Šta je novo?

Audio filteri = bolji zvuk

fr0z3n

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2007
Poena
301
Zanima me koje audio filtere koristite kada slušate mp3 i koji plejer?
Koristio sam Media Player Classic+Ac3
Medjutim uspeo sam da dobijem bolji Surround sa Winamp+ffdshow.
Kvalitet zvuka je znatno bolji. Naravno procesor je znatno opterećen ali gura nekako.
Da li još neko koristi neke filtere i koje?
Šta koristite da bi iskoristili maksimum svojih zvučnika?

Usput imam integrisanu muzičku AC97 koju MORAM da zamenim. Šta mi predlažete?

menjaj zvučnu pod obavezno, tu ti je najveću roblem. druga stvar - nikakvi audio filteri i druge džidža-bidže ne mogu da ti učine zvuk boljim - to je samo prividno zavaravanje. od babe nema devojke, čak i uz plastične operacije :d

najbolje što možeš da postigneš za muziku jeste da pustiš stereo preko 2(+1) kanala, bez ikakvih filtera, eventualno da podesiš ekvilajzer ako je neki frekventni opseg previše (ili nedovoljno) izražen. i navikni se - nikakav surround nije to što se traži - za muziku je stereo majka ;)

:wave:

Mozes umesto winampa da probas Apollo mp3 player:
http://koti.welho.com/hylinen/apollo/
Ja ga koristim izvesno vreme i zadovoljan sam kvalitetom zvuka. Mana mu je (ili nije?) sto izgleda kao da je pravljen za win95/98.
EQ u winampu je uzasan i stvara velika izoblicenja.
Predlog za zvucnu zavisi od tvojih finansija. Mozes da juris neku polovnu Live! za ~15e, imas Audigu SE za 30e itd... Koje zvucnike imas?

Poslednja izmena:
Suicide_samurai poštujem tvoj odgovor ali iskreno mislim da sam postigao bolji zvuk sa filterima, probaj pa ces videti.
Uspeo sam da u winampu radi i Ac3 i ffdshow sada imam sve što mi treba!
Zvuk je primetno bolji, a imam i brdo podešavanja kao što su Bass redirection.
Imam osećaj Sorround-a.
Naravno te filtere treba podesiti.
A zvučnici su mi Genius 5.1 5000, za sobu sasvim dovoljni. možda i prejaki ali od viška glava ne boli (mene je ipak bolela:D)

Meni ti geniusovi ne zvuce nimalo dobro (ima ih komsija na integrusi), but to je samo moje misljenje.

drago mi je da si postigao šta si želeo, izneću ti moje iskustvo:
imao sam pre ovoga što imam sada (pojačalo i dva dobra zvučnika) genius 5.1 3600W (ma jes' 3.6kW :d) i na SB Live! sam isprobavao sve moguće i nemoguće kombinacije za kvalitetan zvuk, dodavao razne efekte, reverb, chorus... na kraju poisključivao sve to i ostavio samo da mi rade prednji i zadnji zvučnici i SUb, centar mi je uništavao celu zvučnu sliku.

tako slušam i ove zvučnike sada - samo direktan signal, bez ikakvih efekata - ako je nešto snimano live tako će i zvučati, ono iz studia i ne treba da zvuči kao da je u hali, zar ne? ;)

:wave:

Meni ti geniusovi ne zvuce nimalo dobro (ima ih komsija na integrusi), but to je samo moje misljenje.

Ja kad sam ih doneo kući i kad sam ih uključio bio sam razočaran.
Visoki tonovi su prejaki, a sub izgubi kvalitet kada pojačam više od pola.

U Winamp-u zvuk bio blago rečeno OČAJAN, dok u Windows Media Player-u malkice bolji.
Onda sam naleteo na Satsuki Decoder Pack i dobio sam bolji zvuk, ali za mene ipak ne dovoljno dobar. Naravno morao sam da koristim Windows Media Player Classic....
Onda sam slučajno pustio pesmu u Mv2 i primetio sam da u taskbaru ima neka ikonica ffdshow, posle dugotrajnog čaprkanja polako sam dobijao kvalitetniji zvuk. Uključi ovo isključi ono...
E onda sam opčeo da tražim neki plugin za Winamp ali ga nisam našao, ali našao sam nešto bolje! Pronašao sam način kako da ffdshow filter radi u Winampu.... Bio sam zadovoljan zvukom ali nikad nije dosta zar ne? Kasnije sam slučajno naleteo na opciju "LPCM" u podešavanjima ta ffdshow i tu sam uključio i Ac3 filter sada mi radi sve extra!
Toplo preporučujem svima!

