ne mogu sa Operom i Firefoxom(instalacioni) kao ni sa Firefox portable.Kada instaliram neki drugi antivirus sve normalno radi.Kada iskljucim Avast sve normalno radi,kao da ima neki Firewal u sebi iako je samo antivirus.U cemu je problem?

to verovatno i nisu bili virusi,ko zna sta je avast detektovao,ali probaj da deinstaliras operu i mozzilu,pa ih ponovo instaliraj,da vidis sta ce se desiti,ja licno smatram da avast moze biti na kompjuteru koji nije povezan sa internetom,jer ne smara sa porukama o updetu i aktivaciji,ali ako si na adsl onda bi trebalo nesto ozbiljnije da stavis kao zastitu,npr kaspersky,ili bit defender,naravno tvoj komp,tvoja pravila,ovo je samo preporuka.

Sine Nebojsa
A što misliš da Avast 5 nije dovoljno ozbiljan ?
Stari Avast 4 korišten godinama, uz saradnju nekog firewall-a ili čak win firewall-a, predstavlja vrlo dobro rešenje za zaštitu ( iako nema idealne zaštite od virusa )
Novi Avast 5 je još "nov", naravno da ga koristim, koristim i Avast Internet Security, dosada nikakvih problema

A što misliš da Avast 5 nije dovoljno ozbiljan ?
Zato što ne zna 😉

geo.dule, koliko to sada imaš AV programa? Preporuka je JEDAN. Možda se Avast sada kolje sa tim drugim AV programima (ili njihovim ostacima)?

Probaj ovo: desni klik na ikonicu Avasta > Open Avast > Real Time Shields > pa tu isključi Web shield (možda on pravi neki problem).

Ako koristis free varijantu programa ona nema firewall. Ako si se odlucio za verziju koja se placa (nepotrebno) ona IMA firewall i sandbox i moras malo da proceprkas po opcijama da pustis programe "napolje". Trebalo bi sve da funkcionise automatski tj da te firewall pita sta da radi ali...moguce da se to nije desilo.

Kada iskljucim Web Shield onda sve odjednom proradi odlicno.Koristim Pro verziju registrovanu godinu dana.Kada iskljucim Web shield pojavi se ! preko ikone a i sta ce mi antivirus ako nema realnu zastitu.Najvise poverenja imam u Kaspersky i Aviru(imam bekap napravljen Acronisom sa ta 2 antivirusa koji se redovno apdejtuju ali mi se svideo novi Avast i hteo sam da ga koristim nekoliko dana za promenu).Iz ovoga zakljucujem da Opera i Firefox nisu krivi ,vec Avast.

Iz ovoga zakljucujem da Opera i Firefox nisu krivi ,vec Avast.
Moguće da je kriv Avast. Ili ti, koji dodaješ AV programe, ko kugle sladoleda 😀 U svakom slučaju, gde god sam instalirao Avast, Web Shield je radio kako treba i nigde ga nisam isključio.

E, sad, da budem iskren - nikad nisam ni video Pro Avast, tako da ne znam kako funkcioniše njegov FW deo. Vidim ovo na Avastovom sajtu:

I have installed avast! and I can no longer browse the Web. How can I solve this?

Check your firewall configuration. For the correct operation the Web Shield process (ashWebSv.exe or aswWebSv.exe) needs a permission to access the Internet (TCP port 80) and a permission to act as a server and accept incoming connections from localhost (the local machine) on TCP port 12080.

https://secure.avast.com/web/eng/webshield_issues.html

drago mi je da si resio problem,kao sto vidis " EKSPERTI" iz prethodnih postova, savetovali su te da iskljucis i to malo opcija sto Avasta donekle i cini antivirusom,i na srecu mislio si svojom glavom,i doneo pravu odluku.

Kao i sa svakim drugim antivirusom koji ima ugradjen firewall u opcijama izaberes programe kojima dopustas da se konektuju na internet.

Nisam rekao nesto sto moze biti vazno.Kada blokira pristup i restartujem komp pristup netu je normalan.Nova blokada nastupi pole 20-30 minuta.Onda novi restart i u pocetku je sve u redu.Trazio sam u Web Shield opcijama da propusti Firefox i Operu ali nisam uspeo.Tacno je da menjam antiviruse cesto.Imam preko 10 bekapa sa razlicitim antivirusima(Nod,Kaspersky,Avira,Avast,Norton,Mcafee,AVG),svi se redovno apdejtuju,i menjam ih prosecno na 7 dana.Volim eksperimentisanja sa AV.Narocito od kada je izasao Ghost 15 jer se sa njim vrati image sistema za 3 minuta(duplo brze od Acronisa).

Nazad
Vrh Dno