Šta je novo?

AutoCAD 2004 !

Spotter

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
AutoCAD 2004

Jel neko instalirao najnoviji cadich?
Prevara kao 2002, ili donosi nesto stvarno novo?

ja sam ga instalirao ali se nisam mnogo baktao sa njim iako dosta radim u cad ipak mi treba mallo vremena da se prebacim na novu verziju :p. prvi utisak je upravo taj koji si naveo :D

inace ne radi pod win9X. najmanje sto mu treba je nt4 sp6

Pre 20-tak dana i ja sam postavio slican thread, raspitujuci se o AutoCAD 2004 ali se niko nije javio sa iskustvima. Cini se da su ljudi koji se bave AutoCad-om postali oprezni.:D

Jedino novo sto sam primetio je export modul za neki novi digitalni format (nesto slicno pdf-u) koji bi navodno trebao da omoguci lak pregled crteza na mestu izvodjenja... Cisto beskorisno ******...

Koji jos zidar kod nas ima laptop... ili nadzornik...

milo je napisao(la):
Pre 20-tak dana i ja sam postavio slican thread, raspitujuci se o AutoCAD 2004 ali se niko nije javio sa iskustvima. Cini se da su ljudi koji se bave AutoCad-om postali oprezni.:D

ma nije samo da smo oprezni nego zamisli kad sam sa 14 presao na 2000 pa morao da sve svoje lispove prepravljam jer su oni malo promenili sintaksu i slicno. i od tada dok ne proverim da li sve radi kako treba i ne prepravim sve sto treba i ne prelazim na noviju varijantu. A i oni zapeli hoce da preteknu Bilija :beat: pa svake godine nova verzija.

sledece godine cemo imati verziju 2010 :p

pozdrav

Ne gajim nadu da ce me cuti neko iz Autodeska :) ali ono sto zbog cega bih ja presao na 2004 je:

1. Podrska za unicode fontove (aman Autodesku oce li to?? :cuss: )
2. Bolji multitext editor
3. Lakse pravljenje custom srafura i tipova linija
4. Mogucnost skladistenja bitmapa u samom crtezu umesto linkovanja
5. Lakse editovanje SVIH atributa blokova
ili jos nesto cool sto mi ne pada na pamet ....

nIce Cream je napisao(la):
Jedino novo sto sam primetio je export modul za neki novi digitalni format (nesto slicno pdf-u) koji bi navodno trebao da omoguci lak pregled crteza na mestu izvodjenja... Cisto beskorisno ******...

Vidim da vas ima koji se bavite AUTO-CAD-om....da li je neko od vas "probao" CATIA-u, interesuje me uporedjenje.

Od mene se na poslu zahtjeva da naučim AutoCAD, da li imate neku preporuku koju knjigu da nabavim (ako može neka free u e-formatu, da je skinem s neta).
Pozdrav

Moderatori su se nasli da pametuju pa su prebacili u deo Internet :(

pogledaj u ovom topicu imas link ka Autocad2002 bible

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=26518&sid=dc90f961933f04b13e161326d0c07ac9

tex707 je napisao(la):
...

Vidim da vas ima koji se bavite AUTO-CAD-om....da li je neko od vas "probao" CATIA-u, interesuje me uporedjenje.
Probajte ProEngeneer najbolji je u svojoj klasi, mada ACad nije bas njegova klasa, ali MechanicalDesktop to pokusava, ali samo pokusava...
CATIA je ok, mada je ProEngeneer bolji da ne kazem NAJBOLJI.

GoranM je napisao(la):
...

Probajte ProEngeneer najbolji je u svojoj klasi, mada ACad nije bas njegova klasa, ali MechanicalDesktop to pokusava, ali samo pokusava...
CATIA je ok, mada je ProEngeneer bolji da ne kazem NAJBOLJI.

ProE sam probao (imam nekoliko verzija) i ne moze da se meri sa CATIA-om, barem ne sa V5. Znam, naravno, da ne moze ni AutoCAD, ali me interesuje poredjenje u smislu da li postoji 3D-2D interfejs kao u CATIA-a i zasto uopste neke firme insistiraju na ACAD-u....

da li neko od vas mozda ima (barem link) jedan malo egzoticniji CAD program, ne toliko tehnicke prirode SketchUP .

Iguana je napisao(la):
da li neko od vas mozda ima (barem link) jedan malo egzoticniji CAD program, ne toliko tehnicke prirode SketchUP .

Pa ja sam gore pomenuo da imam ProEnigineer i CATIA V5....sta ces egzoticnije od toga...ali ako te bas interesuje, imam i I-DEAS i Unigraphics....

Ne, treba mi sketchUp jer ima jedinstven sistem vizuelizacija gde sve deluje kao skica i bash je dobro ako treba da uradish nesto i za ilustraciju. Uostalom pogledaj njihov sajt pa se uveri o cemu pricam.

Re: AutoCAD 2004

Spotter je napisao(la):
Jel neko instalirao najnoviji cadich?
Prevara kao 2002, ili donosi nesto stvarno novo?

Ovo je stvarno beze konstatacija. Pa nebi džaba ljudi izacili novu verziju da nema nešto inovativno. Onako kada pogledaš i nema nešto novo, ali ako koristiš program više sati na dan i imaš puno iskustva, vidjeti ćeš da svaka verzija ima napredak.

Iguana je napisao(la):
Ne, treba mi sketchUp jer ima jedinstven sistem vizuelizacija gde sve deluje kao skica i bash je dobro ako treba da uradish nesto i za ilustraciju. Uostalom pogledaj njihov sajt pa se uveri o cemu pricam.

Pa na njihovom sajtu i imas demo verziju :p a lek moze da se nadje.

a imas i PM :mrgreen:

Re: AutoCAD 2004

||NeX|| je napisao(la):
...

Ovo je stvarno bezveze konstatacija. Pa nebi džaba ljudi izacili novu verziju da nema nešto inovativno. Onako kada pogledaš i nema nešto novo, ali ako koristiš program više sati na dan i imaš puno iskustva, vidjeti ćeš da svaka verzija ima napredak.

Kakav optimizam u vezi zverki iz softverskih kuca! :p
Ljudi koje spominjes (iz Autodeska) nakon godinu-godinu i po dana moraju, profita radi, da izbace novu verziju.
U ver. 2002 "napredak" su stvari tipa Point A, plave ikonice ili TODAY startup dijalog, tj. kozmeticki dodaci koji ne opravdavaju par hiljada dolara za upgrade. Jos gori primer je prelaz sa v2000 na v2000i, jedino sto je cak i napredniji korisnik imao od toga je novi interfejs komande Array (ili gresim?). Engine, format fajla, UI itd. su potpuno ostajali isti. Sto je jos gore stari lispovi cesto nisu radili. Od v2000 su cak ukinuli i Express meni, koji je po meni krucijalan (a mislim da imam pravo to da kazem, godinama sam barem 8 sati dnevno uz AutoCAD. tj. od verzije 12).
Uostalom, sam Autodesk je pre 3 godine i najavio da AutoCAD vise nece razvijati, vec iskljucivo sprecijalizovane pakete (Architectural ili Mechanical Desktop). Ja ipak mislim da je par hiljada $$$ za dve ili tri komande cista prevara.

Nazad
Vrh Dno