Šta je novo?

audio player na linuxu koji moze...

Bocy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Pozdrav svima,

interesuje me da li na linuxu postoji audio player koji ima mogucnost da u realnom vremenu usporava ili ubrzava muziku (menja tempo) kao sto je to moguce na Windowsu koristeci winamp i pacemaker plugin.

Trazio sam ali nigde nisam nasao neki plugin za xmms koji to moze da uradi.

Sta da ti kazem :)

Nego molim vas, stvarno bi mi trebalo resenje za ovo gore sto sam napisao sto pre, pa ako neko zna... :)

Hvala na odgovoru, pogledao sam ali nista nisam nasao sto bi mi odgovaralo :(

Pogledaj ovo mozda pomogne :

Kod:
http://bpmdj.yellowcouch.org/linux+tutorial.html

Probaj Amarok Player ili Totem Movie Player koji takodje pusta audio fajlove.

Poslednja izmena:
Probao, ali nisam nasao odgovarajuci plugin za ono sto meni treba

Izgleda da nijedan audio player na Linuxu nema plugin koji tebi treba. Probao sam par programa ali oni su samo za snimanje i obradu uz mogucnost menjanja tempa. Jedino sto jos mozes da probas jeste da pokrenes Winamp pod Wine-om. Ja sam instalirao Winamp pod Wine emulatorom zajedno sa Pacemaker pluginom ali je zvuk povremeno seckao . Mozda je to zato sto sam Xubuntu "terao" pod VM Ware virtualnom mashinom. Ukoliko imas regulano instaliran Ubuntu (ili koju vec distrubuciju Linuxa koristis) probaj da pod Wineom pokrenes Winamp pa javi da li i kod tebe isto radi :)

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    88.6 KB · Pregleda: 91
Evo javljam rezultate.

Instalirao Winamp i pacemaker i pusta savrseno. Usporava i ubrzava bez ikakvih problema.

Javlja se samo jedan bug koji iritira, a to je ako pomeram prozor winamp-a, on ne prati pomeranje misa vec skace levo desno dok u jednom trenutku ne izleti sa ekrana i vise ga nema. To je jedini problem. Ima li neko ideju kako se ovo moze srediti?

Inace hvala na predlogu, mada bih nekako vise voleo da je to moguce i preko nekog linux playera, ali za sada sta je tu je. Posluzice.

Hvala!

Jel si probao da dodas XMMS-u taj plugin i vidis moze li se naterati da radi?

@BigJoe

Winamp pluginovi ne rade u Xmmsu.

@Bocy

Ipak postoji plugin za Xmms koji radi promenu tempa .

Kod:
http://www.geocities.com/harpin_floh/sndstretch_page.html

Skini odatle najnoviju verziju. Unutar arhive imas source kod i gotov plugin. Iskopiraj fajl sndstretch_xmms_out.so u direktorijum /usr/lib/xmms/output . Nakon toga startuj Xmms i odaberi u Preferences - > Output plugin sndstretch_xmms_out.so i klikni na configure. Pojavice ti se ekrancic sa slajderima za podesavanje.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    74.8 KB · Pregleda: 84
@Yellow Pinky
Hvala na infou, nisam koristio XMMS ko zna od kada :)
Jerbo mi je na Lapu UBUNTU, u kom koristim onaj gnomeov player, a i veoma retko pustim muziku...

@Yellow Pinky

Hvala ti puno na velikom trudu. Ubacio sam taj sndstretch plugin i on radi, jedino sto zvuk bas puno gubi na kvalitetu za razliku od pacemakera.

U svakom slucaju puno ti hvala!

@meca dobric

probao sam, ali mi nije dovoljna kontrola. Moram da menjam po 1%, a to nije moguce.

Hvala svima na pomoci!

Vrh Dno