Šta je novo?

Automati za igrice...

ivan21000

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
01.09.2008
Poena
160
Vas iskustva, omiljene igrice, omiljene fliperane u gradu...

Dali neko zna, nekog da prodaje ove automate, nebitno koja je igra na njemu, samo da je funkcionalan

mislim da preko bare prave "nove-stare" automate cega god hoces.

Sto se tice fliperana, ja sam kao mali bio fino dete i izbegavao sam te zadimljene prostorije :D
Pelka je bila hit mesto u nasem selu a bilo ih je - nije da ih nije bilo
(Jes' da mi sretnici sa kucevnih kompjuterima nismo imali neke potrebe za tim, narocito
mi sto smo se dokopali Amiga koje su sile sve te automate). Ima ih i sad. Bas me zanima
sta sve ima gore u SPCSPENC

Da u Novom Sadu ih ima na Spesnu i cini mi se u Gaji, ali kontam ako neko zna nekog vlasnika
kafica ili ko je nekada drzao fliperanu i sl, da ima neki zatureni automat za igrice, nebitno koja je igrica u pitanju i kolko je matora
U NS je bilo puno tih fliperana

Hehe, prvi put cujem za termin "fliperana". U Beogradu su to "buvare"

Hehe, prvi put cujem za termin "fliperana". U Beogradu su to "buvare"

Eto ti , 78 km a tolike razlike, mora da smo flipnuli :D
Zar nije buvara rec koja oznacava cjuzu- vaspitno popravnu ustanovu, zatvor?
Cini mi se da sam kod parka iznad bazena na Tashu video jednu jos aktivnu
igraonicu, e sad , koliko i kakvih automata je bilo - ne znam. Pre jedno godinu, dve.

Black Tiger, bubbles bubbles, Punisher, Cadilacs And dinosaurs, trojan.... i lista ide u nedogled, e na svu srecu imamo danas m.a.m.e da nas podsecaju na ove lepe dane

Mi smo to zvali fliperane, verovatno zato sto je pored automata za igrice bila i gomila flipera unutra, koje uzglerd receno sam mozda par puta odgirao

Ljudi prave kabinete u koje ubace monitor i pc racunar,cela sprava izgleda indeticno kao i automati kakve pamtimo iz lunaparkova.

Jednom mom drugaru ovo povremeno postane opsesija. Po meni najbolja varijanta bi bila neka stariaj pc masina i na istu instalirati neki dos ,preporuka free dos : http://www.freedos.org/ posto je najsveziji s drajverima i sliicno.Napraviti skriptu koja ce se izvrsavati nakon autoexec.bat s namenom da podigne mame s odredjenim romom.

Jedini deo koji mi je ostao nejasan oko izrade je deo s zetonima................
Ono za pun dozivljaj...

Sto se tice naziva doticnih mesta .............. u mom kraju smo ih zvali rupa .Verovatno zato sto su najpoznatiji lokali bili podrumskog tipa. Iznenadio sam se kada sam isti naziv cuo u Pozarevcu i kad sam otisao tamo bilo mi je jasno zasto..rupa skoro ista kao u Smederevu :) , mislim podrum rupa :p

Poslednja izmena:
"...Pelka je bila hit mesto..."

Jel to ono u Dimitrija Avramovića, kod picerije Ćao?

Buvara u 30om bloku...uff mnogo sam vremena tamo proveo

Uh, kolio sam ja vremena potrošio u bavarama/fliperanama.... Da sam to vreme potrošio pametnije završio bi faks sa 18 :D Mrzi me sada da kuckam pa ću samo uradim copy/paste sa "coin-op masters" teme na jednom drugom forumu. Prema tome možete oceniki KOLIKO vremena sam proveo tamo.

Dakle zanima me koje ste sve igre presli na arkadnim automatima sa jednim zetonom kao i neki komentar uz to ako ga imate
Za pocetak evo mog spiska koji ce verovatno jos rasti kako se setim kog naslova.

Mortal Kombat - Ovo je bilo mnogo zanimljivo, Roundhouse, Roundhouse, rounhouse... do goroa a na njemu drzi gore i raspali rukom iz skoka cim pridje

Street Fighter II - shablom znam ja, shablon znash ti, po shablonu prelazimo igru mi svi. Presao sa Kenom, Ryuom, Chun Li, Hondom, Guileom i Blankom. U kasnijim hackovima koju su se vrteli kod nas se prelazila igra sa svim likovima kako oces. Secam se kada nisam sagatu dao da dotakne zemlju celu rundu :)

Samurai Shodown - Charlote i Haohmaru. Charlote je overpowered bitch a Haohmaru... dovoljno je reci njgov quote Awesome is my style!

