Šta je novo?

AV reciver

ognjen.

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
155
Pozdrav svima , stavka TV-a je kupljena , uzeo sam 40C530 i vise sam nego zadovoljan za ulozeni novac (placen 59k u tehnomaniji) , e sad na red dolazi ozvucenje , poceo sam malo da prelistavam i video sam da za ovo planinarenje treba para i para , svi savetuju pojedinacne komponente , pa sam za pocetak mislio da uzmem neku jeftiniju varijantu svega toga , imam mogucnost da uzmem ovaj uredjaj po ceni sa linka ,pa me intersuje sta iskusniji forumasi misle o njemu , gledao sam denon ,sherwood i slicne marke low modele i sve se krece od 25-40K , ovo je prva komponenta koju bih uzeo pa bih onda zvucnike krenuo po lako prvo prednje pa kako leze kinta vufer itd itd , dakle http://www.walmart.com/ip/Sony-7.1-Channel-A-V-Receiver-with-100W-Black/16489922 , napominjem da nisam zahtevan korisnik , reciver bi bio prikljucen na komp preko hdmi , a onda tv preko njega , mislim da ovaj model zadovoljava moje potrebe a cena je vise nego korektna , svaki komentar sugestija je dobrodosla , unapred hvala

Problem je sto je integrusa zuvucna i nema opticki izlaz , samo 3.5mm klazican , filmovi sa tog dvd-a nece nikad biti gledani , iskljucivo preko kompa koji je vec povezan sa TV-om preko HDMI , znaci ti mislis da kad izvucem zvuk iz TV-a bez obzira sto je sorce PC i prikazuje sliku sa kompa kao i zvuk piciti zvuk sa kanala od kablovske..... ako sam te dobro razumeo .... nije mi logicno .... mada moguce....
pazi znam da kad nakacis usb na tv a tv vezes tom optikom na av risiver imas zvuk, kad gledas tv imas zvuk, ali u ovom slucaju ti sliku i zvuk dovodis preko hdmi kanala, pogledaj u uputstvu tv-a da li zvuk koji je dosao hdmi-jem u 5.1. formatu moze da se posalje nepromenjen na opticki na tv ili ce biti digital stereo. Da ne kopam sad po netu i uputstvo za tvoj tv:)
p.s. idi u player i pogledaj sta imaju ne biju ako ne kupis:)

Kad budem isao do Bg-a svraticu naravno , pa pazi ne znam u kojoj specifikaciji to da iscupam, to i mene najvise buni , mada verovatno nista od toga posto mu je taj dvd nesto izgleda ****** :D ,hvala na pomoci u svakom slucaju

Kad budem isao do Bg-a svraticu naravno , pa pazi ne znam u kojoj specifikaciji to da iscupam, to i mene najvise buni , mada verovatno nista od toga posto mu je taj dvd nesto izgleda ****** :D ,hvala na pomoci u svakom slucaju

pazi mora da bude u uputstvu od tv u delu o konekcijama input output za sta moze da sluzi taj opticki na tv-u i kakav signal salje da li moze signal sa externog uredjaja koji je dosao hdmi-jem da bude prosledjen nekom drugom uredjaju kroz taj opticki izlaz i u kom formatu. ja koliko znam tv nema dts i dolby digital dekoder u sebi jer ima samo 2 zvucnika, on ih samo reprodukuje u pcm-u.

Evo sad sam dosao kuci , pa sam malo gledao , dvo kanalni zvuk izlazi kad je prikljucena digitalna komponenta .... na HDMI , bio si upravu :D , moze samo kad je DTV da salje 5.1 , sve ostalo stereo

