Šta je novo?

Automatsko logovanje na masine u LAN-u

kustera

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
Dakle, kako da poteram da mi se prilikom dizanja sistema (logovanja na isti) komp/user uloguje na ostale masine u okolini, tj u LANu jer mi je svima potreban pristup radi deljenja raznoraznih resursa?

Nisam siguran da sam te skroz razumio...

Pretpostavljam (po onome kako si opisao problem) da tvoj problem može riješiti instalacija domena na mreži... Imaćeš jedinstvenu kontrolu prava pristupa dijeljenim resursima (i samo 1 logovanje)...

grunf je napisao(la):
Nisam siguran da sam te skroz razumio...

Pretpostavljam (po onome kako si opisao problem) da tvoj problem može riješiti instalacija domena na mreži... Imaćeš jedinstvenu kontrolu prava pristupa dijeljenim resursima (i samo 1 logovanje)...
Pazi, domen vec postoji na vecini racunara, ali racunar na kome ja radim nije u domenu (iz nekih razloga nece ni biti) pa me zbog toga interesuje drugi nacin da se masina automatski uloguje na ostale masine.

Ček, ček... Pa ja u firmi imam instalirane domene, pa opet moram da se logujem na svaki računar kad mi treba neki fajl sa njega. U čemu je fora?

Vrlo prosto ... Fora je u tome sto u mrezi mozes da pristupas samo share resursima i u principu ako je domen nema potrebe da se loguje /normalno ako imas prava da pristupas tom resursu/ ako nisi u domenu i to mozes da resis dodavanjem svog usera na security listi.
Znam da ovo nije odgovor na trid ali pitanje bas nisam najbolje ni razumeo :zid:

:boom:

violinista je napisao(la):
Ček, ček... Pa ja u firmi imam instalirane domene, pa opet moram da se logujem na svaki računar kad mi treba neki fajl sa njega. U čemu je fora?
Nešto mi se čini da ti domen nije baš najbolje podešen... Imaš tu malo posla oko podešavanja prava pristupa dijeljenim resursima...

Da li si siguran da se pri logovanju loguješ baš na domen ili možda samo na lokalni računar?

E pa nisam siguran... gde to mogu da proverim (da li se logujem na domen)?

Koliko sam shvatio iz prethodnih postova, dovoljno je da na ciljnom racunaru, u doticni folder postavim Sharing i dodelim prava pristupa korisniku koji treba automatski da se loguje i-to je to, zar ne?

tools > map network drive [check-> reconnect at logon] ?

Vrh Dno