Šta je novo?

AutoHideDesktopIcons

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Čist desktop, ikone se automatski sakrivaju posle 5 sekundi neaktivnosti i vraćaju posle bilo kog klika miša.
Bez instalacije, freeware.
http://download.cnet.com/AutoHideDesktopIcons/3000-2072_4-75452184.html

Wv6tWWA.png

Podiže se sa Winom ide u system tray ili

To se vidi sa slike pitanje se više odnosilo na ono da li postoji kao nezavisan servis (proces) u Winu tj da li možeš da ga pokreneš i isključiš u jednom sesiji ili se pokreće tek narednim pokretanjem računara kao i koliko memorije zauzima.

Izvini zbog nepreciznosti

Izvinjavajte na glupom pitanj ali izuzev namernog trošenja memorije, čemu bi to još moglo da posluži ?

Hvala za info, možeš li da ga pokreneš bez pokretanja OS

Naravno da nisi i ne bi ti bilo prvi put:d

Pitanje se odnosilo da li može u postojećoj sesiji da pokrene program ili je neophodan restart OS odnosno ponovno pokretanje OS da bi program tj. proces bio aktivan

Ovo je bitno zbog onog što je CountMike pomenuo. Ako je moguće onda nije proces stalno aktivan, trenutno ti treba uključiš ga isključiš i rešen problem

Poslednja izmena:
1. Proces je stalno aktivan (start with windows podešavanja), kada se disejbluje učinak aktivan je još uvek proces a naravno ikone se više ne skrivaju.
2. Ako se dečekira start sa windowsom, posle prvoga restarta nije aktivan proces do prvog manuelnog pokretanja .exe fajla.
3. Posle toga i prvoga restarta zavisno od gorespomenutoga podešavanja ide scenario 1 ili 2.
Zašto je ti je to toliko bitno ako mogu da pitam? Zar nisi mogao skinuti i isprobati aplikaciju, proces zauzima od 900 do 1700 kilobajta, to zaista nije značajna količina osim za mašine sa baš jako malo rama.

Poslednja izmena:
Zašto je ti je to toliko bitno ako mogu da pitam? Zar nisi mogao skinuti i isprobati aplikaciju, proces zauzima od 900 do 1700 kilobajta, to zaista nije značajna količina osim za mašine sa baš jako malo rama.

To se i ja pitam, a drugo to je program kao i svaki drugi, i shodno tome moze da se pokrece, kad hoces. :alo:

1. Proces je stalno aktivan (start with windows podešavanja), kada se disejbluje učinak aktivan je još uvek proces a naravno ikone se više ne skrivaju.
2. Ako se dečekira start sa windowsom, posle prvoga restarta nije aktivan proces do prvog manuelnog pokretanja .exe fajla.
3. Posle toga i prvoga restarta zavisno od gorespomenutoga podešavanja ide scenario 1 ili 2.

Hvala ti za info

Naravno da možeš da pitaš. Dva su razloga ako neko preporuči softver pretpostavka je da je bolje upoznat od onoga ko ga prvi put koristi i samim tim da će izneti više zapažanja. A druga stvar je da bi se izbeglo instaliranje nečega što se eventuačno neće koristiti zbog nedovoljo vremena za testiranje ili slično. U tom slučaju se primenjuje znanje i iskustvo i razmena istog na forumu (što inače i spada u definiciju istog).
Nekad je program mali a nekad veliki a princip važi uopšteno

@Dark Magician
Ako ti ponovo nebude nešto jasno reci pa ću prilagoditi nivo da bi razumeo

@Kritika

Ja sam te samo sarkasticno, jer si pitao kao da prvi put pipas PC, i nisi dobro formulisao pitanje. ,)

"Naravno da možeš da pitaš. Dva su razloga ako neko preporuči softver pretpostavka je da je bolje upoznat od onoga ko ga prvi put koristi i samim tim da će izneti više zapažanja. A druga stvar je da bi se izbeglo instaliranje nečega što se eventuačno neće koristiti zbog nedovoljo vremena za testiranje ili slično. U tom slučaju se primenjuje znanje i iskustvo i razmena istog na forumu (što inače i spada u definiciju istog).
Nekad je program mali a nekad veliki a princip važi uopšteno"

Naravno, sve shvatam, zato sam i bio detaljan.
Za ovakvu vrstu softvera meni bi bilo dovoljno njegov opis. Ako sam zainteresovan, instaliram ga/pokrenem i lično vidim šta i kako radi i da li mi odgovara njegova upotreba.

A šta fali starom, dobrom : desni click na desktop / View /Show Desktop Icons ?

Eto vidiš, može sve jednostavnie nego neki rezidentni program da sedi tu i jede memoriju i pravi gužvu.

Nazad
Vrh Dno