Najbolji filter za slusanje muzike u " tvom slucaju " je X FI filter ;)

od skora sam se slucajno decepao FOOBAR playera ... i tesko mi bilo u pocetku da poverujem ali cini mi se da je bolji od WinAmp-a + imas filtere kojim sigurno menjas kvalitet zvuka ( e sad .. zavisi da li na bolje ili gore od samih filtera )

Poslednja izmena:
Medjutim uspeo sam da dobijem bolji Surround sa Winamp+ffdshow.
Ti imaš pomalo čudno shvatanje dobrog zvuka, rekao bih. Ja sam se jedno vreme čudio zašto mi svaki MP3 pušten iz Total Commandera zvuči apsolutno grozno, a onda sam shvatio da je ffdshow postavljen kao default na sistemu i da je on uzrok tog groznog zvuka (on je, u stvari, i sad tako postavljen jer mi za DivX/Xvid filmove sa MP3 zvukom apsolutno trebaju neka podešavanja koja on ima).

Elem, MP3 specifikacija je jasna i svaki dekoder bi trebalo da približno slično to radi. Nemam ideju zašto ffdshow dekodira MP3 tako loše. A ti kažeš da ti je to bolje od Fraunhoferovog dekodera u Winampu. Ostao sam bez teksta.

Postoji hrpa odličnih MP3 dekodera: Bass (koriste ga XmPlay, Billy, TeenSpirit i još milion drugih playera), FhG (koriste ga i Winamp i WMP), Shibatin 123... A ti baš našao ffdshow.

Kao što sam rekao ffdshow je potrebno podesiti, jer se po defaultu i meni ne sviđa zvuk.
A ffdshow koristim sa AC3.

gde mogu da preuzmem X FI filter?
U prvoj radnji koja ima u prodaji Creative Xtreme Music zvucnu kartu :eyebrows:

Mislim da se vkozomar-ov "filter" odnosio na hardvare (Creative X-Fi serija zvucnih karti).

I totalno podrzavam Suicide_samurai-ovo misljenje,bas kao sto je i rekao: Direktan izlaz iz kompa u pojacalo,bez efekata, EQ-a,raznoraznih plug-inova,bez "farbanja" zvuka na pojacalu,ako su kutije dobre (kvalitetni visokotonci,jer su ustvari oni ti koji prave kvalitetan zvuk) i pristojna zvucna nece ti padati na pamet nikakvi audio filteri i iz bilo kog programa da pustis mp3 cuce se isto. ;)

Sto se tice Winamp-a,ja koristim Dee2 i dobijam ubedjivo najbolji zvuk sa njim (koristio sam mnooooogo razlicitih pluginova za procesiranje zvuka ali Dee2 mi se pokazao kao najbolji..Postoji i Dee3,ali je on losiji!!!)...
btw..foobar zaista ima bolji zvuk od Winamp-a!!!

bože šta vi pričate :hair:

prvo: foobar NEMA ''bolji zvuk'' od Winamp-a (experimentalno dokazano) i trancema nemoj da se ložiš :)

drugo: Mp3 nikako ne sme biti format za demonstriranje i proveru software-a i hardware-a tj.zvučnika.Mp3 je smišljen za laičko uvo i to da se sluša na maloj i srednjoj glasnoći.Kad se pojača malo više tek onda vidiš koliko tu stvarno fali(osetna devijacija bass gitare) i koliko se boje izgubilo na instrumentima (naročito primetno na dobošu,ride-u i na gitarama)

znači ako hoćeš da proveriš sve ovo,uzmeš .flac format (ako već nemaš original CD),recimo Pink Floyd,Lisa Stensfield,All Saints (može bilo koji živi R&B) ili neki Acoustic Jazz pa podesiš zvuk.

Filteri mogu da pomognu malo ali retko...najčešće izmene već loš zvuk mp3a i mogu da ti poremete uši,tako da kad čuješ dobar stereo ili 5.1,tebi zazvuči drugačije i uši to odbacuju kao loš zvuk.Ne preporučujem njihovu upotrebu.

