Šta je novo?

Automatski redail u Win = Tezak smor!

• Začetnik teme Začetnik teme Sasa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Dakle, mnogo me smara nacin na koji Windows 2000/XP zovu net.

Naime, kad se kaze connect, on okrene broj, ako je zauzeto prepozna busy u okrene ponovo.
Da, i to je sve O.K.

Ne valja sto on prilikom tog zauzeca izbaci prozor PREKO aktivne aplikacije i smori me jer iako za sekund kasnije opet krece u zvanje, izbacivanjem tog prozora me "odvukao" od trenutno koriscenje aplikacije i moram da uradim jedan klik na prozor iste da bi se vratio radu.

Ako vam nije jasno (nije ni meni bas 🙂), objasnjenje na primeru.

Tehnicom se tesko dobija, pa naravno prilikom svakog zvanja imam 10tak plus redial-ova minimum. Ponekad i 50tak pa i 100 (tako nesto mi je rekord).

E sad, zato ja dok zovem igram nesto, od Svena do Warcrafta3.

E sad, ja se igram, igra je naravno u Full Screen modu, sve lepo ide, ali onda nalece zauzeto i glupi Windows menja aktivnu aplikaciju, vraca se u windows i pokazuje poruku kako je zvanje rezultovalo zauzecem i da ce za sekund okrenuti ponovo.
I okrene, ali NE VRATI me u prethodno koriscenu aplikaciju tj. igru.

Kapirate koliko to smara kada je u pitanju Full Screen aplikacija koja koristi svoju rezoluciju.

E sad, ima jos jedna zackoljica, koliko se ja dobro secam odmah nakon sto sam instalirao 2000rku, to mi se nije desavalo.
Ili se ja mozda ne secam dobro.
Uglavnom to mi se zadnjih 5-6 dana sigurno desava, jer je od tada tehnicom izrazito zauzet.

Danas sam instalirao i XP, doduse preko Win2k zbog izvesnih razloga, ne samo zbog ovog problema, ali to nije pomoglo, i dalje se desava.

E sad, kompletni reinstall mi se ne radi, imam mnogo raznih podesavanja fajlova i ostalih gluposti koje me mrzi ponovo da namestam.

Jel zna neko lek za ovu bolest "dial-up" dela Windowsa.
Mozda neki posebni dialer, tipa MultiDial za Windows 9x.
Ili bilo sta na tu temu, samo da na miru u pozadini radi redial i da se ja mogu zanimati necim drugim dok doticni zove.

Pozdrav, hvala

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\RAS Phonebook

Promenit vrednost za PopupOnTopWhenRedialing sa 1 na 0, ovo vazi za Win2kPro, Win2kAS i WinXP Pro. Nisam probao na WinXP Home mada ne vidim razlog zasto ne bi radilo

Miroslav je napisao(la):
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\RAS Phonebook

Promenit vrednost za PopupOnTopWhenRedialing sa 1 na 0, ovo vazi za Win2kPro, Win2kAS i WinXP Pro. Nisam probao na WinXP Home mada ne vidim razlog zasto ne bi radilo

Ziv bio 🙂 Ja sam koristio sledecu foru: za svakog provajdera, kao "Alternates" dodam 10-20 puta isti broj. Onda kada zove i zauzeto je tek nakon tog 10-og ili 20-og puta izleti taj popup.

Fercera, fercera! 🙂

Hvala veliko!

Svaka ti se dala🙂

Nazad
Vrh Dno