Šta je novo?

Automatic updates off

drtroad

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2006
Poena
319
Radi se o Win XP S.Pack 2. na jednom racunaru.
Problem je sto non stop izlazi windows security alerts da je automatic updates turn off, probam to da ukljucim i kao da se nista ne desava. Da li ima pomoci?

Da li ti problem predstavlja to sto ti iskace poruka,ili to da ne mozes da apdejtujes win?

Radi se o Win XP S.Pack 2. na jednom racunaru.
Problem je sto non stop izlazi windows security alerts da je automatic updates turn off, probam to da ukljucim i kao da se nista ne desava. Da li ima pomoci?

Start -> Control Panel -> Windows Security Center -> Change the way Security Center alerts me -> Uncheck Automatic Updates

Problem je sto sta god da uradim ostaje automatic updates ostaje off. Znaci ne mogu da update windows.

Inace uvek mi je u opcijama stajalo notify me but don`t automatically download or install them.

Jesi pogledao da li ti radi servis za update(Start>Control panel>Administrative tools>Services>Automatic updates)?

To reinstall the Automatic Updates service, follow these steps:
Click Start, click Run, type the following command, and then click OK:
%windir%\System32\rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\inf\au.inf
If you are prompted to insert your operating system CD, type the following path in the Copy files from box, and then click OK:
%windir%\ServicePackFiles\i386
Znaci,ako nemas cd,imas potrebne fajlove u ovom folderu(%windir%\ServicePackFiles\i386) na hardu.

Poslednja izmena:
To reinstall the Automatic Updates service, follow these steps:
Click Start, click Run, type the following command, and then click OK:
%windir%\System32\rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\inf\au.inf
If you are prompted to insert your operating system CD, type the following path in the Copy files from box, and then click OK:
%windir%\ServicePackFiles\i386
Znaci,ako nemas cd,imas potrebne fajlove u ovom folderu(%windir%\ServicePackFiles\i386) na hardu.

To je to hvala puno, radi. Pozdrav
Nakon, update i restarta sve po starom.

Poslednja izmena:
Windows security alerts ukljuceno, a ne mogu da ukljucim update windowsa, znaci nema update non stop je off.

Vec smo zakljucili da nema automatic updates servisa.Jesi li pokusao ono sto je spock1 predlozio?

Poslednja izmena:
Evo kako izgleda, nisam mogao ranije taj racunar nije kod mene.

Prilozi

Poslednja izmena:
Iskljuci nod privremeno
Skini Ovaj program na desktop
Ne diraj prozor programa dok radi
Kad zavrsi (mozda restartuje) okaci mi log koji izbaci u attachment formi (iskljucivo)

Hvala unapred.
Ajde da vidimo kako se to otklanja, makar na kraju instalirao nov win na racunaru.

Prilozi

Skini ovaj fajl na desktop
Prevuci ga levim klikom misa na ikonicu tog programa (Combofixa)
kad zavrisi okaci log koji dobijes.

Prilozi

Probaj da nadjes ovaj fajl c:\windows\system32\TwnLib4.dll
Ukljuci skrivene fajlove
posalji ga na http://www.virustotal.com/ i posle postavi izvestaj da vidimo o cemu se radi.

btw.

Imacemo posle da deinstaliramo combofix tako da jos nismo zavrsili

Poslednja izmena:
Da i posle okaci ovde izvestaj. Imas browse i nadjes ga i posaljes, izvestaj se odmah pojavi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno