Covek ti je lepo objasnio iznad.
Zao mi je sto shvatas kao vredjanje, ali ovo je cista glupost:
Pravilo "desne strane" nije da vozis sto "desnije"
to pravilo daje prvenstvo vozilima koji nailaze sa tvoje desne strane
Maximalno si se potrudio da seciras, spinujes i omalovazavas moj post.
Blamiras se jer je bukvalno svaka tvoja stavka pogresna.
Forsiras nekaznjeno udaranje vozila, to niko nije rekao vec je tvoj spin.
Nekaznjeno udaras vozilo koje uleti ispred tebe u tvoju traku iz sporije tj desne strane jer ti si odgovoran za bezbednost ako menjas trake a ne ostali ucesnici.
Da si bolje analizirao google pretragu kao sto nisi, menjanje trake na levo se tretira kao da se prikljucujes sa sporednog puta na autoput.
Takodje autoban NEMA ogranicenja niti preporucene brzine. Gde je opasno voziti bez ogranicenja, stavlja se tabla max 120 km/h, ili vremenska (od 22h do 6h) ili meteoroloska ogranicenja ili se resava aktivnim digitalnim/pasivnim znacima (Unfall, Stau, Baustelle).
130 kmh je tzv "pravna" preporucena jer se poteze samo na sudovima u slucaju kada dozvolis da dodje do suda, kao i u bilo kom slucaju, i o tome bih mogao romane da pisem ali nije tema.
20+ godina vozim po Evropi i 8 god svakodnevno 50+ km na autobanu bez ijednog jedinog prekrsaja + sin je na nemackom vozackom = kao da sam i ja jer mu sve objasnjavam, tako da jednostavno nemoj, batali, nema smisla...
I bez sale, ako vozite po EU (mislim na severnu EU) obavezno kamere, svugde se priznaju kao dokaz i spasavaju vas puno muka.
Kolega je imao Brakecheck situaciju gde ga je neki krele provocirao na autoputu,nazvao odmah miliciju, pratio lika, nasla ih milicija, pokazao je snimak, liku 4000€ kazna i momentalno oduzimanje dozvole. Snimak uzet kao dokaz. Bez kamere tesko da bi ista ucinio...