Šta je novo?

Audio&Video kablovi

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Gde mogu da se kupe kvalitetni A&V kablovi (banana=2 cinca (audio) + cinc=cinc ili skart (video)) duzine 7-10 metara.
Koliko od kvaliteta kabla zavisi kvalitet prikaza na ekranu (Divx)?

Pozdrav

Bilo je ranije nekih nemackih u Piramidi, a trebalo bi da ima solidnih kalbova i u Logo-u...

RUS je napisao(la):
Gde mogu da se kupe kvalitetni A&V kablovi (banana=2 cinca (audio) + cinc=cinc ili skart (video)) duzine 7-10 metara.
Koliko od kvaliteta kabla zavisi kvalitet prikaza na ekranu (Divx)?

Pozdrav

Moj drugar se bavi time: 037/24-142 Toca...

Hvala na savetima, ali vec sam kupio kablove. Za audio deo kupio sam gotov kabl, a video sam napravio od koaksijalnog sa kvalitetnim (pozlacenim?!?) cinc konktorima.
Gubitka u slici nema (ili sam ja slep dioptrija -3 :D ) .

Pozdrav

Znam da je bajat post, ali da li neko ima sveze informacije? Konkretno me zanima audio kabl bananica-cinc duzine bar 5-6 metara. Gde? Ako moze i fon ili adresa...

"Kanibal" kod pijace u bloku 44, trzni centar "Kula". Telefon 011/1768-440. Prave sve sto ti treba.

Inace, ja sam upravo kupio taj kabl koji trazis, doduse od 3m. Imaju i od 5m gotov, ali je extra kvalitet, pa samim ti mu je i cena extra: 814 din. Naravno da imaju i jevtinije, nazovi i pitaj. Ovaj moj je kostao 225.

Neotech kablovi koje prodaje Kanibal jedu živu decu. Bez konkurencije u svakoj cenovnoj klasi.
Tek da se zna, najludji srebrni zvučnički kabel je 200 Evra/1m. Znači pokriveni svi cenovni razredi. Ja merkam jedan zvučnički sa 6 bakarne žile od OFC mono-kristalnog bakra (3X + i 3X - tzv. ukrštene parice) koji je jako povoljan. Oko 1000 din./1m neterminisan. Posle toga ću se zaleteti na strujne kablove. Tajvanska firma Neotech praktično radi za Audioquest, a i druge firme, samo što ovi zalepe svoju firmu i prodaju sve 2-2,5 puta skuplje.
+ što mogu da se bilo koji modeli uzmu na slušanje (uz depozit) i posle da se vrate (i uzme depozit nazad). Konačno da to se i kod nas mogu isprobavati kablovi na svom sistemu kod kuće.

P.S. Mada ja imam stav da je 98% industrije kablova prodavanje magle. Zato i postavljam svoju granicu cene, a ona je pomenuta gore.

Poslednja izmena:
Znam da je bajat post, ali da li neko ima sveze informacije?

-||-

Mene interesuje gde mogu u Beogradu da kupim audio/video cinc kabl
(zuto/belo/crveni sa obe strane) od 10 m (za povezivanje kompa sa TV-om).

cinccda3.jpg

Dajte adresu nekog shopa u sirem centru BGa, da proverim kad svratim.

Znam da je bajat post, ali da li neko ima sveze informacije?......

Evo laicki da objasnim sta meni treba...
Zvucnici su 2+1 i na wooferu imam line-in samo bananicu (za zvucnu), e sad hteo bih taj isti 2+1 da prikacim na DVD pleyer koji normalno ima cinceve na sebi a ne bananice.
Koji adapter mi treba i dal' je to uopste moguce?
Ne bi da uzimam nove zvucnike samo zbog jackova.

Poslednja izmena:
Vrh Dno