Šta je novo?

Automatski Logon u Windowsu XP

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Gde se ono podesava logon u XP/win2k - u? Znate ono da vas sistem automatski uloguje sa vasom sifrom i userom. Ima da se podesi nesto kao logon this user, bla bla bla... Kako ono bese?

Mora da moze i iz samog windowsa. Ja nemam nikakav pass i nisam ni imao log on dok nisam instalirao PC Anywhere i sada imam logon, a ja sam jedini user i kao sto vec rekoh BEZ passworda!
Malo iritira....a ne znam kako da iskljucim...

PJ je napisao(la):
Mora da moze i iz samog windowsa. Ja nemam nikakav pass i nisam ni imao log on dok nisam instalirao PC Anywhere i sada imam logon, a ja sam jedini user i kao sto vec rekoh BEZ passworda!

Ma moze iz windows-a, namestao sam to par puta, nego kad nemogu da se setim pa to ti je!!

BTW tebi je logon screen onaj lep sa slikicama jel da? (kad stisnes Alt+Ctrl+Del iskoci ti task menager odma)
Zato ti i jeste automatski logon - meni je ta opcija iskljucena, tako da me decekuje standardni windows logon (kao iz win2k) i tu moram stalno da pritiskam Enter (isto jedini korisnik, i bez sifre)
E sad to mesto gde ima da se podesi... Znam da ima da se ukuca kao da loguje odma tog i tog korisnika sa tim i tim password-om, ali gde?

Poz!

hmm... mozda moze ovo da vam pomogne:

If you have problems enabling or disabling the Welcome screen with User Accounts, you can edit the registry or set a policy that implements the logon style you want to use.

To enable or disable the Welcome screen with a registry setting, use Registry Editor to change the LogonType value in the HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\ CurrentVersion\WinLogon key. Set it to 0 to use the classic logon or 1 to use the Welcome screen.

To enable or disable the Welcome screen with a policy, follow these steps:

At a command prompt, type gpedit.msc to open the Group Policy console.
Open the Computer Configuration\Administrative Templates\System\Logon folder.
Double-click the Always Use Classic Logon policy.
Select Enabled to use the classic logon, Disabled to use the Welcome screen, or Not Configured to cede control to the registry setting.
A policy setting overrides the setting you make in User Accounts or in the registry. For more information about group policy, see Chapter 34, "Managing User Profiles and Policies."

Kod mene sam sredio to ovako:
Uloguješ se kao korisnik koji treba automatski da se loguje
Iz Run-a pokreneš: %windir%\System32\rundll32.exe netplwiz.dll,UsersRunDll
i odčekiraš Users must enter user name and password...

Pozdrav

VIA je napisao(la):
Kod mene sam sredio to ovako:
Uloguješ se kao korisnik koji treba automatski da se loguje
Iz Run-a pokreneš: %windir%\System32\rundll32.exe netplwiz.dll,UsersRunDll
i odčekiraš Users must enter user name and password...

Pozdrav

To je to,
jel zna neko kako se tamo ulazi bez kucanja u Run (kroz meni neki...) Mislim znam da moze - been there, done that...

BTW problem solved (jel sam dobro spelovao? :p)
txnk!

Pa ako si baš lenj da iskopiraš naredbu jednom, ti napravi šorkat - valjda se tako se speluje :p

Lucas je napisao(la):
To je to,
jel zna neko kako se tamo ulazi bez kucanja u Run (kroz meni neki...) Mislim znam da moze - been there, done that...

Ja koristim Run ali kucam
control userpasswords2.
Ne znam za kraci nacin.

VIA je napisao(la):
Pa ako si baš lenj da iskopiraš naredbu jednom, ti napravi šorkat - valjda se tako se speluje :p

Ma naravno da sam iskopirao, necu valjda da ga prekucavam, win sljaka super (radi lepo logon), a ja sam to pitao cisto... eto zanima me :p
Mislim posto sam bio tamo 100%, ali bez kucanja u run, nego preko menija pa onda izaberes ovo i udjes tamo... bla bla bla...
Ne kazem - ove JESTE efikasniji nacin, mene je cisto zanimalo kako se ulazi preko menija... Pozdrav!

BTW moze li to da se automatizuje kod 98/me, kad je u mrezi?

Može, u podešavnju za mrežni komšiluk u prvoj kartici imaš opciju da li se loguje kao klijent za MS mrežu ili Porodični logon. Izaberi porodicu, ali to radi samo ako nema više korisničkih profila i ako je obična MS mreža. U slučaju da se loguješ na neki server - TweakUI ti može pomoći.

Pozdrav

Prethodni post sam pisao napamet, kod kuće, te se ovom prilikom ispravljam: Ne treba ti Porodični (Family) već Windows logon (Network / configuration / Primary network logon)

Poz

PJ je napisao(la):

Ako imas jos log on problem zbog PC Anywhere-a, ja sam ga ovako resio na XPu...

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q321031

To turn off the pcAnywhere GINA Filter, follow these steps:
Click Start, and then click Run.
In the Open box, type regedit, and then click OK.
Locate the following registry key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

In the right pane, right-click GinaDLL, and then click Delete.

When the confirmation message appears, click Yes.
Close the registry editor, and then restart your computer.

Nazad
Vrh Dno