Šta je novo?

AutoCad KURSEVI ????

• Začetnik teme Začetnik teme velija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

velija

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
610
Interesuje me koji kurs je najbolji za AutoCad ...ima raznih skola ....pa molim za pomoc ???

hvala

U neka davna vremena institut vinca je bio zakon a sad pojma nemam, mada veruj mi knjigu od Georga Omure u sake i nece ti ni trebati skola

ZAP je napisao(la):
mada veruj mi knjigu od Georga Omure u sake i nece ti ni trebati skola

Mislim Da Je Ovo Skroz Pogresno Misljenje, AKo Nepoznas Ili Neko s tobomKo Bar Malo Poznaje CAD nece ti pomoci

Idi U CET Dobijes I Mnogo Bolju Knjigu ili Bar NJu UZNI za pocetak :banana:

interesuje me gradjevinarstvo i arhitektura...konkretno planovi i projektovanje !!!

Inace sam svojevremeno uzeo knjigu vincinu knjigu - autocad2000 od Slobodana Lazica
sadrzaj je uradjen tako sto su komande poredjane po abecedi ...pretpostavljam da je ta knjiga za naprednije a uostalom nisam nigde nasao napr. kotiranje ili osnove tehnickog crtanja ...sve je ugflavnom u 3 dimenzije....

hajde niko mi nije reko za neki valjani kurs...

prodji kroz hodnik gradjevinskog/arhitektonskog fakulteta pa pokupi neki oglas i raspitaj se. To sto tebi treba, nauchi se za 2 dana 🙂
ne znam tachno za kurseve, ali ovo sto tebe zanima, mislim da moze svaki autoCAD kurs da ti pruzi (yucad, cet, omega i sl).
lupi samo u google autocad kursevi pa ce ti izlista brdo sajtova...

eskobar je napisao(la):
Mislim Da Je Ovo Skroz Pogresno Misljenje, AKo Nepoznas Ili Neko s tobomKo Bar Malo Poznaje CAD nece ti pomoci

Idi U CET Dobijes I Mnogo Bolju Knjigu ili Bar NJu UZNI za pocetak :banana:

A zasto tako mislis???

veruj mi ja veoma dugo radim u cad i bez lazne skromnosti sebe smatram ekspertom za isti (2d, 3d i rendering). Dok mi je glavni posao bio projektovanje tj rad u birou mnoge sam uputio i obucio da rade u cad i ako neko imalo ima sklonosti ka radu na racunarim ne treba mu kurs za cad. Kurs ti treba samo ako hoces da se bavis AutoLispom, VB i sl. i pod uslovom da to kurs pokriva a za AutoLisp i sl. vec treba da imas cad u malom prstu i poznavanje programiranja.
Upoznao sam i mnoge koji su zavrsili te kurseve i veruj mi njihovo znanje je bilo mizerno i mnogo teze ih je bilo obucti tj usavrsiti nego neke koji ih nikad nisu pohadjali. Naravno mnogo znaci ako nekoga imas da pitas tj da se posavetujes ali zato i sluze forumi ovog i sl tipova.

Cad je veoma prost program, bitno je samo svatiti pojam prostora kako ga on tretira i nauciti komande, sve ostalo je stvar treninga, prakse i umesnosti onoga ko se time bavi.

i jos jedan savet. ako ti treba za gradjevinarstvo tj planove oplate, armaturu i sl onda se baci na AutoCad a ako ti treba za arhitektonske osnove moj savet je da odmah pocnes sa ArhiCadom
PS
NHF jer ne bih da se ovo rasiri u neku polemiku tipa intel vs AMD 😉

ZAP je napisao(la):
A zasto tako mislis???

veruj mi ja veoma dugo radim u cad i bez lazne skromnosti sebe smatram ekspertom za isti (2d, 3d i rendering). Dok mi je glavni posao bio projektovanje tj rad u birou mnoge sam uputio i obucio da rade u cad i ako neko imalo ima sklonosti ka radu na racunarim ne treba mu kurs za cad. Kurs ti treba samo ako hoces da se bavis AutoLispom, VB i sl. i pod uslovom da to kurs pokriva a za AutoLisp i sl. vec treba da imas cad u malom prstu i poznavanje programiranja.
Upoznao sam i mnoge koji su zavrsili te kurseve i veruj mi njihovo znanje je bilo mizerno i mnogo teze ih je bilo obucti tj usavrsiti nego neke koji ih nikad nisu pohadjali. Naravno mnogo znaci ako nekoga imas da pitas tj da se posavetujes ali zato i sluze forumi ovog i sl tipova.

Cad je veoma prost program, bitno je samo svatiti pojam prostora kako ga on tretira i nauciti komande, sve ostalo je stvar treninga, prakse i umesnosti onoga ko se time bavi.

i jos jedan savet. ako ti treba za gradjevinarstvo tj planove oplate, armaturu i sl onda se baci na AutoCad a ako ti treba za arhitektonske osnove moj savet je da odmah pocnes sa ArhiCadom
PS
NHF jer ne bih da se ovo rasiri u neku polemiku tipa intel vs AMD 😉

Slazem se sa Zappom i imam slicno iskustvo sa onima koji su zavrsili kurs. Neki su i kliktali misem po ikonicama. Knjige su takodjer problematicne, u njma je nejasno sta je bitno i izgubi se volja za citanjem. Za crtanje u 2D je pocetniku sasvim dovoljno 20 komandi i rad sa lejerima, ostalo se nauci vremenom. AutoCAD-ov Help moze biti od pomoci.
Tip: uzeti par casova od profesionalca i to (vrlo vazno!) iz svoje struke.

Godinama nisam koristila CAD-jos od DOS-a i iskljucive primene komandnih linija...onda je doslo vreme da se crta u dvehiljadarci. Dugo sam se dvoumila u koju skolu da odem na kurs i na kraju zavrsila sa Omurom u rukama... Koliko se secam, kurs 2D crtanja u YuCAD-u je nekih bezobraznih par stotina eura. Ne dozvoli da ti uzmu toliko para za nesto takvo (kupi neki dobar komad hardvera umesto toga 🙂 ). Uz malo volje Omura je sasvim dovoljan, cak i su tu i osnove AutoLispa i VB-a...pa ako te zainteresuje nacices vec neku bolju literaturu i za to. 3D je vec nesto drugaciji, ali ako se dobro snalazis sa prostorom i to se da savladati... u suprotnom ti ni jedna skola niti knjiga na svetu nece pomoci.

Nazad
Vrh Dno