Šta je novo?

Auto punjac za notebook?

Sada, nema, kazu da je bilo nekada bas davno.

Ima li neko jos neku ideju?

Da oživim temu :)

Ortak ima GPS koji radi preko laptopa i stalno je u kamionu tako da bi mu trebao punjač za lap.

Ima li neko informaciju gde ih ima ?
Neki stari Siemens PIII laptop je u pitanju ;)

Triax

Sve vrste baterija i punjaca za NB mozete da pronadjete kod njih www.triax.co.yu
Samo informacija, nije reklama od njih uzimaju "veliki"

Da...samo što je cena kod njih za Car adapter 80e :D

ja bi uzeo neki punjac iz kola za lap top... vecina toga se radi u kini, pa ako mi kvalitetno izgleda sto da ne... znam koliko sam platio racunar i ne bi zbog 10-20 eura da napravim mnogo veci trosak, ali mislim da se kod punjaca i slicnih uredjaja po zavrsnoj obradi moze videti da li ima veze sa kvalitetom i pouzdanoscu...

primer: u kolima kineskim punjacem punim mobilni (bez problema vec.. godina), a kako sam kupio radar detektor imao sam potrebu za razvodnikom na upaljacu... nisam hteo da budzim, pa sam obisao novi sad i nigde... ili neki shund po izgledu koji su toliko lose napravljeni da ne mogu ni da stanu u uticnicu upaljaca.... otisao sam na najlon pijacu i kod jednog prodavca nasao kao italijanski, pravljeni u kini itd... kupim za nekih 500 dinusa i ukopcam odmah posto sam dosao do kola na parkingu.... samo je sevnulo u radar detektoru !!! izvadio sam razdelnik, otvorio i video da je FABRIKA napravila gresku i okrenula + i - !!!!
prodavac kada sam mu odneo razdelnik je rekao da ih on samo preprodaje od ko zna odakle i ne zeli vise da prica samnom... kao kod njega rade, a ja sam glup @ ! popravka detektora je kostala skoro 100 e, a razvodnik sam ja prelemio i sada ga koristim i radi ok, ali ubuduce sve bez garancije sto moze da unisti nesto drugo prvo instrumentom proverim !!!

ja samo od njih dobio ovakav mail na upit:

proizvodjac: TRIAX,
karakteristike: 18-20V/120W, DC-DC
garancija: 12 meseci
cena: 4.500,00 dinara sa pdv-om

lepo sa pretvaracem
(izvinite ako ne budu bas ok izrazi... davno sam presto sa se bavim tom strukom)

koji pretvara jednosmernu struju u neku polusinosoidu (sa nekim oscilatornim kolom ili kako vec) koja je dovoljna da trafo radi (isti onaj trafo koji bi na primaru imao 220, a na sekundaru npr 12 v okrenut naopacke), zatim ide grec i kondenzator...

..bar je tako bilo pre 10-tak godina, sada kada je sve u cipu mozda moze i drugacije...

sada nesto zujim i po netu i vidim auto punac za 2.542 din u nekoj logo prodavnici... detalji i slika u pripremi ?!

e ovo jos da vidim pa da umrem mlad :D

kako bre majke ti jednosmernu struju da transformises u naizmenicnu :lol:
:laugh::smack:
smil42d2c6e6dac7bnn1.gif

Dodji do mene, ali nemoj da umres kod mene, mrzi me da te teglim do dole, mada... prozor, 4. sprat... Samo skocis. :-devil-:

Evo ti najbanalniji promer: Kako radi UPS?
Mada, kada sam ja pravio pretvarace, upsevi nisu bili toliko rasprostranjeni kao danas. Veliki trafo, rucno bifilarno motan, dva kondenzatora, dva 2N3055 i vozi... A ne kao danas ove fenserice, te piste, te upozoravaju, te softverski gase masine, jos samo da ti
smil428403a42ad0cqa7.gif

Nazad
Vrh Dno