Šta je novo?

Autodial u XP-u?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Juče sam radio kompletnu reinstalaciju XP-a s namerom da napravim novu sliku uz pomoć Acronisa i posle višečasovnog rada primetio sam da u "Network Connections-Opcije" ne mogu da podesim "Vreme između pokušaja biranja broja". Po defaultu je 1 minut i svi pokušaji da vreme pomerim na 3 sekunde ostaju bez uspeha, drži se na 1 minut. U XP-u, na staroj Acronisovoj slici, sam to vreme podesio na 3sec. Da li se ovo podešavanje može izvršiti iz Registryja? To mi je jako važno zbog loše linije koju imam i provajdera koji je preopterećen, a opet kod njega jedino mogu, samo po jednoj liniji, da kako-tako surfujem. Uključivanjem ove postavke, češćim pokušajima, mogu lakše da dođem do slobodne linije.
Već kada sam ovde, da ne otvaram novu temu, zanima me kako da se oslobodim neželjenih stavki koje mi ostaju zabeležene aktiviranjem autocomplete-a. Da budem jasniji: kada proveravam utrošeno vreme kod svog provajdera, odem na dotični sajt dvokliknem na liniju "korisnočko ime", otvori mi se padajući meni sa nizom imena (često se tu i tamo registrujem),a trebaju mi samo dva. Kako sa se rešim ostalih? Verujem da se to može uraditi iz Registryja, ali još samo da znam kako. 🙁
Možda sam malo preopširan, ali ovo sam hteo davno da priupitam, pa reših da uz vašu pomoć cheers pronađem odgovor.

`Ajde da probam malo drugačije: zna li neko gde se nalazi "autocomplete" lista u XP-u.

Start>Settings>Control Panel>Internet Options>Content>AutoComplete pa (od)stikliraj ono sto (ne)zelis da se pamti. Mozes dakle da sve resetujes a zatim odes na sajt u koji upisujes korisnicka imena, pa ponovo upises one koje zelis da se pamte (samo ta dva koje bi zeleo).

Inace, sta je to Acronis? Neki program za customizaciju win-a?Mislim, malo deluje zbunjujuce da si vise casova radio reinstalaciju win-a (jer i na onom sa minimal zahtevima to obicno traje najvise 1ipo sat). Osim mozda ako nisi ukljucio smartdrv.

Ovo sto ne mozes da promenis redial atempt na 3sek je bas neobicno, lici kao da je ograniceno alteriranje tog intervala - mozda nekim programom za tvikovanje ili nesto sl. Jel si probao da napravis ponovo konekciju i da vidis da li kod te hoce da se menja na npr. 3sek.

Btw, kako menjas taj interval. Ako probas da to uradis kroz Internet Options>Connections>Settings>Advanced onda je tamo najmanji period 5sek.
Mislim, jel ti i tu ne daje da promenis interval.

DS9 je napisao(la):
Start>Settings>Control Panel>Internet Options>Content>AutoComplete pa (od)stikliraj ono sto (ne)zelis da se pamti. Mozes dakle da sve resetujes a zatim odes na sajt u koji upisujes korisnicka imena, pa ponovo upises one koje zelis da se pamte (samo ta dva koje bi zeleo).

Inace, sta je to Acronis? Neki program za customizaciju win-a?

Ovo sto ne mozes da promenis redial atempt na 3sek je bas neobicno, lici kao da je ograniceno alteriranje tog intervala - mozda nekim programom za tvikovanje ili nesto sl. Jel si probao da napravis ponovo konekciju i da vidis da li kod te hoce da se menja na npr. 3sek.

Btw, kako menjas taj interval. Ako probas da to uradis kroz Internet Options>Connections>Settings>Advanced onda je tamo najmanji period 5sek.
Mislim, jel ti i tu ne daje da promenis interval.
Pretpostavljam da je mislio na Acronis Disk Image.

Sto se Redial intervala tice, to se sredjuje u Registry-ju.
Trebalo bi da se nalazi u HKEY_CURRENT_USER/RemoteAccess/Profile/Ime_konekcije/RedialWait, pa tu rucno editovati (ja na na primer drzim na 00 00 00 00 🙂 jer mi ne treba x sec :beat: )

Radi se o Acronis True Image, programu za pravljenje image-a diska ili particije. Hteo sam da formatiram HDD i sve postavke pa da napravim novi image, jer dugo koristim trenutnu sliku a u međuvremenu sam izmenio mnoštvo novijih verzija raznih programa, pa sam hteo da izvršim te izmene i napravim novi image. Nije toliko neophodno, ali, što kažu-dokoni popovi i jariće krste, pa sam i ja imao malo viška vremena 😀 Što se tiče autocompleta, to je to. Znao sam za to i sad ste me podsetili.
Što se tiče menjanje intervala biranja, na mojoj slici je sve na 0, ali opet može da se menja interval, za razliku od particije kod moga sina koji to ne može a postavke u regditu su iste U pravu ste, moguće je da me zavitlava Tweak-XP Pro, mada i njega imam na mojoj slici i nemam nikakvih problema. Probaću još nešto kod budem imao vremena.
U svakom slučaju, hvala vam i živi bili.

Dialup Monitor!!! Pravi program za ovakve Windows-ove nebuloze. Vodite racuna da samo verzija 3.0.16 ima "ono", i da ne radi na ovim starijim, a ako se jednom instalira verzija bez "onoga" - ciao.

Nazad
Vrh Dno