A Genius 5.1 je dobar sistem.Za te pare boljeg nema (makar ne ovde) i nemojte očekivati audiofilski sistem za tu cenu.Tek na 3/4 max glasnoće sam osetio distorziranje nekih frekvencija (naravno onih koje mogu ovi zvučnici da izbace -> onih frekvencija kojih nema - nema ih).Dodatna podešavanja na SUBu su obavezna prema akustici prostorije i takođe prema rasporedu (koliko sam viđao slabo ljudi imaju uslova da rasporede 5.1 sistem onako kako to stvarno treba)

EM2000 nemoj da se ljutiš,ali od kad to samo od kvaliteta visokotonaca zavisi kvalitet zvuka.Ako su samo oni kvalitetni,a basovi i srednji loši,zvuk će biti isto toliko loš kao da su i visoki nekvalitetni (još će biti i gore - odskakaće)

A ti fr0z3n počni da sve što od mp3a imaš skidaš u .flac formatu i polako zameniš mp3 ''njume'' - videćeš tj.čućeš bez ikakvih filtera o čemu ti pričam.

pozz svima i bez ljutnje - pazite šta odvaljujete..ovaj izjavljujete :)

Poslednja izmena:
EM2000 nemoj da se ljutiš,ali od kad to samo od kvaliteta visokotonaca zavisi kvalitet zvuka.Ako su samo oni kvalitetni,a basovi i srednji loši,zvuk će biti isto toliko loš kao da su i visoki nekvalitetni (još će biti i gore - odskakaće)
Taman posla da se ljutim :wave:,ti si naveo primer recimo pravljenih kutija...Gde si video kutiju sa dobrim visokotoncima (+ srednji opseg ako je dvosistemska kutija) a losim srednjotoncima i basovima?(mozda mislis los bas=slab bas ,jedino u tom slucaju da kutija nije velike snage ,ali sad pricam samo o kvalitetu)...Ja ne cuh taj slucaj...Bas ko bas (generalno),moze ili da "mulja" ili da bude definisaniji,sto opet zavisi od vise faktora (precnik zvucnika,njegova snaga, itd...)... Ja cenim kvalitet zvuka zvucnika po kvalitetu visoko-srednjeg opsega... Na pr. taj Genius 5.1 i sva slicna (gora ) go**a da ne postoje ekvilajzeri i cuda to bi moglo komotno sve da ide u smetje. Ako je dobra kutija kad ja nakovem visoke "u patos" onda se moja prica ovde zavrsava. Toliko i sto bi Novice rekao " bez ljutnje" .

Kao što sam rekao ffdshow je potrebno podesiti, jer se po defaultu i meni ne sviđa zvuk.
Nije ni meni na defaultu, ali je podešen onako kako je najbolje za filmove, a za muziku je to katastrofa. No, kako god se okrene ja primećujem vrlo jaku koloraciju zvuka u ffdshow.

koristim DFX 7.5 ... extra je.

nego radi li Dee2 sa Winamp 5.0 ?

Naravno da radi!!! Toplo ga preporucujem,jer nista ne kosta barem da probate Dee2 ;)

EM2000 tebi to neshto nije u redu,ozbiljno,proveri to lepo...kod mene je recimo sve na sredini na pojachalu,a software samo pushta bez shminkanja.Po potrebi pojacham malkice visoke ili smanjim bas ali to je to.Zvuchnike sam rasporedio skoro po PSu i stvarno lep zvuk dobijam (mislim znam i ja u koju klasu spadaju ovi zvuchnjaci) i to narochito u stereo modu.5.1 mora malo da se doteruje prema daljini zvuchnika ali sa ove integrushe sasvim zadovoljavajuce zvuchi.pozz

EM2000 tebi to neshto nije u redu,ozbiljno,proveri to lepo...
Kod mene je sve u redu,ja ne koristim 5.1 sistem :),)
Drug ima taj Genius 5.1 i ako mu ne radi EQ na Creative-u i u winamp-u ton je q**c...Rukovodio sam se tim isqstvom... I opet sve zavisi od pesme do pesme,tj od produkcije do produkcije.

