Šta je novo?

Audiograbber i Audio Catalyst

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
medju mnogima na ovom forumu vlada mishljenje da je audiograbber u stvari samo demo verzija audio catalysta (?), iako audio catalyst lichi na neku praistorijsku verziju grabbera, a uz to koristi samo katastrofalni xing enkoder. mozhda ce sledeca informacija pokupljena sa audiograbberovog sajta neshto razjasniti:

December 25 : Audiograbber will be freeware.
On February 9, 2004 Audiograbber will be released as freeware. When I sold my other cd-ripper AudioCatalyst to Xing I signed a contract which has not allowed me to release Audiograbber as freeware but on February 9, 2004 that contract expires. It has been a great journey and experience making Audiograbber and it has paid off well so now I feel it is time to give something back to the "Internet and MP3 community" so freeware it will be. I am also fed up with all the administrative work which I now hope it will be less of. I will continue developing Audiograbber and with less administrative work I can hopefully spend more time making new versions

a ja se ovoj informaciji veoma radujem, s obzirom da je ag moj omiljeni grabber, a grize me savest shto ga koristim registrovanog na alternativan nachin...

a sta fali cdex-u ili eac-u?
i jos su dzaba

Moje misljenje je da im ne fali nista, ali da je audiograbber bolji, bar po broju funkcija i opcija gledano. Mogu reci da me raduje ova vest jer sam i koristio alternativni nacin za registrovanje (ajde, evo, i mene grize savest).

Koristim Audiograbber + lame već duže vreme. Verovatno da CDex ima više opcija (davno sam ga probao) ali ostao sam na ovom, navika, a i završava posao.

Edit:

AG doduše ima nezgodnu osobinu da kad ga startuješ dok si na netu, "zove kući" pa da te stavi na crnu listu, ali to se da srediti u fajervolu :beat:

vamosalaplaya je napisao(la):

Nema šta, veoma argumentovano... :rolleyes:

dobro, nisam navodio argumente, ali sam koristio i audio catalyst, i cdex, i eac i audiograbber, a probao sam i josh neke programe tipa easy cd-da extractor i x-tractor, i shvatio sam da je AG keva...

...i shvatio sam da je AG keva

Na osnovu čega? Da li je brži, šareniji, ili pravi mp3 fajl najboljeg kvaliteta?

Ako koristi lame encoder, kako može biti 'keva' za npr. CDex, koji, takođe koristi lame po default-u?

Ipak mi se čini da je tebi AG keva, jer je najšareniji. :mrgreen:

pa na primer, cdex upisuje xing vbr header u fajlove pravljene sa lame-om (shto ume da pravi probleme nekim eksternim plejerima), a ag ne... dodushe, eac daje mogucnost izbora upisivanja pomenutog headera...

vamosalaplaya je napisao(la):
Ipak mi se čini da je tebi AG keva, jer je najšareniji. :mrgreen:

a i to stoji... da hocu shturi interfejs, kodirao bih sa lameom iz komandne linije... :mrgreen:

A sta fali AudioCatalyst-u? Koristim ga od kako imam komp i bolje ili isto zvuce mp3-evi od svih koje sam pokupio sa neta, drugih hardova ili CD-a. Nemojte samo reci da ne radi pod XP-om.

nishta mu ne fali, osim shto koristi Xing enkoder, koji je dokazano najgori od svih koji postoje. nije razvijan godinama, tako da nema neke osnovne stvari koje drugi poseduju. pravi najgore mp3 fajlove, pitaj koga 'ocesh (ili poslushaj na kvalitetnim slushalicama).

Ja sam jedan od tih koji je mislio da je AC demo verzija AG,
:) dobro, covek se uci dok je ziv, ali sto se tice i AC i AG nije mi se desilo NIJEDNOM da nije uspeo da izgrebuje pesmu do kraja sto za EAC ne mogu da tvrdim. Ali usao sam u ovaj thread jer u mom mi niko ne odgovori na moje pitanje:
instaliran je fantom cd (virtualni cd) i nijedan program za grebovanje mi ne prijavljuje ni cd rom ni rezach (prijavljuje samo copystar fantom cd). Da li se to steluje u Fantom cd-u ili u programu za grebovanje?

EAC
CDEx
...................

sve ostalo.... za igranje.... kad vam je dosadno :D

Agilni je napisao(la):
Ok... ubedio si me. Verovatno imam losu zvucnu i najgore zvucnike...

ozbiljno, xing enkoder je bio losh i kad se pojavio (jer je optimizovan za brzinu, naushtrb kvaliteta), a narochito sada, kada su lame i ostali mnogo napredovali...

Agilni je napisao(la):
Ili jednostavno nemam sluha... u sta me vec uveliko izgleda ubedjujes na drugom forumu :)

imash ti sluha, samo ga ne koristish za prave stvari... ;)

AudioGrabber ili AudiCatalyst + LAME rade posao vise nego dobro :>

xvoodoo je napisao(la):
...
ozbiljno, xing enkoder je bio losh i kad se pojavio (jer je optimizovan za brzinu, naushtrb kvaliteta), a narochito sada, kada su lame i ostali mnogo napredovali...

Pa u ono vreme P1 računara, to je itekako imalo smisla, jer je Xing-ov enkoder bio drastično brži od recimo Fraunhofer algoritma. Naravno davao je slabiji kvalitet na istom bit-rateu. Objektivnosti radi nije bio toliko slabiji koliko je bio brži. Eh kad se samo setim kolko je trajala kompresija na P1@100MHz 8)

pa tad su postojali samo Xing i Fraunhofer :mrgreen:
a znam da je sa ovim drugim kodiranje jedne pesme u high quality modu trajalo i vishe od 10 minuta...

Uh... kad sam ja na P1@133 kompresovao iz komandne linije sa Fraunhofenom trebala mi je cela noc za jedan album :)

Dandy je napisao(la):
Uh... kad sam ja na P1@133 kompresovao iz komandne linije sa Fraunhofenom trebala mi je cela noc za jedan album :)

Pa otprilike tako. :) 15 minuta (a često i više) po pesmi, pustiš da grebuje pre nego što odeš na spavanje, a ujutro te sačeka gotovo :)

Agilni je napisao(la):
A sta fali AudioCatalyst-u? Koristim ga od kako imam komp i bolje ili isto zvuce mp3-evi od svih koje sam pokupio sa neta, drugih hardova ili CD-a. Nemojte samo reci da ne radi pod XP-om.
Pa i ne radi, bar ne odmah po instaliranju. Potrebni su ti i ASPI drajveri. CDex ih ne trazi. Jos jedan glas za njega. Audiotools takodje nije los program (doduse sluzi i za druge svrhe).

AG ima jednu zgodnu opciju,
a to je
Rip As Much As Possible To RAM (pa se odredi velicina u MB).

Ja ga koristim vec dugo i prilicno sam zadovoljan.

Pozdrav,
Nebojsa

Ne ripuje wav na hdd nego u ram, pa iz rama kompresuje.

Nazad
Vrh Dno