Šta je novo?

audio drajver problem

acamaca

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2007
Poena
301
Molim vas pomozite! Ne mogu da nadjem audio drajver za Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1]. Trazim nekoliko dana po netu i nista. Na intelovom sajtu nema tih drajvera, bar mislim. Poludeh!
Evo sta kaze EVEREST(pogledajte fajl Report1.rar):
chipset je: intel i915/i915 G (posle instalacije winXP), ali ja sam naknadno instalirao sa intelovog sajta drajver za chipset 915 G(mislio sam da ce instalirati i audio drajver), a u ovom fajlu, sto sam nakacio, pise da je 915 P.
Da li sam napravio veliku gresku sto sam instalirao drajver za ovaj chipset?
Pomozite molim vas!

Prilozi

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Hvala Villy sto si odgovorio!
Ali iskreno ne znam kako da potrazim na ovom sajtu, ne znam kako ta trazim, nista mi nije jasno!
Molim te potrazi!

Kucas ovde ALC880D, i izbacie ti nekoliko drivera, a izmedju ostalog i tvoj za HD Audio

Poslednja izmena:
Juce sam preuzeo sa neta neki drajver, pokusao da ga instaliram. Izbacilo je ovo u toku instalacije:
"Device does not exist or maybe removed manually. Please plug in device or reboot and try install again".
Sta mu to u stvari znaci? Mozda ne prepoznaje audio karticu, a drajver je dobar ili je nesto drugo?
U device manageru pokazuje znak pitanje za PCI device.

Drajver koji si predlozio nisam uspeo da ga skinem sa ruskog sajta, nije htelo, ne znam sto. Skinu sam ga sa drugog sajta. Valjda je isti. Probacu ga pa ti javljam!

Da ti nisi iskljucio zvucnu iz BIOS-a?! 🙂
Idi na "load optimized def" i probaj opet.
Meni everset pkazuje koja mi je mrezna iako je iskljucena, pa probaj (evo, sad sam probao na mom kompu).... p0z

Poslednja izmena:
Resio sam problem pomocu ovog drajvera sto si predlozio. Hvala ti Villy_Da_Man!

Nazad
Vrh Dno