Šta je novo?

Audio_out

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li ko iskustava da li se primeti razlika i koliko u dva slucaja:
1. cinc na cinc
2. digital audio out na isto to

Radi se naravno o audio out sa lcd-a na pojacalo.

Cinc->cinc je mono valjda. Ne znam kakva je situacija sa stereo kanalima kod nas sada, pre ih nije bilo...

Nije mono. Takodje, nema veze sa tv kanalima.
Pitanje je usmereno ka pojavi suma i/ili izoblicenja prilikom koriscenja opcije 1 ili opcije 2

Najbolja veza izmedju dva uredjaja je kada su spojeni digitalnom vezom znaci optickim ili kaoksijalnim kablom

Nije mono. Takodje, nema veze sa tv kanalima.
Pitanje je usmereno ka pojavi suma i/ili izoblicenja prilikom koriscenja opcije 1 ili opcije 2

Aha, moja greska.
Generalno, bolje je koristiti digital out za povezivanje, ali to si verovatno i sam znao. Na jednom audio forumu sam procitao da je povezivanje optickim/toslink kablom pun pogodak, bas zbog najvece imunosti od smetnji...

Poslednja izmena:
Sve zavisi od DAC uredjaja (digitalno/analogni konvertor) da li je bolje preko analogne ili digitalne veze. Povezivati sam tv preko optike sa AVR je fino resenje ali se ne dobija nista znacajno jer sam kvlaitet naseg signala je nikakav pa i kod D3 je max stereo. Druga prica su razni SAT receiveri koji mogu slati ProLogic ili cak DD zvuk pa se dobija surround kroz SPDIF. Dobra strana dig konekcije je sto akblovi ne moraju biti extra kvaliteta jer signal je isti, ima ili nema nema srednje. Sto je duzi pozeljno je da bude izolovaniji.

Nazad
Vrh Dno