Kad neko traži savet za bilo koju kupovinu i kaže da je planirao budžet npr. 300 eur, po pravilu većina preporuka ide u smeru "dodaj još 100, pa imaš ovo", a onda sledeća preporuka "ako si dodao 100, bolje onda dodaj još 200 i kupi ono" i tako u nedogled. Ima saveta i onog tipa da "sačekaš dok skupiš još 200 - 300, pa kupi lepo ovo".
Sve je to normalno i OK.
Ali, svi smo mi različiti. neko kupuje svoj prvi sistem, pa je za njega i sistem od 500 eura odličan. Nekog drugog, koji je to prevazišao, ne zadovoljava ni onaj od 2000 eura. To i jeste poenta - svi prolazimo kroz različite faze. U početku nam je supr da vozimo Punto, kasnije bismo Golf, BMW ... Onaj ko vozi BMW-a, za njega je Punto sra..e. Ali, nekome je Punto premija.
Dakle, ako neko reši da kupuje nešto za 500 eur, mislim da preporuka treba da ide u okviru tih 500 eura. Odlaganje kupovine, da bi se skupilo više novca, s jedne strane, može da odloži i uživanje u nekom zvuku koji možda tog kupca trenutno savršeno zadovoljava. Takodje i kupovina "na delove" odlaže na neko, možda i duže, vreme uživanje u zvuku koji bi bio veoma zadovoljavajući trenutno.
Mislim da savet za kupovinu AVR-a i 5.1 zvučnika treba da ide u smeru da se za 500 eur nadje najbolje rešenje za to. Kupovina 2 zvučnika neće završiti posao pokretaču teme, a dok skupi novac za ostatak sistema, već je ove zvučnike prevazišao.
Po meni, sasvim je realno tražiti nešto solidno za 500 eura, novo ili polovno, kupiti i odmah uživati u tome, a dok se čovek zadovolji i prevazidje taj sistem, u medjuvremenu skupi nešto novca, doda na postojeći i kupi bolje.

Kad neko traži savet za bilo koju kupovinu i kaže da je planirao budžet npr. 300 eur, po pravilu većina preporuka ide u smeru "dodaj još 100, pa imaš ovo", a onda sledeća preporuka "ako si dodao 100, bolje onda dodaj još 200 i kupi ono" i tako u nedogled. Ima saveta i onog tipa da "sačekaš dok skupiš još 200 - 300, pa kupi lepo ovo".
Sve je to normalno i OK.
Ali, svi smo mi različiti. neko kupuje svoj prvi sistem, pa je za njega i sistem od 500 eura odličan. Nekog drugog, koji je to prevazišao, ne zadovoljava ni onaj od 2000 eura. To i jeste poenta - svi prolazimo kroz različite faze. U početku nam je supr da vozimo Punto, kasnije bismo Golf, BMW ... Onaj ko vozi BMW-a, za njega je Punto sra..e. Ali, nekome je Punto premija.
Dakle, ako neko reši da kupuje nešto za 500 eur, mislim da preporuka treba da ide u okviru tih 500 eura. Odlaganje kupovine, da bi se skupilo više novca, s jedne strane, može da odloži i uživanje u nekom zvuku koji možda tog kupca trenutno savršeno zadovoljava. Takodje i kupovina "na delove" odlaže na neko, možda i duže, vreme uživanje u zvuku koji bi bio veoma zadovoljavajući trenutno.
Mislim da savet za kupovinu AVR-a i 5.1 zvučnika treba da ide u smeru da se za 500 eur nadje najbolje rešenje za to. Kupovina 2 zvučnika neće završiti posao pokretaču teme, a dok skupi novac za ostatak sistema, već je ove zvučnike prevazišao.
Po meni, sasvim je realno tražiti nešto solidno za 500 eura, novo ili polovno, kupiti i odmah uživati u tome, a dok se čovek zadovolji i prevazidje taj sistem, u medjuvremenu skupi nešto novca, doda na postojeći i kupi bolje.

Nisi bas u pravu, pogledaj sta smo mu preporucili za cenu od 40700 din sto je dobrano ispod 500 evra. risiver i pet zvucnika + subwofer i to onkio. evo specifikacije pa reci sam da li ima bolje za pocetak i ulazak u av 5.1 svet.

