Šta je novo?

Automatsko pozivanje nekog broja ?! (preko modema)..

SBSL

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2004
Poena
319
Zanima me da li postoji neki program koji bi mogao da zove npr. svakih 5 minuta neki broj (tj. da cimne)..

Znaci ja postavim da zove 063_1111_111 i on taj broj 'cimne' svakih 5 minuta..?

Postoji li ovako nesto..? :cigar:

Koliko ja znam to ne postoji jer program zna samo da prepozna kada je zauzeto (i to je tesko da nadjesh ako imas stari modem jer to zavisi od modema). Naime sta zelim reci, kada nazoves neki broj program uopste ne zna da li je taj broj dobijen tj da li zvoni ili jos cuti veza. Jedino sto program koliko ja znam moze da prepoznaje da li se taj neko javio, e tada mozes da prekines vezu i takav program se moze napraviti.

Teshko tom ko ti se zamerio .. pozelece da promeni broj .. :d :D :)

Poslednja izmena:
Bojan Novakovic je napisao(la):
Jedino sto program koliko ja znam moze da prepoznaje da li se taj neko javio, e tada mozes da prekines vezu i takav program se moze napraviti.

:p Jes' pa da mu non-stop skida kredit sa modema :D :D :d

Koliko ja znam to ne postoji jer program zna samo da prepozna kada je zauzeto (i to je tesko da nadjesh ako imas stari modem jer to zavisi od modema). Naime sta zelim reci, kada nazoves neki broj program uopste ne zna da li je taj broj dobijen tj da li zvoni ili jos cuti veza. Jedino sto program koliko ja znam moze da prepoznaje da li se taj neko javio, e tada mozes da prekines vezu i takav program se moze napraviti.
Pa nije bas tako ;)
Ima modema koji prepoznaju i slobodan signal i signal zauzeca i zvonjavu, pa cak i vrstu zvona (podizanje slusalice, spustanje slusalice i uspostavljanje modemske ili fax veze se podrazumeva) :eyebrows:

Pazi, nema veza da li ce on da prepozna da li zvoni ili ne.. Bitno je da modem pozove i da podesim na 10 sekundi i tad da se zgasi.. :)

i tako ponovo.. :)

Ako hoces napravicu ti ja program koji ce pozvati neki telfon i ugasiti vezu za onoliko sekundi koliko budes odredio (posto okrene broj). Ako ti to odgovara javi mi jos veceras da ti do ujutru to napravim, to je 5min posla.

ako je za DZ, moze ! :) :) :)

SBSL je napisao(la):
ako je za DZ, moze ! :) :) :)

Ako je freeware :eyebrows: onda ga ti lepo okaci na forum pa da ga i ja skinem :d

Ma gde je freeware jeste li vi normalni, pa oduzeo mi je 15min vremena mog dragocenog zivota ;). Mislim... ja cu ga poslati ovde ali da i svi koji skinu program posalju po 1000 evra :D.

Evo ga ljudi, ja licno napravio, mozete ga iskoristiti za sta god zelite i koliko god zelite :). Pozdrav

E, da, jako bitno,

Fajl koji se dobija sa programom MSCOMM32.OCX se mora staviti u windows\system32\ jer
samo tako program moze da radi. ne brinite nije nikakav virus vec ocx kontrola koju program koristi za pozivanje broja.

Ako fajl vec postoji i program radi ok nemojte ga kopirati.

Kada upalite program prvo idite na "Dodatna podesavanja" da podesite Comm port modema.

Ako program krene bez greske da pozove broj ali ga ne poziva vec samo cuti onda ste izabralipogresan Comm Port pa tako izaberite sledece.

Ko ne zna kako da proveri koji mu Comm Port modem koristi neka uradi sledece:
Desni klik na My Computer pa proporties. Onda na Hardware pa Device manager pa na modems. Kada izaberete modems onda na jezicak Advanced pa na Advanced port settings i u donjem levom uglu vam pise koji Comm port modem koristi.

Preporucljivo je program staviti u neki zasban direktorijum ne direktno na desktop jer program ce onda na dektopu napraviti jos jedan fajl "podesavanja.ini" (tu se vrsi zapis podesavanja kako ne bi ste morali pri svakom paljenju programa da podesavate com port i odbrojavanje).

Prilozi

• Zvonimir.zip
    58.5 KB · Pregleda: 91
sigurno nije virus ???

Vidi fa ovaj razmazenko

he he he ...pa ja sam gore naglasio da mi treba prog. koji ce svakih 5 minuta da zove zadati broj.. :):):)

p.s - E da ne zaboravim.. Imam jedan problem.. Naime kad kliknem pozovi on nece.. tj. samo mi ide onaj signal da je veza slobodna (ti ti, ti ti, ti ti.. :)) a ne pozove ga.. :(

Sta da radim..? To mi se desavalo na modemo kad mi bila stiklirana opcija WAIT FOR DIAL TONE BEFORE DIALING.. tad nije mogao da zove vec samo daje signal da je veza slobodna.. A kada sam to iskljucio normalno zove..

Isti problem i sa ovim programom.. :(

Jao da, znam sta je u pitanju ali ne znam kako da tu gresku ispravim jer koristim isti kod kao i ranije ali od kada sam presao na win Xp on nece da radi. Nego, da bi mogao da zoves prvo samo jednom kreni da se konektujes na internet tj, sacekaj da modem u windows programu pozove broj pa prekini. I onda pokreni moj program pa ces moci da se povezujes bez problema. A za ovaj dodatak tek posle nove godine, sad nista. nemam vremena.

ok...

Pa jos Bojan nije sredio, tako da ne moze da proradi.. :)

Izvinjavam se za malo kasnjenje tj odugovlacenje (isti sam VALVE :D ). Evo najzad sam zavrsio i ovo. Nadam se da vam sada radi posao. Svaku kritiku preporuku i sve ostalo slobodno posaljite ovde ili na mail [email protected].

I jos jedna bitna stvar. Cim budete ubacili ovaj exe fajl preko onog starog, ne zaboravite da obrisete fajl podesavanja.ini cisto da se program ne zbuni, ma da sam vec napravio da se ne buni, ali za svaki slucaj :).

Prilozi

• Zvonimir.zip
    9.9 KB · Pregleda: 50
Bojane nece opet da mi poziva.. :(

Prvo taj broj pozovem u win. dialeru i prekinem vezu.. A onda ga pozovem preko tvog prog. i opet nista.. ti ti, ti ti, ti ti i prekine se..

Izabrao si pogresan broj comm porta. Izaberi sledeci. Ako neznas kako da proveris na kom comm portu je modem idi u device manager, pa izaberi modem, idi na jezicak advanced pa klikni na dugme "Advanced port settings' i u dodnjem levom uglu imas koji ti je port. Ako ne uspe pokusaj da menjas port. Ali to je 90%. I obavezno iskljuci "wait for dialtone before dialing"

PS. Majku mu trebalo ti mesec dana da to provalis :).

Podesio sam port, comm 3 je !

E sad jedino da ga zamenim, ali kako..!? :)

p.s - Wait for dial tone mi je sredjeno...

Pa nisi valjda dirao Comm port u device manageru? Ako ti sad modem radi kako treba onda je ok. A inace treba u mom programu da namestis comm port na isti onaj koji je u windowsu. Dodatn e opcije -> Ispod unesi comm port modema i izaberi taj comm 3. Tj izaberi onaj koji ti je u device manageru.

Nazad
Vrh Dno