Šta je novo?

Av Risiver ?

• Začetnik teme Začetnik teme lemmy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
L

lemmy

Guest
Molim za vase misljenje oko av risivera.Trenutno se dvoumim oko dva modela.
Pioneer vsx 917 - Yamaha 559.Slicnih su cena ali dali su i kvaliteta?Da napomenem da mi ovo nije prvi av risiver i vec sam osetio cari 5.1 zvuka.Hvala na predlozima.:,,:

Generalno pre sam za Yamahu, mada ovaj Pioneer ima HDMI a to mi se svidja. Najslabija Yamaha sa HDMI je 661 model, ako nemas za nju idi na Pioneer, mada proveri sve cene i preslusaj pre nego li pazaris.

Hvala na predlogu,i ja sam pre za yamahu ali 661 je skuplji za 100 e. sto nije malo za hdmi dodatak.Doduse nevidim neku prednost HDMIa kod risivera,posto svaki bolji dvd pleyer ima HDMI (slika na tv)a dvd ionako mogu da kacim optikom na risiver(mislim na zvuk).Daleko su od nas blue ray pleyeri a pogotovo rezaci.

Opticki i coax spdif ne mogu prenositi iznad AC-3 ili DTS zvuka, tako da na HD zvuk zaboravi mada to moze samo preko HDMI 1.3. Ako ti HDTV ima samo 1 HDMI ulaz preko AV Receivera mozes povezati tako 2 uredjaja ili ako ima 2 onda 3 etc. 661 model ima i 5.1 preouts, sto meni znaci, razmisli.

Od ta dva(proizvodjaca),Yamaha u svako doba!!Sto ne bi pogledao neki Denon ili Harman(ima vrlo slican zvuk Yamahi!)?
Takodje,zavisi od toga sta slusas i na kojim zvucnicima?
Mozda da posaljes Deliji poruku na PM.On je imao V550,a sad ima v657.Tako da ti moze pouzdano reci sta da uzmes.

Od ta dva(proizvodjaca),Yamaha u svako doba!!Sto ne bi pogledao neki Denon ili Harman(ima vrlo slican zvuk Yamahi!)?
Takodje,zavisi od toga sta slusas i na kojim zvucnicima?
Mozda da posaljes Deliji poruku na PM.On je imao V550,a sad ima v657.Tako da ti moze pouzdano reci sta da uzmes.

Samo da dodam da ces jednog dana mooogo lakse prodati Yamahu,Harmana ili Denona,nego Pioneer-a.Mnogo su kvalitetniji,cenjeniji itd.A o zadovoljstvu u zvuku dok su kod tebe da i ne pricamo.:,,:

Ako zelis da ga koristis iskljucivo za filmove u 5.1 ili dts onda uzmi yamahu, ali za slusanje muzike u stereo modu Pioneer kolje Yamahu.Taj model 917 je ako se ne varam za 2008 godinu.Yamaha se preorjentisala na av risivere jer nema vise sta da trazi u stereu.

Sto se tice Harmana i Denona oni su u visem cenovnom rangu od yamahe i pioneera, ali definitivno ja bih uzeo Pioneer.Najbolje da poslusas i jedan i drugi na licu mesta ako si u mogucnosti.
Sve zavisi od toga sta zelis.Za 5.1 zvuk ti opet trebaju neki kvalitetniji zvucnici pa subwoofer pa i opticki kabl.
Ali jako je glupo razmisljanje da kupis nesto samo da bi ga lakse prodao kasnije.To ti je ono- kupicu golfa dvojku jer mogu dobro da ga prodam, bas me briga sto je star, neudoban, zagadjuje kao lokomotiva.
Ipak je najvaznije da verujes svojim usima zato ne veruj ni meni iako ovo govorim iz iskustva, vec idi poslusaj, kupi i uzivaj.

Nazad
Vrh Dno