HT-S3405

5.1-Channel Home Cinema Receiver / Speaker Package

Key features

HDMI® Support for 3D Video and Audio Return Channel
Convenient Overlaid On-Screen Display via HDMI
Audyssey Technologies to Optimize the Listening Experience
Universal Port for Optional Onkyo Dock for iPod/iPhone or DAB+ Radio Tuner
EX.Bass for Deeper, More Dynamic Bass

A Rock-Solid Foundation for Affordable Home Entertainment
Taking the hassle out of home cinema, Onkyo presents the HT-S3405 package: a full-featured A/V receiver coupled with a quality six-piece speaker set. To handle the latest Blu-ray, gaming, and cable/satellite devices, the receiver sports four new HDMI® inputs. HDMI opens the way to lossless, high-definition audio from Dolby and DTS, as well as immersive new 3D video content. It also supports a convenient Audio Return Channel from a compatible HDTV back to the receiver. Handy analog audio and video inputs on the receiver’s front panel make it easy to hook up your video camera or game console. And rounding out the connection highlights is a Universal Port that lets you connect peripherals such as an optional iPod/iPhone dock. Audyssey equalization filters work to optimize your audio experience, while an overlaid on-screen display allows seamless adjustment of the system’s settings during a session. A superbly balanced 5.1-channel speaker set completes the package.

HT-R390 5.1-Channel Home Cinema Receiver

100 W/Ch at 6 Ω, 1 kHz, 1%, 1 Channel Driven, IEC
HDMI® Support for 3D, Audio Return Channel, Deep Color™, x.v.Color™, LipSync, Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM, and CEC
4 HDMI Inputs and 1 Output
Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, Dolby® Digital Plus, DTS-HD High-Resolution Audio™ Decoding
TI Burr-Brown 192 kHz/24-Bit DACs for All Channels
PLL (Phase Locked Loop) Jitter-Cleaning Circuit Technology for S/PDIF Audio
Audyssey Dynamic EQ® for Loudness Correction
Audyssey Dynamic Volume® to Maintain Optimal Listening Level and Dynamic Range
Overlaid On-Screen Display (OSD) via HDMI
Universal Port for UP-A1 Dock for iPod/iPhone or UP-DT1 DAB+ Radio Tuner
H.C.P.S. (High Current Power Supply) Massive High Power Transformer
Optimum Gain Volume Circuitry
Advanced 32-Bit Processing DSP Chip
4 DSP Modes for Gaming: Rock, Sports, Action, and RPG
EX.Bass for Deeper, More Dynamic Bass
Advanced Music Optimizer for Compressed Digital Music Files
Theater-Dimensional Virtual Surround Function
CinemaFILTER™
Direct Mode
Double Bass Function
Non-Scaling Configuration
A-Form Listening Mode Memory
HDTV-Capable (720p/1080i) Component Video Switching (2 Inputs and 1 Output)
5 Composite Video Inputs (1 Front/4 Rear) and 2 Outputs
3 Digital Audio Inputs (2 Optical and 1 Coaxial)
6 Analog Audio Inputs (1 Front/5 Rear) and 1 Output
Speaker A/B Terminals
Color-Coded Speaker Terminals
Headphone Jack
Crossover Adjustment (40/50/60/70/80/90/100/120/150/200 Hz)
A/V Sync Control (Up to 400 ms at 48 kHz)
Tone Control (Bass/Treble) for Front L/R Channels
3-Mode Display Dimmer (Normal/Dim/Dimmer)
RDS (PS/RT/PTY/TP)
40 FM/AM Random Presets
RIHD (Remote Interactive over HDMI) for System Control
Full-Function RI (Remote Interactive) Remote Control

HTP-348 5.1-Channel Home Cinema Speaker System

SKF-548 Full-Range Bass Reflex Front Speakers

8 cm Cone
Max. Input Power: 120 W
Gloss Finished
Magnetically Shielded

SKC-548 Full-Range Bass Reflex Center Speaker

8 cm Cone
Gloss Finished
Magnetically Shielded

SKR-548 Full-Range Bass Reflex Surround Speakers

8 cm Cone
Gloss Finished

Note: All speakers feature an impedance of 6 Ω, color-coded speaker terminals and cable, and wall-mounting capability.

SKW-348 Bass Reflex Subwoofer

16 cm Cone
Max. Input Power: 130 W
Down-Firing
:)

to izgleda ovako.

