Šta je novo?

Auto Adjustment i DVI

Gica_Dragan

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2005
Poena
304
Kupio sam TFT monitor 932BF i spojio sam ga preko DVI ulaza i neradi mi auto adjustment i software magic tune inace imam gpu 7900 gto.Da li neko zna o cemu se radi? i da napomenem kada ga spojim preko analog onda radi auto adjustment a software i dalje neradi!

auto adjustment ti ne treba po prirodi stvari kada je monitor prikacen preko digitalnog izlaza (DVI) a sto se tice software i zasto ne radi to ces morati malo da procackas.

Pitanje u vezi 931bf !?

Kad pritisnem tipku Auto na monitoru mi pise
Auto Adjustment
Not Available
takodjer u Menu>Image>sve sem Sharpness-a je 'Not Available'
monitor je nov i spojen preko DVI-a, interesuje me jel to ok :S ?

Poslednja izmena:
Auto adjustment ne radi kada je spojen preko DVI-a (rece vec astan), a sto se tice softvera, treba skinuti sa net-a najnoviju verziju, mada iskreno ja ne vidim potrebu za instaliranjem bilo kakvog prateceg softvera. Sve se moze srediti i bez njega, a on sam moze da prouzrokuje probleme.

Znaci to je ok, kod svakog je tako da i u
Menu>Image>sve sem Sharpness-a je 'Not Available'?

Evo da ne bude vise zabune:
If you have attached your monitor to your video card using a DVI cable, the OSD menu adjustments will, in fact, be unavailable to you, except, in some cases, for the Brightness control and, less frequently, the Contrast control.

OSD menu functions can only adjust analog signals from a video card. The DVI signal is digital. Consequently, the OSD menu is incapable of adjusting the DVI signal and most of it will be inaccessible. The Brightness control is the occasional exception because it adjusts the intensity of the monitor backlights, which can function independently of any signal from your video card, analog or digital.

With that said, you should still be able to adjust the picture on your monitor through the driver software provided with your graphics card.

Nazad
Vrh Dno