Šta je novo?

autorun.inf worm

General Tragg

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2007
Poena
319
imam uzasno, uzasno dosadan problem sa nekim virusom.
naime, kada god ubacim usb flash disk u laptop na koji je instalirana vista, nesto mi u root flash diska prekopira dva fajla - autorun.inf i .vbs
kasnije, kada taj flash ubacim u desktop racunar, avg odmah prepozna ta dva fajla kao viruse i izbrise ih.
sad, na laptopu imam instaliran i updateovan avg 7.5 i stvarno mi nije jasno sta stvara ova dva fajla.
cela situacija poprilicno nervira, jer non-stop moram da koristim flash diskove sa tim laptopom.
inace, nisam primetio da su ta dva fajla nacinila bilo kakvu stetu, osim mojim zivcima.
jel ima neko ideju kako da se resim napasti?

Instaliraj bilo koji kasperski - verzije 6 i noviji, skeniraj ful, sa maksimalnom zastitom i cisti ga provereno. Slicno ce ti uraditi i NOD32.

pre svega, zelim da se zahvalim na pomoci.
sa flash desinfectorom sam pre neki dan vec pokusao, ali nazalost on nije resio problem.
pokrenuo sam combofix, ali ne mogu da rastumacim log (attach), jer je vista na laptopu na francuskom jeziku. pomoglo bi kada bih znao sta zapravo trazim u logu. bilo bi lepo ako bi mi neko pomogao, a ja cu se sam podrobnije pozabaviti problemom cim nadjem vise vremena.

Prilozi

Nazad
Vrh Dno