mLaki
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.02.2004
- Poena
- 680
Stvar je sledeća, nekoliko mesici posle instalacije WinXP Pro Sp1 CD-RW (LG GCE-8523B) i DVD (MSI 16x MS-8216) prestali su da funkcionišu ali u smislu autorun, autorefresh funkcije. Naime ubacim cd u bilo koji drajv, nema autoruna ni prepoznavanja CD-a (DVD-a). Open komanda radi, a jedini način da refresham drajvove je reboot ili da uključim-isključim opciju Enable digital CD audio... u okviru Device Managera. Ikonica rezača i DVD-a je nazvana samo CD-Drive, dok je ikona samog DVD-a bila ista kao za CD, nije bilo onoga DVD preko slike. Kada izvadim medijum naziv i informacije istog ostaju, refresh moram ponoviti na isti način. Odlučio sam da reinstaliram Win i posle instalacije sve je bilo u redu, sve dok posle 2 dana nisam upalio komp, pojavio se isti problem. Problem nije nastao u toku rada kompa već posle reboota. Posle sam otišo da čačkam po msconfig-u i proveravao services i ulovio sam Shell Hardware Detection, koji kada je isključen omogućava mi delimični ručni refresh. Dalje ni makac. Pomagajte. :wall: