Šta je novo?

AutoPatcher no more :(

Northwood

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
349
nazalost jedan vrlo dobar program zaustavljen je od strane M$-a :S:...

I had a call from Microsoft Legal this morning and they have told me that we are no longer allowed to endorse AutoPatcher on Neowin.

Microsoft will only allow updates to be downloaded from its own servers.

AutoPatcher started in 2003 and has been redistributed in some of the worlds best computer magazine cover CD/DVD's. I have no explanation for why Microsoft allowed it to continue unchecked for 4 years before making this decision.

I asked the representative if Windows Genuine Advantage had anything to do with it and he categorically told me this was not the case, he added that Windows Update for pre-Vista versions of Windows can now be accessed using Firefox and that the concern at Microsoft had more to do with the possible malicious code that could be redistributed with certified Microsoft updates.

We have no grounds to challenge the decision by Microsoft.

I'd like to thank the whole AutoPatcher team for their continued work, unfortunately none of the team is online, but they have been contacted via the AutoPatcher.com website by Microsoft Legal.

The AutoPatcher forums on Neowin have been disabled for guests and members.

http://www.neowin.net/index.php?act=view&id=42266

na forumu je napisano preko 15 strana za samo 2 dana 🙂...sta nam sad preostaje za update :S:...

poslednje verzije se mogu preuzeti na:
http://www.getautopatcher.com/
http://autopatcher.m2ys4u.co.uk/mystats.php
http://downloads.littlbuger.info/

evo jedan takodje dobar projekat koji ce se verovatno vise koristiti u buducnosti: Updater-CD

Poslednja izmena:
Tužna, jako tužna vest za jedan tako dobar projekat.

😡 :wall:

Razlog - prekid podrske za XP.

Za XP bi trebalo do kraja 2008. Normalno je da za 2003 server traje malo duze, ali ne znam koliko.

Mislim da Microsoft svojim budućim SP3 packom za Windows XP planira da potpuno osakati upotrebnu vrednost piratskih verzija. Naravno, autopacher i sajtovi koji omogućavaju apdejt Windowsa bez WGA provere će se naći na udaru.

Mislim da Microsoft svojim budućim SP3 packom za Windows XP planira da potpuno osakati upotrebnu vrednost piratskih verzija. Naravno, autopacher i sajtovi koji omogućavaju apdejt Windowsa bez WGA provere će se naći na udaru.

da, da to je tako...pola kljuceva ne radi sa SP3 betom 😀...a i ovaj WGA stvarno smara, imam jedan legalan xp, brateee 🙂...meni zanimljivo izgleda ovaj 2008 server za neku buducu upotrebu...

Poslednja izmena:
Glupo pitanje:
Zasto je bolji ovaj autopacher u odnosu na windows update?

Ja koristim winow update oduvek, sve patcheve sam skidao bez problema.

Pa za početak još uvek može da se desi da treba da središ neki računar, a nemaš pristup internetu da bi skinuo update-ove. A čak i da imam net, zašto bih trošio silno vreme kada ovako imam sve na jednom mestu.

Nisi skapirao, nisu AutoPatcher autori prestali zbog toga, vec im je zbog toga MS trazio da prestanu.

Ne, ajde lepo pričitaj ovo ispod:

Today we received an e-mail from Microsoft, requesting the immediate take-down of the download page, which of course means that AutoPatcher is probably history. As much as we disagree, we can do very little, and although the download page is merely a collection of mirrors, we took the download page down.

We would like to thank you for your support. For the past 4 years, it has been a blast. Unfortunately, it seems like it's the end of AutoPatcher as we know it.

Dobro, veruj ti marketing blurbu.
(u tvom tekstu doduse ne vidim nista sto bi se nazvalo _razlog_)

requesting the immediate take-down of the download page

Zar ovo nije dovoljan razlog?

Inače, ne želim da se natežem bezveze, pošto od nas ništa ne zavisi, a svi se slažemo da ovo ne valja.

Jel' ti pravis razliku izmedju "sta je MS trazio?" i "ZASTO je MS to trazio?"?
Ti si samo naveo sta je MS trazio, ja ti kazhem zasto su tek sada odlucili da to urade. (U stvari, ja sam drugima rekao izgleda posto ti nisi shvatio, mada nije ni bitno, bitno je da ga nema k'o sto rece ti).

dzabe sve kad njega vise nema 🙁 a bas je bio savrsen za nove instalacije windowsa, M$ na delu...

savrsen za nove instalacije windowsa je eth0-ov release, koji izadje svakih mesec-dva sa integrisanim hotfixovima...
naravno, ovim ne podrzavam pirateriju, jer svako moze da iskrositi svoj legalan kljuc sa ovom odlicnom instalacijom...

savrsen za nove instalacije windowsa je eth0-ov release, koji izadje svakih mesec-dva sa integrisanim hotfixovima...
naravno, ovim ne podrzavam pirateriju, jer svako moze da iskrositi svoj legalan kljuc sa ovom odlicnom instalacijom...

naravno ETH-0 instalacije su najblize originalu...steta sto ne izbacuju i za 2003 Server 😀
takodje sad je pitanje sta ce biti sa Ryan-ovim UpdatePack-om...vec planiraju kako ce uz pomoc skripti da skidaju zakrpe sa neta 😀...

Poslednja izmena:
Srv03 nema dovoljno potraznje.
Za sada mozhe svako sam da odradi etno style release - slipstreaming SP2 + Boogy Update Pack.

Ljudi, M$ je-koliko sam ja shvatio-tražio od Neowin-a da skine Autopatcher sa svoga sajta... Ali to nije jedino mesto odakle se Autopatcher skida, tako da ne verujem da je to kraj same aplikacije.

Bar se nadam.

Poslednja izmena:
nije gotovo 🙂

http://www.autopatcher.com/137

deo posta:
We will be working on a web-oriented solution which we hope will give use two great benefits: easier and more efficient upgrades and easier "all-in-one" creation. Since I'm in the middle of exams, I will probably start coding in about a week from today. Although we can't really provide an estimate on when the next AutoPatcher will be available, we will do our best to have everything ready (and above all Microsoft-free) just in time for an October release.

Nazad
Vrh Dno