Samurai Showdown II - Haohmaru i Jubei. ****no teska igra. Jedva po jednom upeh da predjem.

Kabuki Clash - Far East of Eden - Posle dugo pokusavanja sa glavnim likom Manjimaruom probah moju sliku i priliku. Mnogo lakse islo...

Last Blade II - Buduci da sam je tada uzas intezivno igrao na emulatoru kada sam je slucajno zatekao na moru bilo je prosto ko pasulj razvaliti je Setsunom i Washizukom

Punisher - sta da kazem nego BUG!BUG!BUG!BUG!

Double Dragon - iliti the ultimate elbow

Toki - Jedna od rekih igara koja je stvarno bila zakon koliko god puta da je igrash.

Dynamite Duke - tada meni poznata kao cabal 2. Prvi deo nisam mogao ni da prismrdim ali ovo je bio relativno lak zalogaj za mene. Jedino sto se celu igru spremas za bossa da bi mu sasuo 8 supera u facu njegove zadnje forme koja je nezdrava.

Rough Ranger - neverovatno kako mi ova teska igra inace lepo lezala...

Legend of hero Tonma - jos jedna od "nauci napamet" igara

Hammering Harry - Sem zadnjeg bossa walkover igra. Ali tako slatka!

Golden Axe - opet nehumano laka igra. Tuljkepa je imao bolestan domet i snagu napada. Manjak magije se dao lako zameniti njgovim kotrljanjem. A i riba ako se dokotrlja do Death Addera sa svojom magijom skoro da ne moze da se za****.

Savage Reign - Ovo ne znam da li da uvrstim. Celu igru igrash na jedan jedini potez prakticno. A onda kod bossa cekas da te usere... jednom iz 100 pokusaja me je usralo

E-Swat - odlicna platformska pucacina.

eh da i (ups grskica bila) Vigilantte. Za tu igru sam verovali ili ne imao tutora. Covek je hteo da jos neko igra igru a kako sam jedini bio voljan naucio me je svemu :)

sto se tice Punishera
Uhvatish mamlaza sa tommy-gunom crvenim pantalonama i mantilom i ludacki trzas palicu levo desno. Ponavljati dok ti sam ne ispadne iz ruku umiruci usput. Do kraja nivoa kako koji protivnik stupi na ekran rikne.

Ovo ti je skroz dobra ideja....
Inace sam nasao od lika poker aparat za 2500 din
Sad dobro to bas nema veze sa klasicnim automatima za igrice, ali jedno laicko pitanje, da li bi u taj aparat mogle da se ubace neke druge igrice....
Naravno ostaje problem dzojstika...

Ljudi prave kabinete u koje ubace monitor i pc racunar,cela sprava izgleda indeticno kao i automati kakve pamtimo iz lunaparkova.

Jednom mom drugaru ovo povremeno postane opsesija. Po meni najbolja varijanta bi bila neka stariaj pc masina i na istu instalirati neki dos ,preporuka free dos : http://www.freedos.org/ posto je najsveziji s drajverima i sliicno.Napraviti skriptu koja ce se izvrsavati nakon autoexec.bat s namenom da podigne mame s odredjenim romom.

Jedini deo koji mi je ostao nejasan oko izrade je deo s zetonima................
Ono za pun dozivljaj...

Sto se tice naziva doticnih mesta .............. u mom kraju smo ih zvali rupa .Verovatno zato sto su najpoznatiji lokali bili podrumskog tipa. Iznenadio sam se kada sam isti naziv cuo u Pozarevcu i kad sam otisao tamo bilo mi je jasno zasto..rupa skoro ista kao u Smederevu :) , mislim podrum rupa :p

Stalno se setim Phoenix-a koga sam prvi put video na moru i odusevio se.
U mom kraju ga nije bilo tako da sam ga igrao samo kada odem na more u toku par godina. Prve godine sam uzimao po brdo zetona, druge godine obicno oko 5 kamada a trece po dva.
Ubacim jedan i igram, igram i igram.... Okupi se masa ljudi iza mene koja gleda i koja je kupila zetone i ceka. Kada na kraju uspem nekako da zaginem gazda me otera da bi igrali malo i drugi tako da drugi zeton ni ne iskoristim odmah vec se vratim za sat-dva kada ostali ispucaju svoje zetone i odigram jos jednu sa identicnim okupljanjem mase iza mene. :D

Nazad
Vrh Dno