Šta je novo?

auto corect u wordu?

radec

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
619
Da li ko zna kako se u wordu aktivira opcija language auto corect pri pisnju na nemackom jeziku :wall:
Hvala, :type:

Poslednja izmena:
Pa isto kao i na svakom drugom jeziku. Npr pod word2002 (officeXP) Tools>Autocorect options.
Drugo je pitanje da li (pod tim word-om) postoji spell checker za nemacki - da bi radila npr. opcija "Automatically use suggestions from the spelling checker"
A
ako imas verziju worda sa nemackim s. checkerom - onda je verovatno problem sto bi trebao da selektujes tekst i obelezis ga da je nemacki (Tools>Language). Eventualno pogledaj opcije Tools>Options>Spelling&Grammar ,mozda samo treba da chekiras opciju "always use suggestions".

nevredi nemogu da ukljucim opciju posto kod mene ne postoji spell checker za nemacki, :mad: da li ga mogu nekako aktivirati u ofice XP, ako ne imam i ofice 98 na Nemackom jeziku /za njihovo trziste/ , pa je pitanje da li mogu nekako preko mog Ofice XP da ubacim Word 98 iz Nemackog Ofice-a
Hvala

Spelling checker za neki jezik cini par fajlova, i mozda za nekoga ko je vrlo upucen i ne bi bio problem da to iz npr. office97 prebaci tako da proradi pod officexp - medjutim mislim da se za vecinu nas vise isplati pronaci instalaciju za spell check bas za office xp. Potrazi na mrezi - vidjao sam da je imalo da se skine.

DS9 je napisao(la):
Spelling checker za neki jezik cini par fajlova, i mozda za nekoga ko je vrlo upucen i ne bi bio problem da to iz npr. office97 prebaci tako da proradi pod officexp - medjutim mislim da se za vecinu nas vise isplati pronaci instalaciju za spell check bas za office xp. Potrazi na mrezi - vidjao sam da je imalo da se skine.

Hvala na pomoci :) :) :) resio sam problem, nasao sam na netu sajt i poskidao speling chacker i za srpski i za nemacki jezik :cigar: :beer: :party: :bottle:

radec je napisao(la):
Hvala na pomoci :) :) :) resio sam problem, nasao sam na netu sajt i poskidao speling chacker i za srpski i za nemacki jezik :cigar: :beer: :party: :bottle:

Uuuu .. cool ... to bi i meni koristilo ... mozesh da ostavish link sa koga si to skinuo ????

:wave:

Poslednja izmena:
Da to je taj link (tacnije) http://www.zjzmpop.co.yu/id2.htm , bese ga zaboravio, al` na njemu ima, uz srpski i vecina evropskih jezika a i npr. jevrejski, ili npr. hrvatski (al` npr. ne vidim makedonski).
Pa uzivajte, i ispostujte uputstvo za instalaciju (ako instalirate na officexp) jer je navedeno da je u principu razvijeno za office2000

ja sam ga instalirao prema uputstvu sa file-a koji je u sastavu programa , njega otvoris pomocu notepada

Nazad
Vrh Dno