kdejan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.08.2002
- Poena
- 630
Kako da namestim razmeru u AutoCADu? Do sada sam to radio tako sto sam u Page Setup>Plot Scale stavljao odgovarajucu razmeru. Medjutim na ovaj nacin dobijam nove probleme, sve predefinisane vrednosti za linije se promene, tako da osna linija postaje puna, kotni brojevi i strelice se smanjuju, srafura popuno oboji selektovani objekat itd. To posle moram da resavam tako sto iskljucim sve layere sem kota recimo, pa da ih selektujem i onda u propertiesu vracam vrednosti za font, strelice i ostale stvari na odgovarajuce vrednosti. Slicno sam resavao i probleme sa srafurom i osnim linijama. Posto citava ova procedura polako pocinje da me smara, da li neko zna kako da namestim razmeru na odgovarajuci nacin?
U principu sve ovo mi treba samo radi kota, tj. kako da recimo program automatski u razmeri npr. 1:10 liniju od 2000mm crta kao 200mm, a da pri tome kada je iskotiram i dalje ispisuje 2000mm i da sve to ne utice na ostale stvari koje se pojavljuju na crtezu?
U principu sve ovo mi treba samo radi kota, tj. kako da recimo program automatski u razmeri npr. 1:10 liniju od 2000mm crta kao 200mm, a da pri tome kada je iskotiram i dalje ispisuje 2000mm i da sve to ne utice na ostale stvari koje se pojavljuju na crtezu?
Poslednja izmena: