Šta je novo?

Auto kamere

Može biti i da je do kvaliteta samog UV filtera.
Moj baš smanji količinu svetla u noćnim uslovima, što kameru tera na sniženje frame rate-a, i na pumpanje šuma... :(

Zadovoljan, radi sve sto treba i po datoj specifikaciji.

Da ponovim pitanje od prošle godine. Da li je dozvoljeno korišćenje kamere u Makedoniji. Osim ličnih stavova, da li postoji zvanično tumačenje, ja nisam uspeo da ga pronađem? Sa druge strane, postoji dosta klipova na YT, uglavnom bajkera, snimanih sa GoPro pa sam u dilemi: skidati ili snimati.

Ja sam snimao 2019. put od BG do Grčke, sa vidljivo postavljenom GoPro kamerom, niko me ništa nije pitao, ALI to ne znači da neće pitati sledeći put... :)

Internet kaže da je (zvanično) zabranjeno snimanje:

Da, taj tekst se provlači od prošle godine, u međuvremenu ništa novije. Planiram do Ohrida.

Danas sam video auto sa domaćim tj grčkim tablicama kraj mora sa auto kamerom. I te kako primetnom. Ali samo taj auto, drugi nisam video. Pitaću ovih dana policiju ako sretnem.

Kako ove kamere izdržavaju vrućine i temperature u autu na suncu? Pogledao sam 70mai M500 i piše da je radna temperatura od -10 do 60 stepeni. Da li je malo ovo 60 stepeni?

Meni moja na suncu non stop i sve ok 70mai 4k

Da odgovorim delimično. Bio do Ohrida, vratio se, vozikao svaki dan tamo-amo do plaža, do sv.Nauma. Jedina policija koju sam video za sve to vreme je bio jedan radar između Gostivara i Kičeva. Ne znam šta bi bilo da me je neko zaustavio.

Kako ove kamere izdržavaju vrućine i temperature u autu na suncu? Pogledao sam 70mai M500 i piše da je radna temperatura od -10 do 60 stepeni. Da li je malo ovo 60 stepeni?

Moja Mini0806 stoji u kolima na šoferci već 5-6 godina. Ne samo da se unutrašnjost auta ugreje na ko zna koliko, već je ponekad i sama kamera na Suncu plus temperatura kabine.
I za sada joj ništa ič ne fali. Ni njoj ni kartici.

Doduše, prva kartica je jako brzo crkla, mada i jeste bila neka matora. Kasnije sam kupio neku SunDisk HighEndurance, deklarisanu baš za mnogo piši/briši ciklusa i za ekstremne uslove, i evo i ona radi već bar 4-tu godinu.

Može biti i da je do kvaliteta samog UV filtera.
Moj baš smanji količinu svetla u noćnim uslovima, što kameru tera na sniženje frame rate-a, i na pumpanje šuma... :(

To je onda polarizacioni filter, da ukloni refleksije sa unutrašnjosti šoferke, ne UV. UV ne bi trebalo da utiče na vidljivi spektar izmerljivo.

I moja osnovna 70mai stoji na šoferci godinama, ništa joj ne fali.

Da da, tako je, pogrešno sam napisao UV a sve vreme mislim na polarizacioni. Kreće demencija u mojim godinama... :cautious:

Polarizcioni, bar ovaj što sam dobio sa kamerom, dosta smanji svetlo u noćnom snimanju.
Ne primeti se toliko u gradu, ali van grada, kada su svetla farova gotovo jedino svetlo, polarizacioni smeta.

Planiram da uzmem 70mai dash cam pro, vidim da se vrti oko 80tak eur na oglasima.
Sta se dobija za tu cifru? da li samo prednja kamera, prednja i zadnja i da li uz nju ide memoriska kartica?

Imam Mi Dash Cam 1S.
Koliko vidim maksimalno podržava 64GB. Je li neko probao veću karticu?

I ima li neka kamera koja je u rangu (video prikaza) kao ova a da može 128GB ili 256GB.

Htio bih da imam bekap makar 5 zadnjih sati vožnje, ako ne i cijeli radni dan.

Ni 64 ne koristi celu, tj. višak služi da sklanja snimke koje ne prebriše, to se zove Event video. Jedno 15 20 giga ostane slobodno kad krene da briše u krug, ne mogu sad da se setim tačno koliko.

Imam Mi Dash Cam 1S.

I ima li neka kamera koja je u rangu (video prikaza) kao ova a da može 128GB ili 256GB.
Ja imam Garmin mini 2, snima u toj rezoluciji, prihvata do 512 gb. Troši oko 130mb/min. Na karticu od 64mb koju trenutno koristim staje oko 8 sati.

Imam Mi Dash Cam 1S.

Ma 99% da će podržavati i više...

Kupio Kingston U1 v10 microsd karticu.
Probao na računar i radi.
Ubacim u kameru, traži formatiranje, odradim format restartuje se i opet traži formatiranje.
Opet ubacio u računar i probao sa NTFS i FAT32 fajl sistemom i isto se ponaša.

Kupio od 64GB istu takvu, isto ponašanje.
Ove kartice po specifikaciji mogu da snimaju više od FULLHD videa koji meni treba.
https://www.google.com/url?sa=t&sou...8QFnoECBIQAQ&usg=AOvVaw23csn4Q5cKg_J2B4D71fzi

Šta se dešava nije mi jasno.

Jedno pitanje, koliko su zakonodavno auto kamere prihvacene?

Ima li neko iskustvo sa ThiEYE dash cam?
Na forumu postoje diskusije u vezi akcionih kamerica ovog brenda.

@CvC
2017.
2020.

+ SAT 2021. - Kada su auto-kamere dokaz?

Prihvacene su koliko je dobra volja suda.

• Like
Reagovanja: CvC
Da li neko koristi 70mai prednju i zadnju kameru i hardwire kit i kakva su mu iskustva? Ako dobro kapiram, povezana preko hardwire kit-a, obe kamere ce da snime ako se desi neki event tipa udarac u kola?
Pitam za ovako nesto. Unapred hvala!

Mene zanima kakve su realno Garmin kamere? Gledao sam review, čitao specifikacije, cenovno mi odgovaraju, ali ne nalazim realna iskustva. Ne bih se baktao nekim kinezima ako ne moram.

@varicak jesi trazio snimke na YT? Uglavnom budu postavljeni snimci, narocito za poznatije brendove/modele.

Razmisljam se da li da uvodim ili ne, jer ne znam koliko mi zapravo mogu znaciti, a nije mala svota za izdvojiti...

Vrh Dno