Šta je novo?

Autocad 2011

salac

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.08.2001
Poena
679
Cudi me da niko nije primetio da je izasao Autocad 2k11 za OSX?

Skinuo ga jutros, instalirao, kao radi (kao - jer u zivotu nisam koristio dotican softver).

Zasto uopste postujem ovo? :) Pa prvenstveno zbog toga sto se secam droll-ovanja od pre 6 meseci nad najavama Autodeska da ce portovati Autocad.

Eto ga, sad je tu, uzivajte.

Pa mi nismo droolovali zbog samog AutoCAD softvera (što nam treba), nego zbog toga što konačno izlazi AutoCAD za Mac. Kad konačno izađe SolidWorks za Mac radovaćemo se opet jer će Mac platforma biti najzad zaokružena, a ne zato što nam treba SolidWorks.

Sada može jedino Lucas da nam prenese svoje utiske, ako je probao.

Poslednja izmena:
Zaokruzena celina? A za koga to zaokruzena? :)

josh da izadje MAX pa da slavimo! :D

E cvrc, ovde ništa što nije vezano za usku tehnikaliju ne sme da se kaže. Odma dolaze preispitivači. :d

Elem, pa zaokružena kao mašina za rad kreativnih profesionalaca. Sad je došao AutoCAD (za arhitekturu), ostaje još samo SolidWorks (za 3D modelovanje mehanike).

Pa šta će ti MAX kad ima Maya. Odličan softver. Avatar je napravljen uz pomoć Maya-e.

Poslednja izmena:
I zato je bolji software? :D hahahahah ... mnogi filmovi su radjeni u Mayi a i mnogi su radjenii u maxu. A tek sto ima filmova gde je XSI koriscen. A tek Lightwave! ...

Neko je navikao na mehaniku rada u max-u. Zasto sad prelaziti? Svi ti softweri rade posao gotovo identicno samo je fora u pluginovima i workflow-u.

E cvrc, ovde ništa što nije vezano za usku tehnikaliju ne sme da se kaže. Odma dolaze preispitivači. :d

Elem, pa zaokružena kao mašina za rad kreativnih profesionalaca. Sad je došao AutoCAD (za arhitekturu), ostaje još samo SolidWorks (za 3D modelovanje mehanike).

zar arhitekti ne koriste ArchiCAD ? :D

Pa AutoCAD je tržišni standard, kao što je Office. Mislim da je Lucas već napisao da mu je bolji AutoCAD.

solid works moze da se poredi jedino sa inventorom ..... nikako sa Auto CADom ...

Da ne pricamo da Auto CAD kosta smesno malo....

Poslednja izmena od urednika:
Cudi me da niko nije primetio da je izasao Autocad 2k11 za OSX?

Skinuo ga jutros, instalirao, kao radi (kao - jer u zivotu nisam koristio dotican softver).

Zasto uopste postujem ovo? :) Pa prvenstveno zbog toga sto se secam droll-ovanja od pre 6 meseci nad najavama Autodeska da ce portovati Autocad.

Eto ga, sad je tu, uzivajte.

Hvala na obavestenju, oni kojima stvarno treba, verovatno su vec probali :p

Pa mi nismo droolovali zbog samog AutoCAD softvera (što nam treba), nego zbog toga što konačno izlazi AutoCAD za Mac. Kad konačno izađe SolidWorks za Mac radovaćemo se opet jer će Mac platforma biti najzad zaokružena, a ne zato što nam treba SolidWorks.

Sada može jedino Lucas da nam prenese svoje utiske, ako je probao.

super je :) bolji nego na winu ;P

zar arhitekti ne koriste ArchiCAD ? :D

koriste. ali koriste i autocad ponekad

@Lucas

Kakva su ti iskustva sa Acad 2011, ja samo sto sam ga instalirao i zakacio ploter(najebah sa software-om), treba da odstampam par projekata, jesi li probao kako stampanje funkcionise, jel sve ok?

Sad je došao AutoCAD (za arhitekturu), ostaje još samo SolidWorks (za 3D modelovanje mehanike).

Ja koliko se razumem, oba programa su primarno pravljena i koriste se u mašinstvu/građevini. Prvi put čujem da se AutoCAD koristi za arhitekturu.

@ nemanja + ivan

autoked jeste primarni program za crtanje arhitekture josh uvek. solid retko ko koristi za arhitekturu.

po zastupljenosti

autocad - 60%
archicad - 30%
revit - 7%
ostalo...

brojke su odokativne. archicad i revit su pravljeni BAS za arhitekturu, dok solid ne znam nikoga ko koristi. moguce starije generacije koje nisu imale archi i revit (mda archi isto postoji dugo)

@rushko nisam probao, jer moj stampac nema drajvere za mek?!!?!?! tj ne za snow........... pa stampam sa win masine :S:S

nije samo za Mac OS X vec i za iOS ;)

[YOUTUBE]mhHC17D9rDs[/YOUTUBE]

Jel vi stvarno mislite da neko moze ozbiljno da radi na tome ili se zezate?

