Šta je novo?

Audio softver kao simulator 2CD playera Help ..

Leolo123

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2008
Poena
301
Poz drugari, imam jedan konkretan i ujedno veoma urgentan problem. Radim izvesnu pozorisnu predstavu koja zahteva 3 CD playera, a u mestima gde cu raditi ,sumljam da imaju po 1 player maximalno. No kupio sam skoro dobar laptop sa losom zvucnom kartom. E sad: Potrebna mi je zvucna karta koja ima 2 (po mogucstvu analogna) izlaza a ujedno mi je potreban i Softver koji simulira 2CD playera. Sto jednostavniji interface to bolje. E sada, ti izlazi trebaju biti separativni, tako da prvi izlaz simulira prvi CD player a drugi izlaz, drugi CD player. Ne treba mi nikakva softverska mix ili crossfade varijanta, posto bih prvi izlaz spojio sa 1 kanalom na mixeru a drugi izlaz sa 2 kanalom na mixeru. Idealno bi bilo kada bi taj softver bio takav da splituje ekran na ravne casti, te da mogu da kreiram shortcute: play/pause/stop/next/previous za jedan i drugih 5 istih shortcuta za drugi CD ili bar da na neko dugme tipa TAB, svicujem sa jednog na drugi player.
Eto, ovako nesto bi mi bilo idealno, no kapiram da to nece ici tek tako ^^.
Koliko god da mi pomognete, znacice mi mnogo .. Znaci: koja Zvucna Karta i Koji Softver pitanje je sad :) A ako je to sve neizvodljivo, mozda varijanta sa 2 USB zvucne jevtinije i tipa 2 winampa simultano na kraju krajeva ako je moguce i ima smisla ..
Izvinjavam se na preopsirnosti i pozz ..

Ja sam radio sa Atomix-om. Program za DJ-isanje. Virtuelna mikseta, ima bukvalno 2 kanala, ubacujes mp3 i przis. Isto tako u samom programu imas par opcija za podesavanje izlaza. Najbolje resenje je da imas odvojene dve muzicke kartice i obe izaberes u opcijama za audio izlaz. Mada ti sam program onda nije ni bitan, mozes sve resiti sa dve razlicite verzije WinAmp-a (najbolje da koristis neku verziju 2.xx) i u njima izaberes isti audio output, samo razlicite muzicke kartice, napravis play listu i przis.

to je najjednostavnije sa dodatnom usb zvucnom kao sto si i rekao, jedan kanal integrisana na laptopu, a drugi dodatna usb zvucna, i recimo virtualdj koji je prilicno popularan za te svrhe (slican je atomixu).

Hvala na savetima, evo ja malo cackao i na kraju kupio usb kartu za laptop: maya44 usb, jedna od najjeftinijih varijanti, ali opet skroz opertivna i moze da mi radi posao, jer je podrzana od strane Asio2 drivera u kome mozes podesiti latenciju, neki kazu do 2 mili sekunde cak, ako je procesor dobar , meni je i 4ms ok za moj problem .. karta ima 2 stereo izlaza (kao i ulaza) i pomocu tog asio drivera mogu ih razdvojiti i dobiti 2 separativna izlaza na externi mixer, tako da cu srecom preskociti jezivo slab izlaz integrisane zvucne karte, marke Conexant. Ima cak i digital out koji deli slot sa izlazom za sluske 3.5(bananica). No ni ja ni 2 moja druga nismo uspeli da install driver kako valja, cak 3 zadnje verzije, tj umestog celog tog Asio panela, dobijem samo cetvrtinu istoga sa nemogucnoscu nikakvih setinga .. Bice da je do naseg neiskustva, al opet ti ljudi rade dugo sa compovima. Javicu vam ovih dana dal je operacija uspesno zavrsena i kako se ponasa sa Virtuel DJ'om koga sam vec instalirao i cackao za ovy namenu ..
Sve najbolje i pozz ..

Naravno ako neko zna mozda koja je caka sa installiranjem drivera za maya44 usb, bio bih mu veoma zahvalan .. poz

mozes li da mi kazes gde si nasao tu usb kartu i po kojoj ceni? :)

Nazad
Vrh Dno