Šta je novo?

auto cad i referat_pomoc

Neće ni jedan program ništa preuzeti, sve dok ga korisnici ne prihvate. Bez obzira što takođe smatram da je bodućnost u BIM-u, mnogo će vremena proći pre nego što se neke stvari promene, pre svega ovde. Još uvek zanemarljivo malo ljudi koristi i ADT i Archicad, a da ne pričamo o Revitu. Neki inženjeri u npr. Energoprojektu i nemaju svoje računare, pa i dalje ručno rade statičke proračune, ali i detalje...

U AutoCAD-u mogu da uradim sve što zamislim ili vidim, a i "inteligencija" programa u određenim situacijama može da smeta, pa je zato svaki program dobar. Nekada je bolji jedan, a nekada drugi... U određenim situacijama želiš apsolutnu kontrolu nad onim što radiš, pa onda moraš da mu posvetiš više vremena i pažnje. Brže nije uvek i bolje, čak i kada je reč o principima tržišne ekonomije.

Usavršavam se pre svega na polju projektovanja i konstrukcija objekata, pa me instalacije ne zanimaju, sem onoga što moram da znam. Koliko vidim za taj posao se i ne traži arhitekta.

najveci problem acad-a je sto oni hoce da budu alat za sve, pri tome ih i PROE i slicni alati oduvaju, tako da na kraju acad ostane prosecan u svemu...

SoSo ja ti pricam o jednom ti o drugom :)
Pazi u inostranstvu retko ko koristi AutoCAD ;) To za energoprojekt ...... pa .... i nemam neko misljenje o nasim firmama, pa tako ni o energoprojektu :) to da su veliki jesu .... i radili su mnogo ali danema monopola i namestanja u ovoj zemlji odavno bi oni propali :)
Mislim da gresis sto se tice smetanja "inteligencije" programa jer ADT ima mogucnost rada kao obican Auto CAD tj ima sve njegove komande :) tako da ako ti nesto smeta a ti zanemaris taj deo i uradis peske :)
I jos da dodam jel znas da postoji Auto CAD mechanical tako da taj sa architecture ... nije novost. A to da ce revit sve preuzeti ... oce samo je pitanje vremena :).

Ups, spustili smo lotpu približili stavove, još samo fali da počnemo da sarađujemo :D

Pominjanjem činjenice da ADT možeš da koristiš kao ACAD ustvari smo došli do početka, a to da on jeste zasnovan na ACAD-u, pa samim tim i ne možeš da kažeš da ga niko ne koristi, kada ga ti koristiš ;) Baš sam juče pričala sa koleginicom koja radi u birou u kome isključivo koriste ADT, ali... sve rade u 2D, od "inteligencije" koriste samo nekoliko predefinisanih slojevitih zidova, koje je napravio naručilac posla i to je to. Znači nije toliko važno koji je softver u pitanju, bitnije je ko ga i kako koristi. Niti je ACAD crtaća tabla, niti je ADT svemoćan, pa da sam projektuje. Sve su to samo alatke, a mnogo zavisi od toga u čijim su rukama. U principu sam spremna da prihvatim izazov, izmodelovaću bilo šta u "tabli za crtanje" za odgovarajuću nadoknadu :D

:) pa nisam ja ni pricao da nemozes ADT da koristis kao Auto CAD nego nemoze obrnuto ono sto moze ADT nemoze Auto CAD ni u ludilu :) A to za modelovanje .... slazem se i ja sam modelovao svasta u Auto CADu i moze sve samo ..... je mucno i 5 puta duze, bar sto se arhitekture tice.

Vrh Dno