A što da ne? Vidiš da čovek kući spremio projekat, sinhronizovao dokumente sa iPad i otišao na teren. Tamo mu je dovoljno da ima pregled, uradi neku prostu operaciju i da može da upiše neki komentar, jako prosto.

I ja praktikujem u poslednje vreme da spremim prezentaciju na noutbuku a odredim je na iPad, zašto da vučem noutbuk od 2 kila + torbu 2-3 kila punu gluposti. iPad sa futrolom mi je 850gr :) Idealno!!!

ne, ti jopopo nemas pojma :p :d

iPad je neupotrebljiv i iPad je igracka, kako ne kapiras to? :D

Ajd ne zezajte :)

Prezentovanje sadrzaja je jedna stvar, a ozbiljan rad druga. Crtati CAD crteze na ekranu od 10 cola? Paz' da ne poverujem.

Uostalom, zasto iPad? Moze to i na iphone :)

nije za crtanje (8h dnevno) ali jeste za prezentovanje i nije igracka ,)

A što da ne? Vidiš da čovek kući spremio projekat, sinhronizovao dokumente sa iPad i otišao na teren. Tamo mu je dovoljno da ima pregled, uradi neku prostu operaciju i da može da upiše neki komentar, jako prosto.

Ne kazem. Zgodno je za neke stvari. A za neke druge je sviranje kvake. Da ne kazem ono drugo.

ne, ti jopopo nemas pojma :p :d

iPad je neupotrebljiv i iPad je igracka, kako ne kapiras to? :D

Nemam komentar.

Ajd ne zezajte :)

Prezentovanje sadrzaja je jedna stvar, a ozbiljan rad druga. Crtati CAD crteze na ekranu od 10 cola? Paz' da ne poverujem.

That's what i'm talking about.

nije za crtanje (8h dnevno) ali jeste za prezentovanje i nije igracka ,)

A prezentovanje je do 00 ozbiljan pos'o? :d

Da me pogresno ne razumete, sprava je izuzetno dobra.
BTW tema je AutoCAD za Mac, sto je vrlo dobra stvar sto se konacno dogodilo. I ono sto je vrlo bitno je da nema (barem tako kazu) nekompatibilnosti pri prenosenju projekata sa jedne na drugu platformu. Sto se iskreno nadam da je istina.

Vidi Johnny, ja od prezentovanja živim i jako dobro zaradjujem, nepotrebno vreme butovanja i hiberniranja PC da bi odradio prezentaciju ili odgovorio na bitne mejlove ili uhvatio beleške sa sastanka je skraćeno na minimum od kada imam iPad, mogu da radim u Taxiju, radim na aerodromu jer imam 3g pa kako ko doživi iPad toliko ga i košta i toliko mu je do 00 ili nije posao koji obavlja.

Ako je nekome iPad zezanje pa neka mu je ali poslovni ljudi nadju primenu i isplate skupu stvar kroz nekoliko dana ili nedelja a pri tome mogu da dignu produktivnost i zarade više, baš možda kao čika arhitekta na reklami :)

Pozz.

Btw kako hvatas beleske sa sastanka? Kuckas po ekranu? Koristis pen i neku 3rd party aplikaciju za to?

ps. ne shvati me pogresno, cisto me interesuje kako to radi. Rad sa virtuelnom tastaturom u odnosu na pravu je nesto na sta nikako ne mogu da se naviknem.

Vidi Johnny, ja od prezentovanja živim i jako dobro zaradjujem, nepotrebno vreme butovanja i hiberniranja PC da bi odradio prezentaciju ili odgovorio na bitne mejlove ili uhvatio beleške sa sastanka je skraćeno na minimum od kada imam iPad, mogu da radim u Taxiju, radim na aerodromu jer imam 3g pa kako ko doživi iPad toliko ga i košta i toliko mu je do 00 ili nije posao koji obavlja.

Ako je nekome iPad zezanje pa neka mu je ali poslovni ljudi nadju primenu i isplate skupu stvar kroz nekoliko dana ili nedelja a pri tome mogu da dignu produktivnost i zarade više, baš možda kao čika arhitekta na reklami :)

Pozz.

Brate respect. Ako ti pomaze za to cime se ti bavis, u bilo kom smislu (ergonominja/operabilnost...) naravno da se isplati. Nije u tome bila poenta.

Poenta je bila u tome da bih vrlo rado zamenio svoj rack pun gvozdjurije koju sam platio boga oca i 3 monitora od 24" za iPad kad bih na njemu mogao da zavrsim pos'o. Al' ne moze.

Nazad
Vrh Dno