3396.g4dac0d4ecf99a.jpg

risiver je dobar, ima Dolbi TrueHD i dts hdMA , ali sabvufer je na ovom kompletu pasivan .

zvucnici mi deluju suplje, mada nisam ih nisam cuo .

risiver je dobar, ima Dolbi TrueHD i dts hdMA , ali sabvufer je na ovom kompletu pasivan .

zvucnici mi deluju suplje, mada nisam ih nisam cuo .

ima ih moj drugar sasvim pristojno zvuce ako ne prelazis pola volume-na na risiveru dosta su glasni i za svoju velicinu imaju dobar bas. za gledanje filmova i neki pocetak ulaska u av scenu je odlican jer za 400 evra imas odlican risiver + 5.1 zvucnu pratnju za gledanje filmova. U bgb studiu sam slusao imali su neki mini komplet harman cardon slican ovome 5.1 sa subwoferom i kostao je oko 480 evra zvucali su za nijansu bolje od ovih ali nam je prodavac kao primer pustao samo blues gde prste gitare i visoki tonovi a ima malo srednjih i baseva tako da nisam mogao da uporedim sa ovim onkiom na kojima smo gledali samo dvd-e. kad na harman cardon dodas ovaj onkio risiver bez zvucnika sve te izadje minimum 700 tako da po nasoj dobroj koliko para toliko muzike za ulozeni novac ne verujem da ima nesto bolje da se nadje u bg-u ako ima nek me neko demantuje. pricam o novim stvarima kupljenim u radnji ne polovnim.

Ne pratis pricu. Kako povezes pasivni sw? Gde? Uloga sw nije da pumpa basove vec da daje sub-basove a uz sve to najvise struje trazi pa se odavno odustalo od pasivnih modela jer previse opterecuju avr. Ideja da se poveze npr na Front B je katastrofalna. Fizicki mozes ali u zahtevnijim scenama ode dinamika za sve ili jednostavno nema snage i nije to to.

jel vidis na backpanelu da ima amped izlaz sa pasivni sabvufer.

Izlaz za aktivni sub je pod obavezno cinch .

evo ti bekpanel sa recimo sr-608 modela i videces da postoji jedan karakteristican cinch na kome pise subwoofer pre-out.

602029_f9553c059e_R976x488.png

sa druge strane, pada mi sad na pamet za 309-ku-
Pa kakav je to AVR bez izlaza sa aktivni sub !!?

edit- pa kako to da ti, vladavino, ne umeš da razlikuješ aktivni od pasivnog izlaza ? ;)

Poslednja izmena:
Ne pratis pricu. Kako povezes pasivni sw? Gde? Uloga sw nije da pumpa basove vec da daje sub-basove a uz sve to najvise struje trazi pa se odavno odustalo od pasivnih modela jer previse opterecuju avr. Ideja da se poveze npr na Front B je katastrofalna. Fizicki mozes ali u zahtevnijim scenama ode dinamika za sve ili jednostavno nema snage i nije to to.
ovaj subwofer ima svoj kabl za struju ne napaja gA AVR:) CELA IDEJA SA PREPORUKOM ZA OVAJ AVR JE BILA CENA KOJA JE ZA OVAJ MODEL 40700 DIN. sa sve zvucnicima. Za pocetak je vise nego bolje nego komp sa nekim 5.1 zvucnicima pa makar bili i logitech:)

Za aktivni znam da treba pre-out izlaz i to (naravno da) vidim gde se nalazi. Na kraju krajeva, i moj avr ima isto...... da..... ne pratis pricu, pitao sam gde se pasivno veze sw.
Ali, ne vidim i dalje gde je izlaz za pasivni sw! Evo link ka velikoj slici http://www.eu.onkyo.com/assets/1/1/9/1/6/602029_f9553c059e_N3549x1419.jpg i pokazite mi gde pise passive sw out ili spk out za sw ili nesto slicno!
Onkyo 608 je AVR sa 7 pojacala u sebi, za front, centar, surr i surr bask ili neki od front height ili wide kanala. Cak i da koristis klasicni 5.1 kako ces 2 ch da prebacis na sw out, kada to ne moze niti bi bilo pozeljno za napajanje samog avr. Ajde, objasnite mi.

Nadam se da te ono bi-amp nije zbunilo jer to je da se front i surr back pojacala koriste za prednje zvucnike a ne za prednje i sw.

Ma napisano je da je sw pasivni, zato i pitam
Pazi, kada je Z-5500 bio 250e nije bilo boljeg. Za preko 400e konkurencija je jaca tako da ovaj Onkyo nudi vise komfora. Ipak, taj komplet niti ce da zablista u surround a jos manje u stereo varijanti. Nece biti puno bolji od Z-5500 a bice primetno slabiji (i jeftiniji doduse) od dobrog HiFi surround sistema.

