Šta je novo?

Audio zapis u text

• Začetnik teme Začetnik teme Jurke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Postoji li program kojim je moguce neki audio zapis, konkretno snimak predavanja sa diktafona, konvertovati u tekst?

eto taman imas ideju kako da namaknes brdo para :d
Ne verujem da ces naci tako nesto (jos ako treba da radi sa nasim jezikom)

Na tom polju su za nas jezik najdalje odmakli u firmi Alfanum.
Medjutim, kao sto rece moj prethodnik, to sto ti hoces, tesko ces naci.

Nije mi jasno zasto se za nas jezik ne napravi takav neki soft kada se fonetski i pismeno slova podudaraju. Jasno mi je za druge jezike zasto je tesko ostvarivo, ali kod nas je bar to mnogo lakse. Cini mi se da sam gledao negde da su takav projekat radili na nekom od dva fax-a Masinskom ili ETF-u., ne znam sta se kasnije desilo sa tim. Nas jezik je kao stvoren za prepoznavanje audio zapisa 🙂 Govori kao sto pises ili pisi kao sto govoris 🙂

Ne radi se o ideji za namicanje brda para, mada ne zvuci lose 🙂 , nego samo o ustedi vremena.
A posto takvog programa izgleda nema, moracu da stavim sluske, zasiljim plajvaz i pofatam tih nekoliko stranica teksta.
U svakom slucaju, hvala na odgovorima.

Nije mi jasno zasto se za nas jezik ne napravi takav neki soft kada se fonetski i pismeno slova podudaraju. Jasno mi je za druge jezike zasto je tesko ostvarivo, ali kod nas je bar to mnogo lakse. Cini mi se da sam gledao negde da su takav projekat radili na nekom od dva fax-a Masinskom ili ETF-u., ne znam sta se kasnije desilo sa tim. Nas jezik je kao stvoren za prepoznavanje audio zapisa 🙂 Govori kao sto pises ili pisi kao sto govoris 🙂

To možda ako programu sričeš slovo po slovo :d

Nazad
Vrh Dno