@Novice:
cek bre, ti nesto pricas o zvuku a imas integrusu+ genius, pa to je krajnje neozbiljno. Evo pre neki dan prodao sam svoj stari 5.1 live za 1K din :p, zovem coveka cisto da pitam ima li razlike u odnosu na integrusu, i sta mislis sta je rekao :D
I ja sam pre jedno 5 godina gubio vreme sa nekim tamo filterima, pa sam posle lepo kupio iole pristojnu zvucnu. Evo na lap topu imam Realtec High Shit :p Definition audio codec, vau, super. Mislio sam da je ok, dok ga nisam uporedio sa starim live-om :(
Nedavno sam kupio Audigy 2 za "gomilu" para (citvih 2K dinara, pa to je manje nego za veceru u Orlu za dvoje npr, al da se pokidate, bez vina naravno). Ima bolji zvuk nego stari live, ali samo za nijansu, ne racunam sada nesto bolji EAX i visi frame rate u igrama. I posle mi neko prica o integrale + genius kombinacijama. X-fi nisam uzeo jer zeza na nf4 platformi, a Audigy 2 radi provereno :D

Poslednja izmena:
I ja sam moj stari Live prodao za iste pare, i pitam ortaka, ustvari sam mi kaze "***, i MP3 zvuci bolje" :D

@novice
Kupi bar Live za pocetak i mani se propovedanja ;)

Naravno da radi!!! Toplo ga preporucujem,jer nista ne kosta barem da probate Dee2 ;)

Treba biti načisto s tim da je popularni DSP u načelu stvar koja se koristi u jeftinijim i lošijim sistemima. On se trudi da oni budu "manje loši" i u tome uspeva, ako se dobro podesi. Ali nikako od lošeg sistema ne može da napravi dobar, pa čak ni pristojan.
Već sistem od preko 500€ ne bi trebalo da ga koristi.
DSP ima svoju cenu, on znatno povećava distorziju (THD, IM), uvodi fazne razlike u signal, povećava šum i unosi razne amplitudne nelinearnosti, a u nekoj meri (u zavisnosti od kvaliteta) kvari i mikro-dinamiku (tranzijente).
Drugo, pored popularnog, amaterskog DSP-a, koji radi on-the-fly, o kome se ovde govori, postoji i profesionalni (namenjem profi editorima) koji zadovoljava mnogo više standarde, mada ima iste mane koje su ovde navedene, ali u mnogo manjoj meri.
Neki profi plug-inovi namenjeni editorima se mogu koristiti i u nekim plejerima on-the-fly, pa ako se već uopšte koristi DSP, treba ga koristiti što više u profi varijanti.

DFX, Dee3 i slični programi imaju svoje mesto u nekim sistemima, ali samo onim najniže klase. Stoga je neumesno preporučivati ih u načelu, kao što se to ovde nekritički čini.

Poslednja izmena:
Evo čovek iznad lepo objasnio!

Rusi ja tebe ništa nisam razumeo,neko ti je drndao kavez,pa nisi lepo pročitao ni šta imam od kartica,niti znaš šta pored ovoga u potpisu još imam od opreme,niti si se potrudio da razumeš poruku...a to je,da čak i sa integruša + Genius 5.1 za te pare dobijaš ok zvuk i u suprotno ne možeš da me ubediš jer 3 čoveka sa kojima se intenzivno družim imaju ove zvučnike (jedan je DJ,a jedan je bubnjar).Ja slušam stereo,ali znam da se i na 5.1 na integfruši bez filtera može lepo podesiti zvuk,koji će opet biti bliži originalu (izuzimam ovde lossy formate tipa mp3) nego sa aktivnim filterima.A na Live i Audigy u životu ne bih bacio pare jer su isto ***** kao i integruše.Pozz

Dobro je care, ajde sada izlazi napolje... :D

....Zvuchnike sam rasporedio skoro po PSu i stvarno lep zvuk dobijam (mislim znam i ja u koju klasu spadaju ovi zvuchnjaci) i to narochito u stereo modu.5.1 mora malo da se doteruje prema daljini zvuchnika ali sa ove integrushe sasvim zadovoljavajuce zvuchi.pozz

1. Ovo si ti rekao. Postovao sam sa mobilog pa me je mrzelo da vidim šta imaš u kompu, ali ovo je tvoja izjava.
2. To što je neko DJ i bubnjar nije nikakvo merilo. Imam ortaka koji je bubnjar a ima krš Camacrown od pre 20 godina (oni sa daljincem, šatro mini linija), i nema komp uopšte, pa opet zvekeće ko blesav. A moja baba može da bude DJ, daj molim te.
3. Najvažnije u celoj priči: ti si iz KG i tu je kraj, gotovo. Jedan kolega iz sa kojim sam radio u Sibiru (Vlada Vesić) je iz KG, i sve nas ubeđuje da je Yugo super, eto on ima fabričku 55-cu, mučenik je slikao cajger kako ga vozi 165km/h:p Sa takvima se ne vredi raspravljati, džaba objašnjavaj šta je Yugo i da ima Teleoptikovo njesra od brzinomera koji laže bar 10%... Tako je i sa tobom, dovoljno si rekao. Tako je i tebi Genius do jaja (za svoju cenu naravno, baš kao i zastava, ili Dačija, kako kome):-devil-:
PS
A na Live i Audigy u životu ne bih bacio pare jer su isto ***** kao i integruše.
Ovo ide u sig, stari dobri Zoni je već smorio, ali fala bogu pa uvek ima kandidata, ti na primer :d:p:smoke:

A na Live i Audigy u životu ne bih bacio pare jer su isto ***** kao i integruše.Pozz

Pa daj, ti ga bas pretera :) Ne mozes da kazes da je Live isto sto i npr ALC888...
Jeste da se kvalitet integrusa poboljsao od pojave Live, ali opet ne mozes da kazes da je bas tako *****. Azalia i jack sensing ne prave zvucnu karticu boljom. Naravno da ima mnogo boljih kartica, ali treba uzeti u obzir u kupovnu moc prosecnog Srbina i realno stanje naseg trzista. Normalno da bi svako voleo da da 40-ak evrica za X-fi, ali vecina ce se ljudi oderci takvog zadovoljstva, jer:
1) Uglavnom nemaju toliko kvalitetne zvucnike da mogu da iskoriste pun sjaj takve kartice
2) Pre bi kupili jos malo rama ili neq bolju grafiku
3) Ne obracaju paznju toliko na zvuk
Nije to neka para, ali opet...

Live i neki prosecni 5.1 sistemci su ok izbor za ljude kojima je bitno da iamju kvalitetan zvuk. I kad kazem kvalitetan mislim na prosecno kvalitetan. 500 evrica za sistem je jos uvek nesto sto mozemo da sanjamo, tako da se DFX ili bilo koji drugi program lepo uklapa sa malopre navedom kombinacijom.

Nz, ljudi.... Ja zongliram sa Live-om i Aduigy-jem.. Sada sam trenutno na integrusi. Media player, iskljucivo, (winamp vise ne mogu da svarim) i DFX 7. Zadovoljan sam.. by the way, ovi (stari) Geniusi sto ja imam nisu za slusanje muzike... Genius nije firma koja pravi vrhunske zvucnike, ali vrse posao. O tome smo svi procitali milion tema ovde...

Planiram da kupim X-Fi, ali sta mi to vredi kad su mi zvucnici krsh :(

@Villy_Da_Man : Naravno da sam preterao...ali opet ne bih kupio nijedan od svih tih proizvoda..ako bih kupovao kartu samo za slušanje,kupio bih M-Audio 5.1 i naravno da znam u kojoj je klasi ALC88x linija (tačnije ispod koje :) ).I ima tu još jedna stvar...jel slušao neko mp3 od vas na monitorcima...majko moja na šta to liči... zato i mora da se šminka svim i svačim da bi iole zvučao kao muzika.

@Rusi...ovo za Kragujevac samo pokazuje koliko si limitiran čovek .. i to što te je Vesa ubeđivao u gluposti ne znači da usledećem postu treba da mi kažeš da je Kurir u pravu za pedofiliju na SBBu,a nekako imam utisak da ćeš pokušati...U svakom slučaju kad budeš jedno 2-3 godine slušao originalne CDove na kartici od 250€ i zvučnicima od 500€ možda i stvoriš neku realnu zvučnu sliku o razlici između integruše i Creative-a (minorna je bez raznih filtera i efekata).A do tada uživaj u svom zvučnom Yugo-u.

Za potpis sam počastvovan i baš bih voleo da tutneš tamo moju izjavu,čisto zbog nadaleko hvaljenog Creative crap-a,a koliko vidim ni jedna druga firma se i ne pominje u ovoj sobi,a ima ih itekako ozbiljnijih i boljih.

Poslednja izmena:
@draganmi: vrlo lepo objasnjeno.

