Šta je novo?

Auto detecting sata 1 ...

lekanema

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2012
Poena
151
Pozz svima,
kao sto naslov kaze kada upalim komp pojavi se start up slika (ili kako se vec zove, ona gde pise naziv ploce, press del idt...) i odatle ne mrda. Pokusavajuci da se "dokopam" biosa, pritisnem del i on izbaci crn ekran i ocitava redom, procesor, ram .... i dodje do stavke Auto detecting sata 1... i odatle ni da makne,...Sad da li je hard vrisnuo, ili ploca, ili nesto trece, ili neko zna sta da radim, bio bih mu do neba zahvalan, a i pivo bih mu platio (naravno pred zadrugom :)
p.s. izvinite na "laickom" pisanju

Možda je sao sata kabl.
Skini sata kabl i probaj da upališ komp, ako je kabl ili HDD radiće normalo.
Ako ti je rezač SATA probaj da njegov SATA kabl ubodeš u HDD. i onda ako bude zaglavio na Auto detecting SATA 3... onda je sigurno HDD...

mozda je najbolje da otkacis sve sata kablove sa ploce i da vidis da li ces moci da stignes do biosa
ako moze tako onda probaj jedan po jedan uredjaj
pre svega proveri molexse napajanja da nije negde izgubio kontakt

opet ja :)
izvadio kabl, podigao sistem, dosao do biosa :),...ugasio komp, vratio kabl (u drugi slot na ploci) i sve radilo ok nekih 3-4min, zatim pocinje nesto da ocitava, mogu da pomeram misa, al ne mogu da kliknem ni na jednu ikonicu...posle restarta izbacio mi je poruku "CMOS Setting Wrong", press F1 to run SETUP, Press F2 to load default values and continue....? Baterija na ploci? datum i vreme ok

Nešto ti bios ne radi kako treba tj podešavanja. Pitanje je od kada ti se to počelo dešavati? Je si li menjao neki hardver ili iz čista mira?

nista vadjeno, nista dodavano...jednostavno jedno jutro je zabagovao na start up screenu i to je to... evo sad vec 4h radi bez problema

opet ja :)
izvadio kabl, podigao sistem, dosao do biosa :),...ugasio komp, vratio kabl (u drugi slot na ploci) i sve radilo ok nekih 3-4min, zatim pocinje nesto da ocitava, mogu da pomeram misa, al ne mogu da kliknem ni na jednu ikonicu...posle restarta izbacio mi je poruku "CMOS Setting Wrong", press F1 to run SETUP, Press F2 to load default values and continue....? Baterija na ploci? datum i vreme ok

zameni bateriju na ploci nisu skupe oko 100 dinara su. hoce zbog toga da brljavi mada moguce je zbog ovoga sto si rekao da je radilo par minuta da je i dotrajao sata kabal tako da promeni i njega ako imas drugi pri ruci.

Nazad
Vrh Dno