Šta je novo?

AutoCAD i Word

Red Zmaja

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2004
Poena
620
Radio sam neke crteze u CAD-u 2005 i kako sad da ih prebacim u word a da ovaj vidi debljinu svih linija. Probao sam da eksportujem crtez kao sliku ali onda se ne vide debljine linija. Ako neko zna hitno je.
:wall: :wall: :wall: :cigar: :cigar: :wall:

uključi prikaz debljina linija na ekranu, izaberi belu pozadinu (u stvari ne znam da li ti ta boja odgovara) rasporedi debljine linija prema objektima ili layerima i odradi jedan wmfout...

to mi prvo pada na pamet za sada...

edit1: naravno u Word insertuješ *.wmf slidžu

Poslednja izmena:
Pozadina i jeste bela ajde malo preciznije jel mislis da ukljucim lwt ako to ukljucim tek onda nista nisam uradio

a da, druga je priča ako hoćeš i razmeru da ubodeš, onda ima još posla

oops nisam video da si već odgovorio,

pa bre desni klik na command line gde pokreneš options... zatim user preferences pa lineweight settings pa čekiraš display lineweight i (još malo adjust ako ti treba mada mislim da ne) apply&close i posle dodeljuj šta ti treba ( da l' ćeš preko layera ili solo za svaki objekat to ti vidi)

Mada, ako si menjao debljine na polylinijama onda može nastati zbrka, bolje da su ti objekti solo linije (lwt=0)

Poslednja izmena:
OK hvala ti kad odem kuci probacu ako bude radilo spasen sam a tebi sam duzan poz....

Mozes i preko Visia. Visio otvara CAD fajlove korektno, pa ih onda izvezi u Word kako god ti bude zgodno.

ma sigurno radi
(ova putanja kroz options je iz Acad2004 verovatno je ista i u 2005 uglavnom snaćićeš se)

Ma brate visio-om ne moze probao sam. E zokish sad postoji for radovi iz CAD-a kad se ostampaju sve linije su ok a kad se eksportuje kao slika izlomljene su jer i tu postoji fora ili mi nema pomoci. Izvini sto te davim

Program betterwmf ce ti resiti sve probleme na relaciji autocad-word.
~450kb.

Hvala ti si moj novi idol

Vrh Dno