...jel slušao neko mp3 od vas na monitorcima...majko moja na šta to liči...
Pa ko je lood da slusa mp3 na monitorima?:zgran:

A druga vrlo bitna stvar zasto se isplati kupiti Creative (X-Fi recimo) sa jedne tacke gledista,pazi ovako:
95% muzike na hardu mi je u mp3 od ukupno trenutno oko 18000 pesama,ostalo otpada na mozda jos gore formate (ogg i wma) i,sta meni vredi da ulozim u extra kvalitetne zvucnike za slusanje muzike i studijsku karticu recimo??? Sta bi dobio? Katastrofu. Ovako za pristupacne pare imas kartu koja hardverski odlicno vozi mp3 i taj signal u pristojno pojacalo i po mogutjstvu u sto bolje zvucnike za slusanje muzike (nikako u monitore ;) ) i eto veselja.
Da se ne lazemo,ko slusha muziku preko kompa to je idealno reshenje,jer ja ako budem resio da pravim studio,onda bi razmisljao u skroz drugom pravcu...
Ovo sto se radi na nasim prostorima je cist amaterizam (mnogi zovu studiom sledece: PC-MAC (cubase-nuendo-pro toolsrecimo ) + neka zvucna od 300,400E pa na gore ,mixer+compresor,expander,neki effect procesor,1 monitorski par,slushke od 100-200e,1 studijski mikrofon,napravis gluvu sobu i udri-pa i moja baba bi mogla da napravi takav studio)...
Toliko mi raznorazne muzike prolazi kroz ushi sticajem okolnosti,da mi ne pada na pamet da kupujem original cd-ove (vrlo je opustajuce i uzivanje slusati Indiru,Stoju i slicne (a ja sam prinudjen :bottle: ) ako ih slusam sa original diskova :d )tako da sistem od 1000 i kusur eura ne dolazi u obzir! (mada se stvarno ne bih bunio da imam tako nesto kada je u pitanju Incognito,Spyrogyra i sl.)
I daj boze da se oseca 50e razlika u reprodukciji mp3-a izmedju Xtreme music i E-Mu 1212m recimo...tako da Novice iz tih nekih prostih razloga pada u vodu tvoja teorija da je Creative pci sound card crap (sto se tice iskljucivo home primene)
PozZ :,,::guitar:

Ne...Ja mislim da je najbolje da slusamo svi Linnov HiFi sistem koji kosta 100000 funti i na njemu da pustamo DVD-Audio...
To je moj zakljucak...
Bas preterujete...
Sad su svi kao pametni i sve znaju...
Necu vise nikada odgovoriti ni na jedan post na ovom pod-forumu... Cista Srbija!!!

Mislim da ovo definitivno treba da ide pod kljuc jer ne vodi nicemu...

Poslednja izmena:
Pa ko je lood da slusa mp3 na monitorima?:zgran:

Onaj ko se bavi produkcijom,pa bi želeo čisto da zna razliku,a i da vežba uši.

Ovo sto se radi na nasim prostorima je cist amaterizam (mnogi zovu studiom sledece: PC-MAC (cubase-nuendo-pro toolsrecimo ) + neka zvucna od 300,400E pa na gore ,mixer+compresor,expander,neki effect procesor,1 monitorski par,slushke od 100-200e,1 studijski mikrofon,napravis gluvu sobu i udri-pa i moja baba bi mogla da napravi takav studio)...

Izvini,ali ovo jeste omanji ali dobar studio za pop,electro,expo,filmsku i other muziku i amaterizam u Srbiji ne leži u opremi nego u neznanju korišćenja iste i totalne neobrazovanosti i lošeg ukusa producenata,koji u najboljem slučaju znaju da koriste neki DAW,ali zato kompresorima,limiterima,expanderima i ostalim efektima ne smeju ni da priđu jer se plaše radijacije od trashhold-a.Napredak tehnologije i jeste u tome što bi sad moja i tvoja baba mogle sa 1000€ da naprave studio i girls band (recimo pod nazivom Hell's Granys) i da izvuku produkciju jednog ozbiljnog albuma.I ovo ne samo u muzici nego u bilo kojoj oblasti.ALi ne - kod nas imaš ljude koji imaju studio u vrednosti od 10k€ kao što je recimo Vlada Georgijev i misle da su samim tim extra producenti,a jedino što izlazi iz tog studija je šupalj zvuk,bez ambijenta,monoton i naporan.(ovde ne pričam o ukusima,to je subjektivna stvar)

PozZ :,,::guitar:

I stvarno se izvinjavam na offtopic-u,ne znam zašto sam pao u vatru,valjda zato što se bavim ovim pa me neke stvari bole.Ja sam kriv i ovim se ispričavam i odjavljujem dalje komentare.

Nazad
Vrh Dno