Šta je novo?

Auzentech X-Fi Forte 7.1

okej, ajmo slike onda malo -

noise level 24/96
noise96.png

auzen x-fi daleko bolja

dynamic range 24/96
range96.png

takodje

THD 24/96
thd96.png

opet , x-fi daleko bolja

IMD+ noise 24/96
imd-noise96.png

x-fi opet daleko bolja

stereo crosstalk 24/96
crosstalk96.png

- nepotrebno objasnjavati

* E , ajde i opozicija nešto da kaže - jedino gde c-media oxygen čip trijumfije u odnosu na x-fi je freq response
x-fi se davi na malo posle 20 KHz , što je čini slabije upotrebljivom za SACD i BRA, oxygen fino reprodukuje i tonove od 40 khz
frequency96.png

ja mislim da je sad svima jasno da su razlike u samom audio čipu jedno, a izrada i kvalitet komponenti nešto sasvim drugo .

Ja nisam pricao za Auezentech, tu karticu u zivotu nisam cuo, imao sam samo x-fi, stx i m-audio kartice. Pricam o razlici najbolje X-fi koja je kostala preko 200e i STX koja je oko 160e kod nas, te dve sam slusao na raznim sistemima.

Poslednja izmena:
za sad ne, ali obzirom da ima ugovor o isporuci čipova sa creative, to je vrlo verovatno .

Mislim da razlike na gornjim slikama ne poticu od razlika izmedju Xfi cipa i cmedia.

axa ... pogotovo najniža ... ;)

odi na link koji sam postavio par stranica iza pa pogledaj i rezove za 16bit/48khz .

mogao bi da overiš i ovaj , x-fi xtrememusic hotroded vs. xonar d1
http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_xonar_d1/7.htm

čisto da se vidi koliko znači ugradnja jednog lm4562 i jednog jedinog ničikona kg . Tek se tad stiče utisak o pravom kvalitetu auzena gde nijedna komponenta nije isfušarena.

... ma ništa ti ne znaš ...;)

a pogle ovu lepotinju - http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_hometheater_hd.php

Poslednja izmena:
nesto nije uredu sa slikama gore.
Auzentech's X-Fi Forte je bolja kartica od Xonar D1 ali ne i od Xonar STX.

Hm, a ako stavimo nesto bez cmedia i xfi, recimo neki eksterni DAC? :) Sta kod njega utice na kvalitet s ozbirom da nema "audio procesor"?

ju ar rajt ,bat , x-fi običan ima sajrus lodžik 4382 / dobar / a titanium i auzenteh 4398 / mnogo bolji /, stx ima bur brauna PCM1792A koji je egal sa 4398.
tako da mislim da dacovi tu ne prave razliku .

naravno, to je moje mišljenje .

I tu si u pravu, sami DAC cipovi ne prave razliku, bar ne veliku. Ali je svakako tek ne prave samo audio cipovi.
A pomenuo ai da na Xfi kad se zamene kondovi i opamp oseti se razlika. Odatle se moze zakljuciti otprilike sta pravi razliku. :)

Ma Auzentech izgleda pravi vrh karte mislim nisam cuo nikada ni jednu ali sam imao titanium kojim sam do sada bio najzadovoljniji a ovo moze samo bolje da bude. I na listi zelja je jos i Onkyo, eto onako skromna zelja pa da vidim sta mi se vise svidja da li Onkyo ili Auzentech(da slusam uporedo malo jednu/malo drugu) na Solo 6c + Altec MX5021 = stereo mode posto Hi-Fi sistemima nisam zadovoljan(o5 ovo sam samo ja) ;) :)

Posto nisam aktivan na audiofliskim forumima, niti se posebno razumem (da se ogradim po 100. put) da li neko od vas ima neku "user feedback" informaciju za neku od ovih kartica - http://www.htomega.com/faq9.html ? Mozda bih mogao da nabavim ovu Claro halo/ XT...

Ne dopada mi se sto je vecina kartica jos uvek na PCI slotu, bar onih iole kvalitetnijih u masi ili koje makar samo svojim ozgledom ulivaju poverenje, kao taj X-meridian 2G npr.

Video sam HT Omega kartice na neweggu pre koju godinu, po izgledu deluju izuzetno, ali nisam pratio po netu forume i review-ove.

nema to nikakve veze što je pci interfejs, bitno je samo da nema nikakvog pci-pciX brigdea / kao kod svih pciX xonara /.
znači pci ili native pciX.

bdv , auzen home theater HD takodje ima sajrusa 4382 kao i običan /non titanium/ x-fi . čipče je druga revizija x-fija / titanium stajl /.
http://aphnetworks.com/reviews/auzentech_x_fi_hometheater_hd/2

edit-
home theater mi je zapala za oko zato što je AV kartica (dolby trueHD, dts-ma), jedina konkurencija joj je xonar hdav koji je za klasu ispod
takodje , lično preferiram x-fi nad cmi čipom . x-meridian 2 je po mnogim reviewima najbolja auzen kartica i kolje se sa audiotrak prodigijem hd2.
naravno ja dosad nisam imao prilike da je čujem .

čisto, u vreme full hd multimedije mi deluje malo sexier da svo povezivanje svedem na 2 HDMI kabla do AVR-a ... :)

Poslednja izmena:
PCI izbegavam jer ne zelim da se cimam neko vreme, ako uzmem karticu sada. Po svemu sudeci PCI polako izlazi iz mode, ja ocekujem da ga skoro potpuno sutnu uskoro te sam otud gadljiv na isti... Da, znam za taj zez sa bridgeom i slutio sam da ce to biti "no go" na audio opremi. Pretpostavljam utice na cistinu signala i tako to... Sound Blaster X-fi Titanium HD, Recon3D i Auzen X-Fi HomeTheater HD i X-Fi Forte 7.1 su native PCI-e? Elem, proshtudiracu. Kad dodje vreme okacicu temu da prodiskutujemo.

Ne stizem nista da citam/ucim o HiFi-u, a upecao sam se zbog ovog Sennheiser-a iz potpisa i integrisanog cipa... Ocajno mi treba HiFi Guru kog mogu da davim! Idem da ga trazim. :D

Nazad
Vrh Dno