Sto mu gromova!!!!! Hahahah..... nisam ni pogledao zadnju stranu tog AVR nego sam gledao jace modele (npr taj 608) koji nemaju spk out za sw. Ne mogu da verujem, pa taj komplet jeste u rangu all in one resenja i taj sw je inferiorniji od Z-5500 sw, potpisujem. Razlog za to jeste jer svu struju mora da vuce iz AVR koji napaja i ostale zvucnike. Kao kod all in one resenja ima da pumpa u bass podrucju dok pravi sub-bass ima da ostane misaona imenica. Da bi se taj opseg pokrenuo potrebno je mnogo struje koju AVR nece imati da da, narocito u toj klasi.

Pazi, dace ti to hdmi ok, cak i HD zvuk ali ti zvucnici nisu nista bolji od Z-5500 zvucnika i jednostavno ne mogu pruziti sve detalje koje HD zvuk poseduje.
Ipak, moja preporuka za 400e za surround sistem je..... sta god da uzmes nije to to. Da je Z-5500 po normalnoj ceni bilo bi sve ok ali ovako je presenjen a ovo nije jeftino a opet ne daje dovoljno.
HiFi je hobi da se uzme novac kupcu. Ili spremi kintu ili se mani toga. Kao i igranje igara, oces super plati za jaku graficku i menjaj je ili ne radi to. Idi u prirodu, trci pored reke i sl. :D

Poslednja izmena:
Za aktivni znam da treba pre-out izlaz i to (naravno da) vidim gde se nalazi. Na kraju krajeva, i moj avr ima isto...... da..... ne pratis pricu, pitao sam gde se pasivno veze sw.
Ali, ne vidim i dalje gde je izlaz za pasivni sw! Evo link ka velikoj slici http://www.eu.onkyo.com/assets/1/1/9/1/6/602029_f9553c059e_N3549x1419.jpg i pokazite mi gde pise passive sw out ili spk out za sw ili nesto slicno!
Onkyo 608 je AVR sa 7 pojacala u sebi, za front, centar, surr i surr bask ili neki od front height ili wide kanala. Cak i da koristis klasicni 5.1 kako ces 2 ch da prebacis na sw out, kada to ne moze niti bi bilo pozeljno za napajanje samog avr. Ajde, objasnite mi.

Nadam se da te ono bi-amp nije zbunilo jer to je da se front i surr back pojacala koriste za prednje zvucnike a ne za prednje i sw.

Ma napisano je da je sw pasivni, zato i pitam
Pazi, kada je Z-5500 bio 250e nije bilo boljeg. Za preko 400e konkurencija je jaca tako da ovaj Onkyo nudi vise komfora. Ipak, taj komplet niti ce da zablista u surround a jos manje u stereo varijanti. Nece biti puno bolji od Z-5500 a bice primetno slabiji (i jeftiniji doduse) od dobrog HiFi surround sistema.

Sto mu gromova!!!!! Hahahah..... nisam ni pogledao zadnju stranu tog AVR nego sam gledao jace modele (npr taj 608) koji nemaju spk out za sw. Ne mogu da verujem, pa taj komplet jeste u rangu all in one resenja i taj sw je inferiorniji od Z-5500 sw, potpisujem. Razlog za to jeste jer svu struju mora da vuce iz AVR koji napaja i ostale zvucnike. Kao kod all in one resenja ima da pumpa u bass podrucju dok pravi sub-bass ima da ostane misaona imenica. Da bi se taj opseg pokrenuo potrebno je mnogo struje koju AVR nece imati da da, narocito u toj klasi.

Pazi, dace ti to hdmi ok, cak i HD zvuk ali ti zvucnici nisu nista bolji od Z-5500 zvucnika i jednostavno ne mogu pruziti sve detalje koje HD zvuk poseduje.
Ipak, moja preporuka za 400e za surround sistem je..... sta god da uzmes nije to to. Da je Z-5500 po normalnoj ceni bilo bi sve ok ali ovako je presenjen a ovo nije jeftino a opet ne daje dovoljno.
HiFi je hobi da se uzme novac kupcu. Ili spremi kintu ili se mani toga. Kao i igranje igara, oces super plati za jaku graficku i menjaj je ili ne radi to. Idi u prirodu, trci pored reke i sl. :D

gornji ljubivasti chinch pise "pre out subwoofer" na tvojoj slici:)

Poslednja izmena:
Ljudi, citate li vi uopste? Znam za pre out, to je jedino za aktivni sw. Pitanje je bilo kako povezati pasivni. Posle sam video da onaj najslabiji model ima all in one resenje.

da, da... sad se vadi ... ;)

Ova tema ima odgovarajuci naslov za sva pitanja o av risiverima, a vidim i da je citana, pa da pitam :)

Yamaha 767 ili Marantz 5005?

Cini mi se da oba podrzavaju sve od aktuelnih formata, a prednji kanali bi isli preko stereo pojacala i za stereo se av risiver ne bi ni koristio. Moja neka teroija je da je prilicno nebitno koji risiver odaberem, ne samo od ova dva nego inace, on bi samo sluzio za centar i rear kanale.

Nije bas svejedno. Tacno je da se vise paznje posveti detaljima u muzici (ne koristis culo vida) ali javi AVR ima bolji dac, bolje procesore u sebi, vise detalja ponudi i sl. Sto jaci AVR i u stereo rezimu je dobar. Naravno da za iste pare stereo pojacalo dalje bolji stereo zvuk, zato sto je prostiji uredjaj, ima manje delova. 767 ili 5005? Izmedju ta dva Marantz je solidnije uradjen ali pogledaj za te pare sta Onkyo nudi. Predlazem ga zato sto nudi najvise za dati novac.

Da, ali posto ce za stereo/prednje kanale ici stereo pojacalo, onda mi deluje da se sve svodi na to koje formate podrzava za filmove.
A za muziku signal ni nece ici kroz av risiver, nego direktno na pojacalo.
Tako da av risiver radi samo za centar i rear, subwoofer je naravno aktivan. Mislim da nema smisla da u toj koncepciji kupujem neki avr sa vrha ponude kada bas i nece biti angazovan.
Hvala na misljenju, isto mi se vise svidja marantz, mada je taman i malo skupji (700 vs 800 eura)

Pazi, takodje koristim stereo pojacalo za prednje kanale a AVR za centar i surr. Opet sto jaci AVR lepse vozi ostale zvucnike, daje vise detalja za sve kanale, ima bolje delove u sebi.... kapiras.... Nije sve jedno. Idi u neku prodavnicu i trazi da ti povezu Yamahu i Marantza sa nekim (mozes i svoje da poneses) pojacalom i uporedi. Tada mozes povezati i neki jeftiniji AVR i neki skuplji pa provali da li je svejedno koji i sta kako radi.
Imam Marantz pojcalo i postujem firmu, ali AVR mi je Onkyo i to zato sto najvise nudi za pare koliko kosta.

Pozz svima posle 100 godina :D , hvala na diskusiji , odustao sam na neko vreme od svega ovoga ,iskrslo je neko letovanje :D , medjutim kada se dodje do novca znam sta cu i kako a dotle sam uzeo kompljuterske zvucnike Logitech x-530 za sada solidno odradjuju posao , da li bi na ovim low zvucnicima zvucna kartica donela neko bitnije poboljsanje , posto je sada neka realtek integrusa , hvala .

Imam i ja par dilema pa rekoh da ne otvaram novu temu jer je veoma slična, a nisam pronašao odgovor.

Naime ja se dvoumim između ova dva AV risivera Sony AV risiver STR-DH720 i Pioneer AV risiver VSX 821 K. Koji mi vi preporučujete? Hteo bih da osim TV povežem sa njim i Apacerov HD player AL670, DVD player i Genius SW-5.1 Home Theater zvučnike.

Evo i 2. pitanja kako da sad na risiver povežem SW kada ima samo ovaj pre-out izlaz? Na Genius SW imam 2 AC3 ulaza. Na 1. na kome sam povezao DVD player istovremeno se valjda povezuju centralni i SW (valjda tu) a 2. sam povezivao na PC (on izgleda kao S-video priključak).

Vrh Dno