Šta je novo?

Autocad na tabletu

duler

Slavan
Učlanjen(a)
13.08.2007
Poena
319
Da li je neko koristio cad na nekom od tableta (nebitno na kom OS)?
Potrebno mi je da mogu da otvorim cad fail sa podlogama, bez potrebe da ga editujem, i da mogu da ga pregledam.
Da li je probao/koristio neko?

Koristio ne, gledao predstavljanja da. Sam program je besplatan, ali izgleda da ne moze da podize fajlove odakle god hoces, vec samo sa njihovih servera, koji su dostupni samo korisnicima originalne verzije... Nisam siguran, neka kaze neko ko zna bolje (ipak sam pogledao video samo kad se tek pojavio iz radoznalosti, ne koristim cad), ali mislim da se neces usreciti. Mada, ko zna, mozda postoji neki besplatni dwg viewer.

Postoje softverska resenja ali me zanima kako se ponasaju u praksi.

Ajde da ponovim, zanima me kako to funkcionise u praksi, da li koristi neko od Vas?

Nisam koristio, ali evo da uporedimo to sa nekim notebook-om. Dakle ti pod 1. tamo nikakav ozbiljan rad moguc, radna povrsina je premala, ako hoces brze da radis nemas fizicku tastaturu ili moras da je dokupis, sam prst kao prst je neprecizan pa ce ti trebati neki USB mis. Najbolji tablet za to ti je Asus Transformer ali opet za te pare mozes da kupis notebook koji je mnogo ozbiljnija stvar u odnosu na tog transformera. Mozes da odradis neki light edit, neku kotu nesto jako sitno da promenis, ali to je vise za neku prezentaciju,...

Nisam koristio, ali evo da uporedimo to sa nekim notebook-om. Dakle ti pod 1. tamo nikakav ozbiljan rad moguc, radna povrsina je premala, ako hoces brze da radis nemas fizicku tastaturu ili moras da je dokupis, sam prst kao prst je neprecizan pa ce ti trebati neki USB mis. Najbolji tablet za to ti je Asus Transformer ali opet za te pare mozes da kupis notebook koji je mnogo ozbiljnija stvar u odnosu na tog transformera. Mozes da odradis neki light edit, neku kotu nesto jako sitno da promenis, ali to je vise za neku prezentaciju,...

Pa lepo covek prekao da mu ne treba da ga edituje vec samo d aotvori i pogleda nesto sto mu treba. Za to mu je verovatno pogodniji tablet zbog lakoce nosenja na terenu.
Nego pisemo ovde dzabe coveku po topicu a niko od nas da mu odgovori nista sto je pitao :) Ocigledno nas nema ovde koji koristimo Cad na tabletu i osta on bez odgovora ;)

Pa lepo covek prekao da mu ne treba da ga edituje vec samo d aotvori i pogleda nesto sto mu treba. Za to mu je verovatno pogodniji tablet zbog lakoce nosenja na terenu.
Nego pisemo ovde dzabe coveku po topicu a niko od nas da mu odgovori nista sto je pitao :) Ocigledno nas nema ovde koji koristimo Cad na tabletu i osta on bez odgovora ;)

Znam sta je trazio, moze da uzme netbook, malo je robusniji, ali je mnogo funkcionalniji :).

Svaki Netbook ili Win tablet ce se namuciti sa samo otvaranjem iole ozbiljnijeg DWGa, da ne spominjem da TrueView zahteva rezoluciju od minimum 1024x768 piksela da bi uopste pristao da se instalira (nisam probao sa eksternim monitorom). Ostali vieweri nisu ni izbliza funkcionalni toliko, tako da ni to nije odgovor na problem... Ne crtam u CADu, ne koristim, ali sam morao da nadjem caletu resenje kako da otvara na svom netbooku (i jedno vreme je moju 12icu koristio za stampu). U svakom slucaju, postoji razlog zasto covek pita bas za tablet, a izgleda da niko to nije probao... Pogledaj koji video na youtube-u, to je najbolji savet koji mogu da ti dam, mozda tamo i vidis ono sto te zanima. Takodje, proveri da li je verzija za iPhone/iPad i za Android identicna, sigurno ima vise videa na ovim platformama, posto je na njima AutoCAD duze prisutan.

Bas tako, nikakav edit mi ne treba, samo da mogu da ptvorim na sastanku sta mi treba i pogledam. Na netbook je to ocajno sporo, to znam iz iskustva, ali nenam iskustva sa tabletom pa zato i pitam. Rekoh sebi da probam tu varijantu ali pre nego potrosim kes hteo sam info iz prve ruke, ali izgleda nema niko iskustva sa tim. Ili sam je nerealan da tako nesto ocekujem od tableta!

Taj Lenovo je nazovi dovoljan za neki ozbiljniji pregled, ali cim klijentima pokazujes neki ozbiljniji projekat, sklon je stucanju... Baterija je naravno preslaba da potera takvu spravu za iole ozbiljnije vreme, da ne govorim o razlici u masi... Ulovi nekog druga sa tabletom, ili ozbiljnijim Android telefonom, pa probajte. Jeste osakacena verzija Autocada, mozda ti radi posao mozda ne. Ipak je najbolje probati iz prve ruke.

Probao sam na svom Iphone 4 i koleginom DHD i Galaxy s, nece da cuje! Zato sam i skeptican pa mi se ne daje kes tako lako. Hvala u svakom slucaju, ne gine mi do daljnjeg vucaranje 13ice.

A da crteze konvertujes u jedan ili vise jpg/png fajlova u visokoj rezoluciji (odvojeno po slojevima ako ima) pa to lepo gledaj koa sliku iz galeije. Imas i zoom, a bilo bi i brzo.

Što se njih tiče, med i mleko :p

[YOUTUBE]LC0KCznTAAw[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno